keluboss Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 (edited) Eu le-am pus cind am mers afara de fiecare data, fiindca sint obligatorii, si le-am spus si celorlalti sa le puna ca nu am vrut sa iau amenzi de pomana. In tara mi se intimpla rar sa merg in spate insa daca o fac in oras nu le pun niciodata. la drum lung, recunosc, depinde de masina si sofer. daca e vreunul mai zbuciumat si masina inspira nesiguranta imi pun centura Edited January 3, 2006 by keluboss Link to comment
vio.p Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 in ca ca stau in spate si sunt pe un drum cu denivelari mari ...folosesc o centura de siguranta. s a intamplat sa dau cu capu de plafon Link to comment
mugur Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 (edited) le folosesc acum, dar pt. scaunul copilului. niciodata pt. persoane, desi am avut la toate masinile . radeau cei din spate cand le spuneam.asta e . daca as sta in spate la drum lung , le-as folosi cu siguranta-pt siguranta Edited January 12, 2006 by mugur Link to comment
Bobby Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Daca masina este prevazuta cu centuri de siguranta in spate atunci este obligatoriu ca persoanele care stau in spate sa le foloseasca. Asa am auzit la Tv. De obicei la drum intins unde merg cu mult peste limita legala, cei din spate isi pun centurile mai de frica mai la misto... Link to comment
sam Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 Eu am scos punctele de prindere pe bancheta la centurile din spate (la Matiz). Am lasat doar centurile sa se lafaie pe spatar. Oricum in spate in Matiz circula ocazional doar colegele nevesti-mi... si nu merita nici un fel de protectie... daca vor protectie sa mearga cu propriile lor masini ... Tot despre protectie: am scos si tetierele din spate la Matiz pentru ca nu poti vedea bine din cauza lor ... le-am pus in sifonier la naftalina. Link to comment
BogdanG Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 Decit la drum lung folosesc cei din spate centurile si mai ales daca merg violent ,oricum foarte rar merg afara cu mai mult de un pasager dar cind au fost mai multi le-au folosit dar nu ca le-am spus eu ci datorita vitezei cu care circul de obicei .Oricum centurile ...oriunde ar fii ele sunt foarte folositoare . Link to comment
mr_ Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Eu am scos punctele de prindere pe bancheta la centurile din spate (la Matiz). Am lasat doar centurile sa se lafaie pe spatar. Oricum in spate in Matiz circula ocazional doar colegele nevesti-mi... si nu merita nici un fel de protectie... daca vor protectie sa mearga cu propriile lor masini ... Aici te inseli. Centurile din spate au rolul de a-i proteja si pe cei din fata. In caz de impact, risti sa pasagerii din spate transformati in proiectile sa te omoare pe tine. Link to comment
ZLI Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 (edited) mai ales in tico si matiz, unde scaunele sunt cum sunt. la mine in masina cam toata lumea poarta centura... daca impun si nu vrea cineva, trag masina pe dreapta unde gasesc un loc, si stam acolo pana pune centura... daca simt ca ma enervez, pleaca pe jos... simplu daca nu o pui nu ai nici un castig... asa ca nu merita riscul... cand merg pe motor merita riscul expunerii unui pericol - in masina fara centura e pentru mine o dovada de imaturitate si de lene (prostia e o forma organizata de lene) Edited February 15, 2006 by ZLI Link to comment
MethodRO Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Sincer sa fiu utilizes centurile din spate atunci cand stau pe bancheta din spate iar la volan e femeie. La cum iau unele curbe am ramas cu sechele. Dar de obicei incerc sa evit sa nerg cu femeile care conduc. Link to comment
bobo77 Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 De 3 ori le-am folosit pt prinderea scaunelului nepotului meu. Link to comment
alexmohora Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Şi pe mine mă enervează pasagerii care nu vor să-şi pună centura. Eu o folosesc tot timpul (aşa m-am obişnit). De obicei pasagerii care stau în dreapta mă ascultă dar pentru cei din spate chiar nu mi-a dat prin cap să cer asta... obişnuit cu Dacia berlină. Mai sunt unii care le trag puţin şi le ţin cu mâna stângă (că îi incomodează cică) şi care cred că centura trebuie pusă numai ca să nu iei amendă că în rest te încurcă. Link to comment
lordcalibras Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Niciodata nu au fost folosite centurile de spate in masina la mine! Ba chiar pana de curand au stat pe sub canapea ... Le-am scos cand am pus huse noi acum vreo 2 luni! ... Link to comment
DannyTheKid Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 daca as fi avut centura pusa acum 5 ani de zile nu mai saream peste volan si nu mai spargeam parbrizul cu fruntea...dar de tineretea, inconstienta si ignoranta se platesc scump ! Asa ca acum , de atunci, imi pun centura si daca invart masina in curte 10 m. Asa de tare m-am obisnuit cu ea incat daca iau un viraj mai din scurt fara centura parca ma vars prin masina Asa ca imi permit sa va dau un sfat vitejilor: Purtati centura ! Mai bine sa va stranga putin centura de siguranta in masina decat sa va stranga ghipsul si atelele doamne fereste prin spitale ! Link to comment
svr Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 La mine in masina niciodata fiindca numai eu conduc chiar daca are si sotia carnet. O pun in spate cand iau si copiii in masina. Link to comment
Satori Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 Am luat o romanca americanizata de la aeroport impreuna cu cel responsabil de americanizare. Inca de la iesirea din aeroport, aveau centurile puse. Link to comment
Englishman Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 Apropo, am carat si eu pe meleagurile patriei acum vreo 2 saptamani niscai cetateni straini in vizita la liceul unde activez. Finlandezi, englezi,nemti, polonezi, italieni, spanioli , de prin toata Europa ( aia buna) Inutil sa va zic ca , de fiecare data cand caram pe unii din ei, indiferent de nationalitate, cum inchideau portiera,( mama, si ce mi-o tranteau...) hop si centura. Si in spate, si in fata. Automat. Cred ca este deja un gest mai mult decat reflex pentru ei. Si o baba de 75 de ani din Anglia o punea atat de repede, ca i-ar da lectii si sotiei mele de 25 de ani. Da` indemanare, fratilor, nu dura nici 2 secunde, nici macar nu se uita unde o punea ! In spate, idem. TOTI 3 din spate , inclusiv centura aia mica din mijloc ! Cam comica imaginea, un finlandez de 2 metri si ceva in Cielo meu , in spate, legat cu mititica aia ! Dar nu va imaginati cum izbeau portierele, TOTI ! credeam ca fac inadins ! dar mi-am dat seama, ca la salariile lor medii de peste 3000 de euro , o masina este vax pentru ei ... Link to comment
sorinrec Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 Parerea mea este ca trebuie sa incercam si noi sa gandim ca afara ,nu cred ca a fost pusa degeaba.Nici nu apuca strainii sa urce in masini ca au si centurile puse asa ca ar trebui sa invatam cate ceva ori de la straini ori de la nefericita intamplare a lui DannyTheKid .Cum credeti ...daca nu, va doresc si imi doresc sa nu avem parte de o decolare de pe bancheta din spate&fata.Personal port centura mai mereu ,ma mai orientez cate o data si nu o mai bun ca de ...trebuie iar sa opresc undeva.Sa va fereasca Dumnezeu de asa o patanie ca o sa puneti centurile si cand "pun centura si daca invart masina in curte 10 m". Link to comment
EM!L Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 In spate am folosit-o de cateva ori(atunci cand am mers in spate).Iar in fata mi-am creeat reflex,cand am bagat cheia in contact sa imi pun si centura.Aceeasi pretentie o am si de la cei ce se urca in masina.La locurile si ocupantii locurilor din spate pana acum nu m-am gandit,dar pe viitor o sa le cer sa isi puna si ei centurile.Cum citeam un post anterior,mai bine sa te stranga centura decat Doamne fereste ghipsul. Link to comment
MAVERICK_SS Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Din cate stiu eu, odata cu introducerea noului Cod Rutier, pasagerilor din spate le revine obligatia sa poarte centurile daca autovehiculul este echipat cu asa ceva. In cazul meu, pana sa iau carnetul purtam foarte rar centura in spate, doar atunci cand imi aducea tata aminte. Acum, ca am carnet purtarea centurii pe spate a fost optional pana acum, dar odata cu Noul Cod Rutier voi obliga si eu pasagerii din spate sa il poarte deoarece nu strica si nu se stie cand apare un eveniment nefericit in care centura sa salveze viata pasagerului din spate. Link to comment
Lucian M Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Cand merg cu tata si conduce sor-mea (are permis de anul asta) imi pun centura in spate. Din pacate, tata a bagat chestiile alea sub bancheta, asa ca ma risc, face sor-mea niste viraje... Link to comment
aiptek Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Sincer sa raspund, NU. Cand am stat pe locurile din spate nu mi le puneam niciodata pentru ca ma stresau alea din spate + ca eu sunt mai pufos )"> Link to comment
uskt2005 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 (edited) Nu se folosesc niciodata centurile din spate, deoarece capul in care intra centura esta bagat sub bancheta , asta la masina mea bineinteles Edited December 14, 2006 by uskt2005 Link to comment
VAXXi Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 Puneti-le si p-alea din spate, ca au inceput sa dea amenzi si pentru ele amenda se da soferului, nu pasagerului, cum eronat am auzit spunandu-se. Link to comment
alx Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 Eu le folosesc intotdeauna in rarele ocazii in care stau in spate. Link to comment
laurentziu83 Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 Bun, si ce facem cu prietenii capsomani care nici in fata nu vor sa-si puna centurile? Trebuie sa-i bag in parbriz sau in tetiere tot timpul ca sa-i conving? Nu radeti ca am facut de cateva ori asta luand curbe pe 2 roti. ) Link to comment
Recommended Posts