Jump to content

Centurile De Siguranta Din Spate

Ati folosit centurile din spate ale masinii ?  

241 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Toate modelele Daewoo de la Tico si pana la Nubira 2 au centuri de siguranta si pentru pasagerii din spate. Evident intrebarea mea nu se refera la utilizarea acestor centuri de catre sofer sau pasagerul din dreapta. Ma intereseaza daca in masinile dvs. s-a folosit cineva de aceste centuri.

Eu recunosc ca le am de forma si nu am folosit aceste centuri nici in masina mea nici in alte masini.

La voi care e situatia ?

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

am folosit dar numai cand stateam in spate... cand stai in fata e un picutz cam greu...

le-am folosit cu soferi d-astia care vroiau cu tot dinadinsul sa vada ei ca prinde 200...

eu nici macar nu le-am scos de sub bancheta din spate. f rar am pasageri pe locurile din spate iar cand ii am, e problema lor daca vor sa isi puna sau nu. masina are, deci e problema lor.

Singura data cand am folosit a fost cand am avut un ruxac pe bancheta spate care trebuia neaparat sa stea in picioare. si i-am pus centura. nu a zis nimik :D

de cele mai multe ori le-am folosit pt ancorarea scaunului nepoatei, a imobilizarii cate unui televizor sau alt bagaj,le mai sterg de praf din cand in cand...

si cica este obligatoriu a fi folosite si ele daca ai pasageri parca

Eu mi le-am spus o data cind am mers in spate, in masina unui prieten (VW Polo) care gonea cu 170-180 viteza de croaziera. [-O

Iar la mine in masina (un Golf IV) si le-a pus un nene care a zis ca merg ca Fitipaldi si ca prefera asa decat sa se tot agate de tot ce-apuca la curbe. :>

la un drum lung, cand dupa cateva ore de condus las soferul no2 si eu trec in spate(ceea ce s-a intamplat doar de vreo 3-4 ori) mi-am pus centura in spate. este mult mai confortabil decat sa te tii de manerele de la usi/plafon. Defapt eu cam de fiecare data, indiferent unde stau in masina imi pun centura... e reflex... si in taxi mi-am pus centura... in spate... :">

Eu nu cred ca mi-am pus centura in spate decat de vre-o 2 ori, si atunci tot pe motivul ca nu aveam de e sa ma tin, insa uneori cand mai merg cu prietenii mei si suntem in jur de 4 si simt ei ca ma cred Shumi...imediat isi pun centurile :)

Nu am reusit niciodata sa induc in pasagerii mei dorinta arzatoare de a si pune centura in spate (mai ales ca partile de care se prind sunt sub bancheta > :) ).

Cu toate asta mi-am luat amenda in Ungaria pentru ca nu purtam centura in spate. (ma rog, spaga :wallbanger: . Boul ala ne-a oprit inainte sa ma vada pe mine ca nu aveam centura.)

nici eu nu am reusit treaba asta. un prieten chiar mi-a zis ca ce p**** mea il pun sa-si puna centura ca in gandacul meu oricum e risc maxim-va dati seama ca nu a mai pus piciorul in masina mea dupa aia :mda: dar asta e ce sa-i faci?

Eu ???????? nu, nu le-am folosit niciodata, eu stau in fata pe locul soferului. :D

Iar la mine in masina (un Golf IV)

ti-ai luat masina??? :drinkers:

La mine in spate nu le-am folosit decat cand am carat 2 boxe de la Moinesti pana la Galati, si vreo 2 cutii. In rest nu le foloseste nimeni sub pretextul ca oricum e stramt in spate.

Mai am un prieten care se plange cand sta in dreapta ca-l strange centura (si doar e slab omu') dar fac eu putin pe shumy si ii trece, cand o da jos, intru iar cu scart in curba. si gata.

Trebuie sa recunosc ca atunci cand am venit de la Sibiu am tras un pui de somn in dreapta (conducea un prieten), de la Sibiu pana la intersectia spre Rasnov (ca dup-aia au inceput curbele), si trebuie sa recunosc ca se doarme bine in dreapta in Matiz, mai bine ca in stanga, dar am lasat centura pusa, pentru orice eventualitate.

Ca sa genralizam un pic, noi, adica romanii, nu suntem inca deprinsi cu purtatul centurii in spate (nu mai zic cati sunt de nu o poarta nici pe locurile din fata !).

Am avut un sef austriac cu ceva ani in urma, pai daca era cazul sa calatoreasca in spate, ceea ce se intampla foarte rar, isi punea centura clar, nu statea pe ganduri, indiferent de viteza cu care circulam.

Eu personal, doar de vreo 2 ori cred ca am purtat-o pe locurile din spate, iar la mine in masina, nu imi aduc aminte sa o mai fi purtat cineva in afara de cel mentionat mai sus.

• 2 weeks later...

Am folosit centurile din spate acu 2 zile ca sa fixez bine vreo 14 cartoane cu oua :D ca la tura anterioara le-am avut in portbagaj si la o frana mai serioasa 2 cartoane s-au dat peste cap rezultatul 40 oua sparte :mda: .

din pacate sunt sub bancheta dar oblig pe cel din dreapta sa o poarte desi eu nu am obiceiul asta din pacate daca patesc ceva spaga mea da nu vreau sa am neplaceri pe carca celui din dreapta

• 6 months later...

Din pacate si din obisnuinta eu nu o port nici pe a mea. E trecuta prin spatele scaunului si introdusa corect in locas, asta ca sa se stinga becul martor din bord si ca sa o pot trece repede peste cap atunci cand vad vreun politist. In rest, centura din dreapta e lasata la alegerea pasagerului (eu nu oblig pe nimeni cu nimic) iar cele din spate (parca de ele era vorba in topic :) ) :) ) )nu au fost folosite cred niciodata. Asa bine stau sub bancheta de iti vine sa crezi ca asta le e locul.

Edited by nrares
  • 1 month later...

De folosit le-am folosit dr foarte rar. Fie pentru ca am avut de ancorat vre-un televizor sau calculator fie ca a vrut ocupantul locului din spate sa si-o puna. Dar asta s-a inamplat de prea ptine ori, cred ca nici macar de 10 ori in toata viata masinii. Daca cineva care merge cu mine vrea sa si le puna e ok din partea mea, doar de-aia sunt centuri. Dar personal eu nu por asa ceva, doar cand ies din oras mi-o mai pun.

In cazul in care am copil sau copii (5-14ani) si traseu inafara orasului obligatoriu isi pun centurile, altfel nu plec dupa loc.

In oras nu prea port centura si nici cel din dreapta, dar in afara orasului este obligatorie, fiindca nu vreau dureri de cap!

Ca un exemplu, un coleg de servici, a scapat cu viata fiindca poarta centura si-n oras... statea la semafor linistit (o dacie break) si a intrat in plin fara nici un fel de frana un Ducato cu vreo 60km/h... pentru el a insemnat mult centura in momentul ala... altfel, dupa cum arata masina, nu cred ca scapa cu cateva vanatai... si fiindca Dacia avea Casco a fos dauna totala!