Abram Burel Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Mai deunazi (spre seara) tocmai am facut rost (trebuie sa-mi permiteti sa-i multumesc lui Soran pentru seriozitate si promptitudine) de o mica minunatie: *! un singur LED cu 3 culori (rosu, albastru si verde) si 4 picioare (un catod si 3 anozi) !* Zbang ideea! Ce-ar fi sa folosim LED-ul asta ca un mic proiector "din spate" pe o suprafata mata (ecran) si sa facem din el o mica orga de lumini?! Desigur ca mai trebuie si un mic montaj. Ar fi doua variante: 1. doar cu LED 2. si cu etaj de "putere", care ar putea, pentru amatorii de senzatii mai tari sa comande niste becuri mai mari. Pentru varianta simpla 1, cel mai simplu ar fi sa facem "proiectia" intr-un buton fals (nu cred sa fie masina de-a noastra care sa nu aiba unul). Eu am de exemplu la Kalos unul rotund si mare, tocmai bun de nebunii). Pentru cei ce au vreun spatiu mai generos se poate face o adevarata "sala de cinema" (exagerez, dar de exemplu pentru cine are un loc liber sub cas sau cd, cred ca iese super). Pentru varianta de forta 2... (no comment) Interes, ceva? Link to comment
iuzar Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 eu am vazut o chestie mijto la un Cielo...isi montase in spate, pe luneta, un fel de stroboscop care flashuia usor cand frina tipu... nu era stresant dar il vedeai de la o posta, daramite daca erai in spatele lui... se poate face asa ceva din leduri?... Link to comment
Abram Burel Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 Cam fftopic: @iuzar pai pune si to o poza si facem! Ca veni vorba: nu vrei mai bine un afisaj pentru "vorbe de duh", ca asta ma "mananca" si pe mine pe chelie? Link to comment
SORAN Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Pai sa luam tehnologia de la autobuze si in loc de "PROBE" sau "Se retrage" bagam noi ".........." sau "......... ..." ) Da eu vreau sa fac treaba gen "orga de lumini" pentru led-urile de sub masina, nu culori diferite doar sa clipeasca dupa muzik! Link to comment
tyranus Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 O alta idee pt "Orga de lumini": Frecventa de flash sa creasca proportional cu timpul cat e pedala de frana apasata. Daca e interesat cineva dau schema. Link to comment
salajanu Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 (edited) bai fratilor da nu mere shi un circuit bistabil sau astabil?/?io zic k merge Citeste Regulamentul si scrie in limba romana. Edited April 27, 2007 by Mircea Link to comment
blackshadow Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 Si unde gasim minunatia aia de LED? Link to comment
vazilro Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 ... Daca e interesat cineva dau schema. Te rog sa-mi dai mie schema. Mersi Link to comment
Recommended Posts