Elfu Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) Mircea... ia si un kit wireless daca vrei sa-ti pui si camera IR in masina. http://www.elecsis.ro/ProductDetails.aspx?...amp;id_prod=137 263 RON. Sau mai bine uita-te singur pe elecsis.ro produse/supraveghere video. Au si solutii mai low cost ca sa zic asa. Eu am tot cumparat de la ei produse in ultimii 3 ani si sunt super seriosi. Un kit decent cu 4 camere IR dintre care una wireless e pana in 1500 ron. Acuma depinde ce vrei sa faci... Vrei sa-l prinzi si sa-i rupi capul individului sau sa-l dai pe mana politiei. Imaginile surprinse fara echipament omologat nu pot fi folosite in instanta din cate stiu, dar pot ajuta la prinderea infractorului. Edited January 24, 2009 by Elfu Link to comment
Mircea Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) Zona e relativ circulata, un senzor de perimetru ar face ceva galagie, dar varianta asta o s-o aleg si o sa setez senzorul astfel incat sa piuie doar la atingerea masinii, eventual sa ma avertizeze doar prin vibratia pagerului la astfel de atingeri. Faza e ca n-am chef sa fac supravegherea video a parcarii pe banii mei 100%, mai ales ca nu mi-ar ridica nimeni statuie pentru asta si mai ales ca in maxim un an sper sa ma mut la curte si sa scap de balamucul asta. Daca stau insa sa socotesc, pagubele materiale la ambele masini sar lejer de 400 euro, plus masina imobilizata cateva zile in service, alergatura pe la casco etc etc. Edited January 24, 2009 by Mircea Link to comment
hitman Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Ok daca alegi sp atunci el trebuie pozitionat in mijlocul masinii, cel mai bun loc ar fi in zona cutiei. Altfel nu este eficient. Mie mi-a luat mult timp sa-l ajustez, in final varianta perfecta a fost: montat in zona cutiei (defapt asa scrie si in cartea senzorului-Viper), dat la minim si montat in fata lui o foita din aluminiu. Link to comment
Tommy Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) Stiu ca suna ciudat .. dar poate daca parchezi un pic mai incolo.. poate te lasa in pace macar de acum. Si .. apoi .. vezi cine e cel mai interesat de loc Edited January 24, 2009 by Tommy Link to comment
Mircea Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) Parchez pe locul platit... Stiu cine e interesat de loc, sunt cam 90% sigur ca stiu persoana, insa raman 10% neacoperiti. Plus ca fara dovezi nu faci nimic. Si daca m-as pune la mintea respectivului sa-i platesc cu aceiasi moneda nu as fi cu nimic mai presus decat el. Astept sa-l prind in fapt si atuci il voi face pe cale legala, mai ales ca am deja 2 plangeri la politie pentru vandalism. Iar in momentul respectiv o sa-l fac sa plateasca cat vreau eu, altfel ii pun codita penala. Edited January 24, 2009 by Mircea Link to comment
Carabusu junior Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) La Tico tin minte ca din cauza locului de parcare am avut o multime de probleme, prima data ni s-au furat stergatoarele, a doua oara ni s-au rupt oglinzile, cand ciobanul a vazut ca nu e bagat in seama a inceput sa faca punctulete pe masina cu vopsea rosie sau ceva de genul care s-au sters abia dupa 8 ani (n-a stat nimeni sa le frece), asta pina sa se ajunga sa se amenajeze parcarea si sa se cumpere locuri, bine ca si dupa asta au fost probleme de genul "ca aici era locul meu de nush cati ani" sau alte tampenii tipice mosnegilor comunisti care au un faras de Dacie care-l urnesc din an in paste sau al dereglatilor mintal iar ultimul eveniment naspa a fost spargerea parbrizului de niste tigani care aveau apartamentul la parter si ii mai apuca cateodata. Avea tata in plan sa monteze o camera cu IR montata pe pervazul geamului dar a ajuns la concluzia ca nu merita. La Fusion nu prea am avut probleme si sper nici sa nu fie in schimb eu o sa trebuiasca sa ma obisnuiesc cu tot felul de injuraturi si eventual zgarieturi facute cu cheia sau reclamatii facute pe la parking cum ca parchez in loc nepermis (nepermis pe naiba) din partea unor berbeci care spun ca ii incurc chiar daca ei pot iesi/intra pe locul de parcare lejer,asta daca nu cumva vine cu RABA acasa. Oricum, eu daca l-as prinde pe vreunul i-as rupe capu si i-as face si lui ce mi-a facut el mie la masina. Edited January 24, 2009 by Carabusu junior Link to comment
banzay Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Dar tata ca s-a pomenit intr-o zi fara far Pur si simplu i l-au luat, fara sa deschida capota, fara sa lase alte urme decat amprente pe partea interioara a capotei cum au tras de ea. Link to comment
TBird Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Banzay la Cielo ? Cielo parca are tatal tau... cum mama naibi ???? Are 2 suruburi sus, plus ala langa radiator si trebuie data masca jos Link to comment
banzay Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) Cielo cielo...Stiu si eu ca e prins bine... ce n-as fi dat sa fiu de fata atunci, sa vad expresia de pe fata lui "unde dracu a disparut faru' ? " PS: L-au rupt din zona suruburile, dar au avut ceva putere. L-or fi ancorat de vreun magarus si da-i bice Edited January 24, 2009 by banzay Link to comment
fry Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) cu aveo nu am avut inca parte de nici o atentie. bine... il am doar de 3 luni. sper sa ramana neatins inca multa vreme de mana vre-unui prost. Kalos-ul nu a fost asa norocos. Precedenta masina a fost o Dacie Nova GTI (nervos nume pt o dacie), pe care tata a vandut-o cu vreo saptamana inainte sa luam Kalos-ul. In saptamana aia, vreo 2 vecini au intrebat zambind daca ne-au ajuns greutatile de a trebuit sa vindem masina. Am fost cam surprinsi, erau vecini de bloc pe care ii stiam de multa vreme, nu eram certati si vorbeam rar, mai mult ne salutam. Totusi, atunci au venit croiti sa intrebe asta. Unul dintre ei s-a cam suparat si a avut o reactie de genul "bine bravo pa" cand i-a zis tata ca luam alta masina. La cateva zile dupa ce a venit Kalos-ul, l-am gasit cu parbrizul spart si cu usa stanga si aripa stanga infundate. Era parcat pe locul unde puneam dacia de vreo 4 ani, nu ocupasem locu nimanui. Se observau lovituri repetate cu un obiect dur, dar invelit probabil intr-o carpa (nu era sarita vopseaua). Stateam si ma gandeam ca noi nu am avut dispute cu persoane din zona si totusi s-a intamplat. Cel care a facut-o a venit croit sa aranjeze masina si a petrecut ceva vreme pe langa ea. Binenteles ca il banuiesc pe ala care s-a suparat cand a vb cu tata dar n-am nici o dovada, plus ca poate sa fie exact ala la care nu te astepti. Atatea lovituri si nici macar nu era vre-un passat, toyota, mertzan... era un kalos nou. Edited January 24, 2009 by fry Link to comment
banzay Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Tot la vandalism, tot tata, dar alt cielo Pusese careva o mana cu un fel de grasime, emulsie grasoasa ceva, el a stiut ce a fost. A ramas urma aia de palma pana a vandut masina. Si dupa ceva vreme de la vanzare, "labuta" tot pe capota era Link to comment
fry Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) @elfu - orice proba video poate fi folosita in instanta, si inregistrarile cu telefonul. nu conteaza daca e omologat sau nu echipamentul. important e sa se se poata distinge despre ce persoana e vorba. daca e mai greu sa se distinga, atat in faza de urmarire penala cat si in faza procesuala, se poate cere renderizare profesionala, ptr a spori calitatea imaginii. una din cele mai puternice probe intr-un proces penal este proba video, iar aici ar fi vorba de infractiunea de distrugere poate chiar in concurs cu ultraj daca pune mircea 2 vecini sa zica ca i-a socat si ca s-au simtit in pericol din cauza a ceea ce patea masina . Daca il prinde pe camera ala o sa fie condamndat (va lua cu suspendare), dar mircea se constituie parte civila si cere despagubiri de la nenorocit (in general ptr distrugere se acorda despagubiri proportional cu obiectul si cu dauna). sau mai simplu vede imaginile il recunoaste si ii rupe mufa intr-un loc ferit de priviri si de martori. Edited January 24, 2009 by fry Link to comment
Elfu Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) "renderizare profesionala" my ass. Te-ai uitat la prea multe filme pe bune si crede-ma stiu ce vorbesc pentru ca intamplator cu prelucrari video ma ocup. Dintr-un kkt nu ai cum sa scoti decat un alt kkt eventual cu ceva mai putin "zgomot" pe imagine putin marit si cam atat. Daca in original nu se pot distinge trasaturile fetei nici in imaginea prelucrata nu se vor putea distinge. Poti sa cureti cat de cat imaginea de noise, poti sa scoti niste drop-uri de digital DV de ex clonand zona respectiva din frame-urile dinaintea zonei sau de dupa zona, poti sa scoti niste spike-uri de banda analogica sa zicem beta prin aceeasi procedura, poti chiar sa transformi o imagine alb-negru in color dar cu multa munca si in niciun caz nu generezi culorile originale, dar pui altele asemanatoare dar nu ai cum sa generezi o informatie video pe care nu o ai ca nu esti vrajitor si nici nu ai dat in ghioc sa stii cum arata ce ar trebui sa generezi. Poti imbunatati caitatea unui material video cu multa munca, dar una e sa prelucrezi un film vechi de exemplu si sa-l faci sa se vada mai bine, si alta e sa refaci ceva avand o informatie video minima, fara definitie ca sa recunosti o persoana. Ca sa zic altfel in niciun caz din 50 pixeli care contin fata unui individ sa zicem nu ai cum sa obtii 2000 diferiti care sa contina alta informatie in plus fata de cea originala aflata in cei 50 decat prin multiplicare/scalare etc dar practic ai aceeasi informatie ceva mai mare. P.S. Daca vrei poate sa-ti confirme si VFX ca pur si simplu nu se poate ca si el e tot prin zona asta se misca. Edited January 24, 2009 by Elfu Link to comment
fry Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 (edited) eu explicam daca trebuie sau nu omologat echipamentul de pe masina ptr a fi luat in considerare drept proba - si raspunsul este nu. Asadar, Mircea poate sa foloseasca orice sistem video. Te-ai inspirat din filme cu spioni daca ai crezut ca ma refer la procedee SF . Stiu ca nu se poate face mare lucru pe un filmulet prost, banuiesc ca nu pot aparea pixeli din nimic. Totusi, hai sa explic de ce am mentionat posibilitatea prelucrarii: in faza actelor premergatoare urmaririi penale, organele de cercetare penala fac tot ce e legal posibil ptr a aduce o informatie la nivel de cunostiinta concreta (principiu al actelor premergatoare urm). Deci, prelucrarea unei probe video, in scopul de a o face, pe cat posibil, mai clara, poate sa fie un act premergator urmaririi penale. Se poate recurge la masura asta pentru ca si cel mai mic detaliu conteaza. Chiar simpla marire a luminozitatii poate sa ajute. Asta ziceam, nu contestam deloc faptul ca nu se poate face mare branza cu tehnica pe care o avem acum. O prelucrare video poate sa fie ceruta si in cadrul fazei procesuale, daca instanta considera necesar (atunci s-ar chema expertiza, nu act premergator). Pe scurt, prelucrarea unei probe video pentru a evidentia anumite aspecte exista si este: - o masura neprocesuala (in timpul actelor premergatoare, alaturi de filaje, razii, filtre, etc) - o masura procesuala (in timpul procesului, ceruta prin incheiere de sedinta). Daca, si dupa prelucrare, atat cat e ea posibila, proba nu e cat de cat concludenta, nu mai e considerata proba. Oricum, treaba asta este rara... dar este posibila. Daca ajuta sau nu, asta ramane de vazut. PS: ai auzit de suporterul care a dat cu lantul in cameramanul tvr? s-a incercat amplificarea sunetului loviturii, ptr ca pe film nu se vedea lovirea si existau multe alte sunete de fundal. s-a reusit ceva, dar avocatul a sustinut oricum ca nu se vede momentul lovirii, si in lipsa de martori, a castigat (ce-i drept, in instanta superioara). proba video este cea mai tare proba. nu apari in imagini si nu exista martori? "nu ai facut" fapta de care esti acuzat. Edited January 25, 2009 by fry Link to comment
Elfu Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 (edited) Poate ca ai dreptate ca pot fi folosite in instanta orice probe, nu te contrazic ca nu ma pricep desi daca nu sunt clare pot fi contestate usor, dar eu imi sustin afirmatia ca atata timp cat in imaginea originala asa cum a fost filmata, nu poti recunoaste trasaturile fetei unui individ si nu il vezi concret ce face poti sa faci si mama procesarii video... poti obtine eventual un filmulet gen "cartabosul" pe care sa-l dai pe TVR la o ora de maxima audienta. E ca si in cazul radarului@phyton... degeaba te-a luat radarul daca nu ti se vede numarul ca e murdar sau in cazul camerelor gatso cand apar 2 masini in cadru. Referitor la exemplul dat cu suporterul pai e logic ca nu ai cum sa demonstrezi ca ala a dat chiar daca amplifici sunetul, atat timp cat nu il vezi concret ca face asta. E ca si cum as pune eu un sunet de lovitura pe audio intr-un loc in care semisca brusc camera si as spune: uite aici a dat in el si sugerez ideea ca a dat atat de real incat pare credibil, dar nu este. Edited January 25, 2009 by Elfu Link to comment
Myg Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Din pacate am patit-o si eu in parcare la Selgros, cind am ajuns in parcare (ieseam din market) am vazut de departe un carucior linga masina pe directia de parcare.Am banuit urmarile,mai ales ca parcarea are o usoara panta; usa dreapta spate zgiriata pe toata lungimea. Dupa ce a golit cosul i-a tras un picior sa-si faca loc pentru a putea sa plece, iar acesta s-a proptit in usa mea Tot dintr-o parcare am si pe usa dreapta fata o urma. Oare dupa ce mi-a lovit masina a avut mai mult loc sa iasa/intre in masina lui? Oare astea tin de indolenta unora sau de educatie? Nu pot fi incadrate la vandalism?! Link to comment
Elfu Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Indolenta, nesimtire, taranie, egoism... si am mai putea adauga... Link to comment
KumKum Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 La fel am patit si eu si de atunci am grija sa parchez cat mai departe de locurile aglomerate, chiar daca trebuie sa merg mai mult pana la masina, asta e tara in care traim ce sa facem. Link to comment
fry Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 @elfu - da, asa este, nu am contestat niciodata ca nu se poate face mare lucru la o prelucrare video, nu ai de unde sa scoti pixeli care nu exista sau sa faci minuni de genul cum vedem prin filme . ideea era doar ca se poate recurge si la asa ceva ptr mici retusuri care sa mai scoata cate cva in evidenta. Sa mai va zic alte 2 situatii de vandalism: 1. opelu corsa al matusa-mii: ea sta pe la gradina icoanei, in bloc cu paza. a parcat masina in fata blocului, ca de obicei. a doua zi geamul stanga spate era spart si erau urme de bocanci peste tot pe tapiserie si torpedoul deschis. nu a luat nimic, nu avea ce. binenteles ca paznicii nu au vazut nimic. a mers matusa-mea 1 saptamana cu o punga selgros pusa de mine in loc de geam pana a venit geamu la reprezentanta. casco era cu franciza si toata tarasenia s-a platit din buzunar propriu. 2. vecinu meu de la parter s-a certat rau cu altul care sta la etajul 4. ala care sta la 4 s-a dus sus si a aruncat cu pietre direct pe capota masinii astuilalt, parcata in zona de tintire . a aruncat tampitul vreo 4 sau 5 pietre, numai cu una a nimerit, dar a nimerit destul de bine. ma mir cum celelalte pietre nu au atins alta masina. pur si simplu statea la balcon si arunca cu pietre. acum se cauta unul pe altul sa se bata sa se omoare dar intre timp asta de la 4 isi parcheaza masina foarte departe de bloc, de frica unei razbuneri. io nu am inteles morala intamplarii asteia... voi intelegeti ceva? Link to comment
tudor2402popescu Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 @fry: se bat ca niste copii prosti. O treaba deranjanta pot sa povestesc. La mine in spatele blocului e un post de transformare si langa el e un loc unde , desi e interzisa aruncarea gunoiului, vecinii arunca fara menajamente, si daca - i intrebi de ce arunca acolo, zic " ca oricum se ridica," asta intamplandu-se (ridicarea) dupa ce se face muntele cat casa. Acolo de regula mai parcheaza cate unul masina, si e o chestie de noroc. Am venit odata foarte tarziu acasa, nu gaseam loc de parcare, si am parcat acolo, pe acel loc. A doua zi am gasit masina "ingropata" sub saci de gunoi. Am crezut ca macar au bun simt si daca vad ca totusi a parcat cineva acolo nu ii arunca gunoiul in masina , dar se pare ca m-am inselat. De atunci nu am mai parcat niciuna din masini acolo. Insa ma uit in continuare cu scarba,atunci cand vecinii care mai parcheaza acolo , ca e singurul loc liber cand vin ei acasa, si animalele de oameni le zidesc masina in gunoaie. Am facut greseala de a ma lua de unul ca de ce arunca acolo , el mi-a raspuns " da ce e treaba ta toata lumea arunca gunoiul acolo, vii tu si te iei de mine" la care eu i-am zis" arunca toata lumea acolo din cauza unor gunoaie de oameni ca matale''. A doua zi m-am trezit cu un sac de moloz rasturnat pe masina ( nu era in locul ala care de altfel nu e departe de balconul meu ci chiar sub balconul meu). Daca-l prind, il ciomagesc pana-l fac sac de oase si-l arunc pe linia de tren sau a tramvaiului 41. Cum am mai zis mi-este sila sa traiesc intre astfel de oameni. Gunoiul din tomberon sau de pe jos nu ma deranjeaza atat de tare cat ma deranjeaza existenta unor astfel de gunoaie de oameni, care respira acelasi aer cu mine. Link to comment
Aty Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 "renderizare profesionala" my ass. Ma scuzati ca ma bag ca musca-n lapte...dar ce srie Elfu aici e corect 100%, eu ma ocup de prelucrare audio si ce e valabil la el este si la mine, astfel dintr-un mp3 la 128 nu voi putea face niciodata un 320 curat ci doar emulat si va suna metalic orice i-ai face(egaliza, procesa, etc...) tot 128kbps raman. Asa ca nimeni nu poate face din kkt bici, nici pe video si nici pe audio. Si oricum la cate chei am acum pe masina, pot scrie linistit aici, si daca imi aduc bine aminte am si scris despre un jeg cu un mertz verde. Ala 99% mi-a zgariat masina ca nu a putut sa se urce pe la sofer in masina ca il blocasem eu si atrebuit sa ocolesca 2 metrii... Link to comment
fry Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 stiu ca este adevarat ce zice elfu si ce zici tu. citeste mai bine discutia. nu asta era problema. ideea era ca o chestie de-asta poate sa se ceara in instanta, ca nu da mari rezultate, asta e partea a 2-a. pls, hai sa trecem mai departe, e total inutil sa tot discutam asta Link to comment
AmunDei Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 (edited) Loganul a avut de suferit. De 2 ori cate o tura de chei date, sa fie, fara numar. Prima oara vreo 5 repere si parbrizul, a doua oara vreo 6 repere si un geam. Urmeaza sa intre in service pt cel de-al doilea incident. Partea buna din faza asta e ca la revanzare, daca o tin tot asa (nu are nici 2 ani masina), ii pot spune propietarului ca vopseaua e noua (dupa ce va iesi din service, singurele repere ce vor ramane cu vopseaua originala vor fi plafonul si haionul ) Edited January 25, 2009 by AmunDei Link to comment
Mircea Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Nu te bucura. Elementele revopsite scad pretul... Link to comment
AmunDei Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Era un fel de a spune. Oricum nu va fi vanduta prea curand. Link to comment
Recommended Posts