ches Posted March 11, 2013 Author Share Posted March 11, 2013 Tu abia la anul cred ca e cazul sa o schimbi daca nu ai mers cu ea majoritatea timpului prin oras. Voi pune preturile aici bineinteles, deocamdata astept ceva recomandari de la colegi Link to comment
agh057 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Buna ziua, De cateva luni am intrat si eu in randul posesorilor de Chevrolet Epica cu motor diesel. Pentru ca m-a interesat si pe mine sa aflu cat ma costa distributia, am cerut cateva preturi la 3 service-uri pe care le-am mai frecventat in trecut si de care am fost destul de multumit. Cea mai ieftina oferta a fost urmatoarea: -Curea distributie - 99 lei -Rola ghidaj - 121 lei -Rola intinzatoare - 215 lei -Pompa apa - 359 lei -Manopera - 300 lei -Preturile contin TVA Urmatoarea a fost: Kit distributie 746 Pompa apa 225 Curea transmisie 88 Antigel 45 Manopera 350 Cea mai scumpa era 1800 de lei, n-are sens sa o scriu aici, mi se pare oricum destul de piperata si irelevanta Prima varianta am primit-o de la un service unde mi-am facut revizia de 75.000km. Preturile au fost dupa cum urmeaza: -Filtru ulei Jakoparts - 28 lei -Filtru aer Jakoparts - 69 lei -Filtru combustibil Bosch - 81 lei -Filtru polen Jakoparts - 54 lei -Ulei Castrol Magnatec Diesel DPF 5w40 6l - 200 lei -Manopera - 120 lei Am fost foarte multumit de felul in care au lucrat. Link to comment
danepicu Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Nu ne spui si unitatile de service de la care ai ofertele? Sunt service-uri Chevrolet sau multimarca? Piesele sunt GM ? Multumesc. Link to comment
ches Posted April 7, 2013 Author Share Posted April 7, 2013 @danepicu: La 99RON sigur nu e curea originala. @agh057: Multumesc pentru informatiiAi mare grija cu piesele aftermarket, cele ieftine de regula sunt si proaste. Spre exemplu Jakoparts sunt niste importatori care vand chionezisme. Nici Ashika nu imi inspira prea multa incredere. Uite un magazin pe care l-am gasit in cautarile mele si unde preturile mi s-au parut rezonabile: http://www.onauto.ro/piese-auto/chevrolet-epica-kl1_-20-d-limuzina-z20s_24470 . Aduc si chinezisme si piese de echipare originala. Un calcul simplu mi-a dat ca distributia la Epica ajunge pe la 700RON cu curea Gates si role Ina. Iar un kit Ashika este ~600RON, in conditiile in care au cele mai mici preturi la piesele individuale. Daca ati gasit piese de calitate la preturi mai bune, nu strica daca postati aici Link to comment
ches Posted November 5, 2014 Author Share Posted November 5, 2014 Ieri am fost la revizia de 7 ani. Am ajuns la 100720km. Va dau mai jos preturile de la piese: Filtru aer GM - 51 lei Filtru ulei GM - 52 lei Filtru motorina UFI (am luat 2, sa am mai multa vreme pt ca am vazut ca pretul cam fluctueaza) - 62 lei x 2 Filtru polen Valeo - 60 lei Ulei Catrol Edge 5W40 Turbo Diesel - 2 x 140 lei bidonul de 4 litri = 280 lei Ulei cutie manuala Liqui Moly GL4+ - 2 litri - 120 lei Antigel Dexcool 4 litri - 80 lei 2 coliere pentru burdufe planetare - multumesc celor de la Agusta Service pentru "profesionalism", nu au fost in stare sa stranga 2 coliere - 25 lei Manopera revizie - 160 lei Total revizie: 890 lei La revizie au gasit 2 bucse de bascula duse (cele semipline din spate) si bucsele de la bara stabilizatoare cam duse si ele, deci am luat decizia sa le schimb. Prewt bucse+manopera - 500 lei. Aici m-am ars un pic la manopera, bucsele sunt relativ ieftine (aprox 250 lei toate 6). Link to comment
ches Posted March 3, 2016 Author Share Posted March 3, 2016 Azi am schimbat tampoanele de la motor fata si spate (cele care actioneaza la miscarea fata-spate a motorului), unul era deja rupt, celalalt un pic crapat. Simptome: la mers cu viteza constanta la apasarea mai ferma a acceleratiei se auzea un zgomot ca de bucsa/bieleta (cloncanit). Preturi: - tampon spate 260 lei - tampon fata 390 lei - manopera 180 lei Toate luate de la revizie auto service. Daca pretul tampoanelor mi s-a parut maricel pentru cel fata si rezonabil pentru cel spate, manopera a fost scumputa pentru cele 10 suruburi care sunt de desfacut. In afara faptului ca este mai comod pe elevator (sau in groapa), cu putina chinuiala se pot schimba si in fata blocului daca masina este suspendata pe 2 cale. Noroc cu mecanicul care ma cunoaste si care in acceasi bani mi-a decupat scutul motor ca sa poata schimba uleiul pe viitor fara sa-l mai dea jos si mi-a inlocuit si 2 suruburi care tineau scutul si care erau deteriorate din cauza demontarilor repetate. Link to comment
ches Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 (edited) Revin cu o com[pletare la postul anterior - dupa ce cloncanitul a persistat, pana la urma am luat problema in propriile maine si ... am desfacut carcasa filtrului de aer si m-am uitat la tamponul de la cutie - era rupt pe jumatate. Am comandat un tampon nou original GM -> 275 lei. L-am schimbat joi la service, 40 lei manopera, acum cloncanitul a disparut. Cateodata merita sa imi bag mana in masina, chiar si mecanicii buni pot fi superficiali. Edited May 2, 2016 by Salex 1 Link to comment
Mircea19 Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Salut ! Imi puteți recomanda un service bun in Bucuresti sau in județul Neamt, unde sa fie cativa mecanici "pricepuți" la Epica ? Vreau sa fac o verificare cat mai completa, si as vrea sa fiu sigur ca dupa verificare imi vor spune baietii cam ce trebuie schimbat/ ce e pe ducă. Multumesc Link to comment
ches Posted September 18, 2017 Author Share Posted September 18, 2017 Pt revizii in Bucuresti poti sa te duci la astia: http://www.revizieautoservice.ro/, au tester care merge si pe Epica si in 90% din cazuri am fost multumit de ei. Repara Chevroleturi si Opeluri de multa vreme. Dintre mecanicii lor cel mai priceput mi se pare un tip inalt si slab, parca Eugen il cheama. Ala face totul ca la carte, se vede ca a citit manualele de service si nu lucreaza dupa ureche. Pt reconditionare etrieri frana (sper sa nu ai nevoie) pana acum m-am dus la un mecanic priceput, Dl. Misu (dau numarul pe mesaj privat daca il vrei), de acum inainte m-as duce la userul buburuza vesela (el e specializat pe Matiz, dar nu e mare diferentala Epica). Amandoi sunt mai ieftini decat la service si fac treaba f buna. Link to comment
ches Posted February 13, 2018 Author Share Posted February 13, 2018 (edited) Revizie cu schimbare de distributie + pompa apa + tot pe partea de curea accesorii + pistonase etrier (garniturile le am deja) la Epica: Rola ghidare/conducere, curea transmisie INA: 108 Curea transmisie cu caneluri BOSCH: 65 Filtru aer habitaclu VALEO: 49 Filtru ulei UFI: 54 Filtru aer MANN-FILTER: 54 Intinzator curea transmisie INA: 185 Pompa apa HEPU: 259 Set curea de distributie GATES: 475 Piston etrier frana AUTOFREN SENSA 2 buc: 76 Total produse: 1325 Lei cu TVA Urmeaza sa ma programez la service pentru schimbare, din ce am vazut, pretul va fi aprox 450 lei (distributie + accesorii). Pistonasele si garniturile de la etrieri le schimb la buburuza. Edited February 13, 2018 by ches Link to comment
vrazvanc Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) Am vrut sa iau si eu garniturile pentru pistonasele etrierilor de la Autofren, vazusem ca sunt spanioli, capatasem incredere. Dar Stefania de la Radacini mi-a spus sa iau originale ca mai mult ca sigur o sa am probleme. Nu stiu ce garnituri ai, dar am zis totusi sa iti scriu. De pistonase nu stiu ce sa zic. Cam ieftine... Edited February 13, 2018 by vrazvanc Link to comment
Viktor Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Autofren nu-s deloc produse proaste. Link to comment
ches Posted February 14, 2018 Author Share Posted February 14, 2018 (edited) Am luat doar pistonasele Autofren, garniturile de etrier sunt originale GM, se potrivesc cele de Leganza, scriam mai sus ca am luat acum cativa ani 2 seturi cu 2 lei/set de la Radacini, probabil ramase prin depozitele lor . Cand le-am cumparat le-am curatat si le-am uns cu solutie de intretinere pentru chedere, si acum arata ca noi. Pistonase autofren + garnituri autofren am pus pe Matiz si a mers din prima, deci nu sunt rele. Cat am mai tinut masina, vreo 6 luni dupa schimbare + feedbackul celui care a cumparat-o la peste un an de cand a luat-o a fost ca nu au fost probleme cu franele, totul mergea perfect. Ca idee, pe spate am schimbat garniturile de la culisele etrierilor cu unele aftermarket, tot spaniole si dupa 1 an le-am pus la loc pe cel originale. Cele aftermarket erau mult mai putin elastice si etrierul se misca cu greu. Numai bine! Edited February 14, 2018 by ches 1 Link to comment
ches Posted October 15, 2018 Author Share Posted October 15, 2018 Salutare, Asa cum am scris si pe topicul de la masina mea, am schimbat arcurile de la etrierii Epicii, si fata si spate. Recomandarea este sa fie schimbati la fiecare schimb de discuri de frana, eu am reusit sa ii schimb la 155000km fara sa simt vreo problema. Intr-adevar, la schimbare am simtit tablitele noi mult mai dure, deci in principiu ar trebui ca etrierul sa joace mai putin fata-spate cu astea noi. Recomand curatarea cu o perie de sarma inainte de montare in zona unde arcurile vin in contact cu portetrierul. Scriu aici codurile, poate cineva are nevoie de ele: Pentru etrierii fata: 93740556 - vin la set de 4 bucati Pentru etrierii spate: 93742688 - vin cate o bucata Link to comment
SorinFaraon Posted June 12, 2021 Share Posted June 12, 2021 Salutare. Stie cineva unde as putea reconditiona compresorul de aer conditionat la a mea Epică? Nu baga presiune. Am luat pana acum 2 de la dezmembrari de pe la Mures dar ambele s-au dovedit defecte. Compresorul este fabricat de DAC in Korea model 715324. Link to comment
ches Posted June 15, 2021 Author Share Posted June 15, 2021 Poti sa intrebi la pieseautoradacini.ro, epiesa si altii. Inainte de a schimba compresoare verifica ca nu cumva problema sa fie in alta parte de fapt. Compresoarele la Epica nu prea am auzit sa pice, de aceea sa iei 2 si sa fie ambele defecte mi se pare cam mult (doar daca au fost demontate de pe masini si tinute mult timp pe raft...). Link to comment
Recommended Posts