Jump to content

Cheie Bujii Tico

Recommended Posts

Am cautat si eu, am mai intrebat pe aici pe forum dar nu am gasit prin cautarile mele - cineva de la un magazin mi a spus ca este varianta mica desi si mie mi se pare ca bujiile sunt la fel ca cele de Dacie, acum nu stiu ce sa zic - el a zis ca sunt 3 variante uzuale - 14, 16 si 21 si cica ar fi cea de 16...

Nu vad rostul acestei contraziceri, toate tico-urile si MAtizurile vazute d emine aveau bujii de 21, acu ca tu vrei sa pui de 16 sa fie mai cu mot, te dotezi cu o cheie corespunzatoare, aici era vorba in general. Cu gaurile din chiulasa nu stiu insa ce faci, bujiile de 16 au de obicei si filetul mai mic(asa am la Espero 16v), asa ca trebuie sa pui si reductii sa poti folosi bujiile respective.

Edited by argon

Lumea nu incepe si nu se termina cu tine, la fel cunostintele si experientele ei. Studiaza problema inainte de-a da informatii gresite, nu-i nevoie de nicio reductie. In plus, nu stii ce bujii se afla pe motorul omului, asa ca, nu vad de ce elimini o varianta. Doar pentru ca tu n-ai auzit de ea ?

Cu 16 cam problematic ,se freaca de peretii degajarii pt bujie trbuie polizata (subtiata) !

Atunci la 21 ce faci ? Vezi ca exista la Practiker capete pentru bujii la chei cu clicket, 7 lei bucata, profi.

Bujiile de 16 nu sunt specifice ptr Tico ,cheia nu era de vina ,eu am avut mult timp pe Tico bujii Bosch (germany) cu trei electrozi .Problema a fost la demontat a trebuit sa polizez putin cheia sa se invarta lejer acolo !