Jump to content

Se Scufunda Orasul Meu Natal

danutza

Recommended Posts

In urma spagilor primite in ultimii ani s-a dat autorizatie de constructie in locul respectiv a unui hipermarket,a unui service auto mare si o parcare pentru tirurile unei firme din localitate.Inconstientii de la primarie nu au tinut cont ca in zona respectiva este interzisa construirea de mai bine de 50 de ani tocmai din motive de siguranta.

Crezi ca din cauza magazinului s-a scufundat? Firma respectiva si-a asumat riscul cand a construit acolo.Am vazut ca erau niste sonde in jur. Din cate stiu eu ,cand zacamantul de petrol este sarac si extractia nu merge , se introduce solutie salina sub presiune pentru a forta petrolul sa iasa.E, aceasta solutie a intrat din greseala in fostele mine si s-a produs dezastrul.Au scapat ei ceva ieri pe la tv.cum ca ar fi luat legatura cu cei de la sonda sa reduca presiunea(era prea tarziu),dar adevarul pentru dezastru nu-l spune nimeni. Vor trebui bani foooarte multi de dat despagubiri si OMV(cred,sau alti)nu sunt prea dispusi sa-i dea.

Este zacamant de sare acolo si sondele extrag saramura nu petrol.Saramura este folosita la combinatul de produse sodice o parte si o parte la obtinerea sarii de bucatarie extrafina prin procedeul evaporarii.Problema e ca galeriile sunt pline cu saramura suprasaturata pe practic sustine oarecum o parte din greutatea de deasupra si are rolul de a nu se topi pertele de sare ce sustine cea mai mare parte a orasului.Pentru exploaterea sarii se introduce apa dulce care dizolva o parte din sare si se extrage saramura la final.Problema este ca ajunge apa dulce in galeriile fostei mine de sare si grosimea tavanelor galeriilor scade ele nemaiputand sustine greutatea.

Practic jumatate orasul se afla pe vechea mina de sare.

Despagubirile ar trebui date de cei de la administratia salinelor Salrom daca bine retin numele.

PS: Surparea nu e din cauza constructiilor.Surparea avea loc cu sau fara constructii, problema e ca s-a permis construirea zona cand se stiau riscurile.Pana acum 5-6 ani nu s-a permis dar spaga si-a spus cuvantul la fel cum o sa-si spuna cuvantul si la primirea despagubirilor desi mi se parea normal ca celor care au construit in zona sa li se fi cerut o declaratie notariala cum ca nu au pretentia la despagubiri in cazul surparii.

Edited by danutza

Da, da, da, eu am vazut sonda si am crezut ca petrol extrag.Oricum , aproape de oras.Chiar nu si-a pus nimeni problema ca odata se v-a surupa?Cam asa s-a intamplat si la Ocnele Mari-Valcea, numai ca aici s-a infiltrat apa de ploaie.

se stia ca se va surpa dar nu se stia cand.Acesta e motivul pentru care in ultimi 40-50 de ani a fost interzisa construirea in zona, asta pana au venit baietii smecheri si au construit.