Jump to content

Problema Stupida Cu Ie...

VIPER

Recommended Posts

Am cea mai stupida problema: nu-mi merge deloc IE-ul!!! Opera, Firefox, Netscape zbarnaie, IE da numai mesaje de eroare... Si nu as muri fara el, dar nu-mi pot face update-urile la XP din alt browser... Am incercat tot ce ar fi incercat fiecare, toate setarile, re-setarile, luate din ce parte vreti voi... Nu vrea... Exemplu in poza... Ce ii fac, ca innebunesc???

post-65-1113539470_thumb.jpg

reinstalezi sistemul? dar banuiesc ca asta stii si tu...

poti sa faci o reinstalare "peste" adica sa nu stergi nimic inainte... astfel ti se pastreaza toate prg si ti se inlocuiesc fisierele naspa...

Si la mine facea la fel... si nu i-am dat de cap... a trebuit sa dezinstalez IE din Control Panel / Add.../Add Windows Components si sa il reinstalez... altfel nu a vrut sa mearga... :(

Ai un trojan/spyware care îţi mânăreşte URL-ul aşa încât să te redirecţioneze la o adresă de-a lor. Culmea e că şi ăştia se strică, şi ajung să facă aşa ceva.

Updateurile la sistem le poţi face cu serviciul de Automatic Updates, şi nu mai ai treabă cu IE (which sucks anyway).

Ia uite ce ai in campul de adresa!

Problema: Te-ai captusit cu un troian.

Rezolvare: scanezi si vezi ce anume e, gasesti antidotul si il aplici

Observatii: de multe ori nu merge (nici macar cu procedurile manuale) din cauza "mutatiilor" (versiuni diferite de scarbosenii d-astea) si trebuie sa razi sistemul.

Recomandare: Daca nu ai mai facut-o de mult, reinstaleaza Win (in general una la 6 luni nu strica), altfel poti sa incerci sa-l scoti.

reinstalezi sistemul? dar banuiesc ca asta stii si tu...

poti sa faci o reinstalare "peste" adica sa nu stergi nimic inainte... astfel ti se pastreaza toate prg si ti se inlocuiesc fisierele naspa...

Chestia cu instalatul peste nu merge la XP... Mergea la 98, la XP iti sterge directorul, ceea ce nu vreau.

Si la mine facea la fel... si nu i-am dat de cap... a trebuit sa dezinstalez IE din Control Panel / Add.../Add Windows Components si sa il reinstalez... altfel nu a vrut sa mearga...  :(

Interesant, dar inutil in cazul meu, nu a vrut.

Ai un trojan/spyware care îţi mânăreşte URL-ul aşa încât să te redirecţioneze la o adresă de-a lor. Culmea e că şi ăştia se strică, şi ajung să facă aşa ceva.

Updateurile la sistem le poţi face cu serviciul de Automatic Updates, şi nu mai ai treabă cu IE (which sucks anyway).

Automatic Updates ma enerveaza de mor, se trezeste el fix cand nu vreau eu. Iar de scanat de troieni, am scanat cu 2 scule, ambele in variantele profi. Ce a fost de scos s-a scos. Tot asa merge.

Ia uite ce ai in campul de adresa!

Problema: Te-ai captusit cu un troian.

Rezolvare: scanezi si vezi ce anume e, gasesti antidotul si il aplici

Observatii: de multe ori nu merge (nici macar cu procedurile manuale) din cauza "mutatiilor" (versiuni diferite de scarbosenii d-astea) si trebuie sa razi sistemul.

Recomandare: Daca nu ai mai facut-o de mult, reinstaleaza Win (in general una la 6 luni nu strica), altfel poti sa incerci sa-l scoti.

Hmmm... Poate cand mi-o face (in sfarsit) upgrade la sistem, atunci o sa rad tot... Pana atunci chiar nu pot...

Sar'na, asa voi face.

P.S. cu ocazia asta am re-descoperit Netscape. Astept cu interes varianta finala, cea 8.0 Beta are mici probleme. Va fi singura scula non-IE care va merge pe site-urile pe care numai IE mergea cum trebuie, si asta pentru ca are o bucatica si din engine-ul IE (tocmai din cauza problemei zise inainte).

OK... Bagat Ad-Aware, ultimul update de la ei... Scanat 1 tura, eliminat rahaturi, apoi a vrut restart, alta scanare, alta curatare... Rezultatul? Nu a mai mers nici un browser, nici de ce++, nimic!!! Noroc ca le-am putut da restore, acum urmeaza sa le iau de mana...

Later edit: am bagat si scula propusa de Shenck, a scos ea ceva, si ce daca... Tot asa...

Ad-aware poate avea treaba cu troienele astea si nu prea.

Oricum, el nu e in stare sa curete tot.

Fi-meu s-a captusit cu o oratanie d-asta care, pe langa trei link-uri XXX pe dektop,schimbarea home page si %20 bagat unde nu te asteptai si multe alte simptome, avea peste 30 de intrari in registry si cateva fisiere pe ici si colo ca sa-l ajute sa traiasca.

Procedura manuala avea vreo 2 pagini (ca nici-un program recomandat nu-l scotea). AM incercat-o de 2 ori si n-a mers (poate am gresit pe undeva).

Solutia finala a fost: ras si pus totul din nou

Daca te supara rau si nu ai partitie pentru date, fa rost de un HDD de imprumut, transfera datele si rade, dar fa-ti partitie de date inainte de instalare.

Boss, incearca in ordine :

1. daca ai XP-ul cu SP2, vezi in Tools->Internet Options->Programs, tre' sa ai un buton cu "Mannage Add-ons". Dai click acolo si iti da o lista de addonuri. Disable toate care ti se par dubioase, sau da o list aici, sa ne dam si noi cu parerea.

2. Daca ai HijackThis, da un scan cu HijackThis. Aici tre' sa fi mai atent ce stergi. Daca nu esti sigur, baga scanul (lista din hijack) aici (sau pe PM).. sa vedem ce putem face...

Am avut si eu problema asta, dar, la cate probleme am avut cu Spy/Troj & Co., sa ma tai, daca mai stiu cum am scapat de ea. Da' tre' sa te rezolvam!

Spor.

Sa o luam iar pe rand:

- cade din start reinstalare etc. (motive personale, prea multe sa le insirui aici, dar sanatoase)

- nu am SP2 (Doamne-fereste!)

- o sa incerc cu BPS Spyware/Adware Remover...

Mai sap...

Daca e vorba de proceduri de 2 pagini, nu ma sperie, da-mi si mie pliz o idee...

Am rezolvat intre timp update-urile prin metoda zisa de voi, cu download in background si instalare manuala. Asa ca nu mai plang dupa IE, doar ca ramane ca o buba interesanta.

Culmea, nu mai am nimic, oricat as scana. IE-ul acum tot nu face nimic, doar ca nu mai afiseaza %20 ala inainte. Cred ca pur si simplu e busit si gata. No big deal, cum ziceam, am rezolvat cu update-urile, asa ca IE poate sa stea in continuare defect...

L-ai dat gata! Scrie-i lui Billache, sa moara de ciuda!

N.R. Ai in continuare "urme" (nu ale lui Mircea la Cozia). Poti sa le lasi, daca nu te deranjeaza, dar nu e o... conduita buna. Cand ai timp (dupa ce upgrade si chestii) fa curat!