VAXXi Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Vreau sa schimb sistemul de la plafoniera cu o idee nitel mai desteapta decat cea de acum (cele 3 LEDuri comandate individual de cele 3 intrerupatoare de la usi + K1 pentru a fi toate stinse indiferent de starea usilor + K2 pentru a fi toate aprinse indiferent de starea usilor). Adica sa obtin urmatoarea tabela de stari: Asta inseamna ca tre' sa implementez: L1 = K1 AND (K2 OR S1), L2 = K1 AND (K2 OR S2), L3 = K1 AND (K2 OR S3) deci K1 serie cu (K2 paralel S). Schema ar fi cam asa: Numai ca in varianta asta daca am K1 = 1 si K2 = 0, orice S care devine 1 imi inchide calea de masa pentru celalalte si aprinde toate LEDurile. Exista alta solutie mai eleganta decat a inlocui K2 cu 3 intrerupatoare separate ? Link to comment
Abram Burel Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Neavand ce face, ma mai ui i eu pe aici Sa zicem ca te-ai scoate cu cate o dioda pe fiecare brat are duce la K2. Asta doar daca nu ai facut-o deja Link to comment
VAXXi Posted July 30, 2011 Author Share Posted July 30, 2011 Hehe, uite cine mai da pe-aici Impreuna cu un prieten, gandisem o varianta cu relee care arata asa: Link to comment
Recommended Posts