ovidiuc Posted May 12, 2004 Share Posted May 12, 2004 Zeule o sa fi primul care o sa o testezi,numai sa faca si acolo ca o v-am spus nu face tot timpul. Link to comment
FLEX Posted May 12, 2004 Author Share Posted May 12, 2004 Urca o bordura si o sa vezi ca face ... eu inca nu i-am dat de cap, e drept ca nici n-am avut timp sa vad ce-i cu hayonul mai in amanunt ... Link to comment
FLEX Posted May 12, 2004 Author Share Posted May 12, 2004 Nu e de la amortizoare ... la urma urmei, ce costa sa facem un test fara amortizoare hayon? Link to comment
ovidiuc Posted May 12, 2004 Share Posted May 12, 2004 Nu e de la amortizoare ... la urma urmei, ce costa sa facem un test fara amortizoare hayon? Felix stai o secunda ca eu banuiesc amortizoarele celelalte,nu cele de la hayon.Sper sa ma insel.Cand hatin de ea sau apas nu se aude absolut nimic. Link to comment
FLEX Posted May 12, 2004 Author Share Posted May 12, 2004 Amortizoarele masinii au un zgomot clar, inconfundabil, nu e de la ele ... o sursa posibila la suspensii ar fi bara Panhard (aia oblica), dar nu cred ... Opinia mea este ca la torsionarea caroseriei se deformeaza golul hayonului citiva mm, suficient ca sa scirtiie in balamale sau in incuietoare ... acum e foarte posibil ca zgomotul tau sa nu fie identic cu al meu ... Link to comment
FLEX Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 Simbata dimineata (08:00!!! "> ) am fost expulzat din casa pentru a putea fi declansata operatiunea "curatenie generala", adica " intors casa cu susul in jos si lasat asa "> ", prin urmare mi-am facut putin de lucru la masina 8) ; scopul: identificarea sursei acestui scirtiit ... am scos tot ce e prin spatele masinii (roata rezerva, planseta portbagaj, finitii laterale, tableta portbagaj, rabatat bancheta ...) si am facut proba de torsionare (borduri, capace canal, etc.). Mai puneam cite ceva pe masina, mai faceam o tura ... concluzia a fost pe cit de surprinzatoare, pe atit de neplacuta: sursa de zgomot sint FINITIILE LATERALE PORTBAGAJ!!! Deocamdata le-am demontat si le tin in portbagaj, dar trebuie sa fac ceva cu ele, fiindca e nasol asa, cu mataraia electrica la vedere (ca sa nu mai spun de lampile portbagaj, montate pe finitii ...). Deoarece sint unicat cu aceasta problema, imi e din ce in ce mai clar ca masina mea a fost asamblata cu rebuturile de pe masina lui NFS PS: tubusorul de alimentare spalator luneta e tras pina in spate! celalalt capat e in fata, linga ECM ... si mi-a mai bubuit o idee in cap ... sorpresa! Link to comment
NFS Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Deoarece sint unicat cu aceasta problema, imi e din ce in ce mai clar ca masina mea a fost asamblata cu rebuturile de pe masina lui NFS Pai vezi... am simtit... si am sunat exact la tzank!!! Link to comment
ovidiuc Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Deoarece sint unicat cu aceasta problema, imi e din ce in ce mai clar ca masina mea a fost asamblata cu rebuturile de pe masina lui NFS Egoistule uiti ca si altii sunt napastuiti?Oare niste wd-minune pe acolo o da ceva rezultate?Cu prima ocazie dau si eu jos r...urile alea sa vad daca e la fel. Ps oare astia de la Dacia o fi asa destepti de nu au montat asa ceva in portbagaj la Slz? Link to comment
FLEX Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 WD-minune nu face nimic in situatia de fata ... din pacate n-am fost atent ce zgomot ai tu, dar la mine nu face nimic cind zgiltii caroseria ( cu frina de mina libera, da? ) ... eu ma gindesc sa le prind cumva ferm de caroserie, problema e ca se freaca de tabla si forteaza in butonii de prindere, aia se desfac, capata joc s.a.m.d. ... si in final SCIRTIIE! Link to comment
dan_m Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Vineri am mesterit la masina. Adica am demontat finitiile laterale portbagaj si am pus purfix la toate punctele unde atingeau tabla. Am pus cam 8 bucatele la fiecare. Am mai pus purfix la suportii de boxe spate deoarece au un colt in care se sprijina de tabla si faceau zgomot. Efectul mie mi se pare uimitor. Au disparut cam 80% din troncanelile din portbagaj. Acum pe piatra cubica masina are un zgomot sec, infundat (nu stiu cum sa-l descriu mai bine) care mi se pare normal. Operatiunea a durat 30 min cu drive test-ul de dupa cu tot. Link to comment
Recommended Posts