Tommy Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 (edited) Cand apare prima problema la masina deschid topic la masina mea Cat timp nu am deschis.. inseamna ca nu am nici un defect Acum am 37.5K km. Dar afirmatia ta cum ca un sistem complicat este musai mai predispus sa se defecteze este valabila doar la nivel teoretic. In realitate vorbim de milioane de motoare vandute, testate si super testate. VVTi-ul nu s-a inventat ieri. Edited December 11, 2008 by Tommy Link to comment
Alezz Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Laurentiule esti de gazeta frate, auzi la el gandire: "un SUV pe benzina e incomparabil mai lenes decat un benzinar", asa o fii, benzinarul este mai puturos decit benzina . Eu zic ca tu esti de gazeta...Cum poti sa spui ca un motor pe benzina trepideaza mai mult decat un diesel la traficul din Bucuresti... Link to comment
wallaby Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Deci, daca ne mutam cu totii in Australia avem nevoie de diesel sau de rezervoare extinse. Sincer, 600-700km cu un plin imi e suficient. Daca mai am nevoie de range umplu si butelia de GPL si am sarit de 1000km. Eu unul sunt mutat deja, ba am si Diesel. Nici macar aici n-ai nevoie de rezervoare extinse daca stai pe sosea. Atunci cand te abati intr-un 4X4 si mergi prin desert ai nevoie de 250 litri da' asta-i alta poveste. Am facut plinul Sambata. Azi, dupa 790 km, mai am juice pentru inca 70-80 km. E adevarat ca 600 km i-am facut extraurban cand am fost la pescuit in weekend (cine-i curios unde, vezi foto pe thread-ul corespunzator). Aici extraurban inseamna cruise control la 110 km/h, localitati minuscule (cca. 2-3 km redus la 60 km/h) la fiecare 80-300 km si depasiri cam 4-5/zi. Nici o problema sa conduci la consum minim daca tii mortis. Recordul personal cu diesel-ul meu e la 940km, sub mia aia din reclamele de la televizor. Poate daca aveam ceva mai multa grija cu acceleratia faceam si restu' dar sincer n-o sa conduc mosnegeste ca sa economisesc 300 ml/100km! Andrei, lasa te rog povestile cu autonomie de 1,000km in Romania. Unde naiba ai atata drum liber sa mergi cat de cat constant cu 100km/h ca sa atingi autonomia aia?! Eu unul nu am reusit sa ating cu un plin 600km macar cu Dacia, Cielo, Nubira sau Clio... Sa se fi imbunatati conditiile de trafic din Romania atat de mult in ultimii 7 ani si nu mi-a spus nimeni? Link to comment
andreib Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 (edited) E simplu: 55 de litri de benzina (dintr-un rezervor de 62), 35 de GPL... Bati lejer 1000km fara macar sa mergi economic, la un mers normal . 730km pe benzina la 7.5%, 380 pe GPL la 9%, asta da vreo 1100KM (extraurban la mers normal, asta doar ca si calcul, nu mi-a trecut vreodata prin cap sa incerc, este inutil daca sunt benzinarii la tot pasul). Edited December 11, 2008 by andreib Link to comment
Wolfman Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Simplu, mie-mi incap in rezervor 75l benzina (umplut ochi) cu care pot face 1000 km, daca nu-i dau in goarna; nu mai zic de rezervorul de GPL (32l) cu care mai fac inca cel putin 350 km in aceleasi conditii... Link to comment
wallaby Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 (edited) Pai nu zice nimeni ca trebuie sa mergi pana la ultima picatura din rezervor! Normal ca n-o sa joci ruleta ruseasca cu motorul, ci umpli ochi la pompa, mergi cateva sute, umpli iar ochi si calculezi samd. Totusi, nu mi-ati spun nici unul unde ati obtine autonomia asta "milenara". Dati-mi un traseu. Una e sa spui "am facut un Bucuresti-Pitesti si mi-a luat 7.5%" si cu totul alta daca te gandesti la un Bucuresti-Satu Mare via Iasi sau ceva de genul asta. Nu-mi vine sa cred ca in conditii de trafic reale mai atingi consumul care sa-ti permita autonomie de 1,000km. Sunt convins ca Astra mea n-ar face la un drum Timisoara-Bucuresti si retur mai mult de 800 km cu un plin. Daca-i face si pe aia la cum merg eu... Edited December 11, 2008 by wallaby Link to comment
BogdanG Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 (edited) Daca in Leganza incap 75L inseamna ca in Volvo incap 100L Haide mai Viorel fugi de aici cu povestile pt copii, Leganza are rezervorul de 60L . Poti merge tu si cu 60 la ora ca tot nu faci 1000km. Eu vorbeam de masini normale si comparam masina OTTO cu DIESEL, vad ca iar o dati prin GPLuri si in gard . @ALLEZULE cand o sa conduci o masina cu admisie variabila o sa intelegi, pana una alta abtinete de la aberatii. Maine poimane o sa spui ca TFSIul este silentios doar pt ca e benzinar . Toti vorbiti de ce buna e masina pe benzina, ce smecherie, alea alea, dar nici unu nu va apropiati de 200CP. Eu va recomand putina lectura despre motoarele astea moderne pe benzina, adica de la EURO 4 in sus, injectie directa etc. Nu mai pare deloc o afacere benzina mai ales ca trebuie sa-i oferi numai Carrera 100 . Edited December 11, 2008 by BogdanG Link to comment
Wolfman Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Punem pariu pe volvo-ul tau? Diseara putem face proba! Link to comment
BogdanG Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Facem dar nu o sa avem benzina la noi dar o sa avem altceva...ceai de exemplu Link to comment
Wolfman Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Hai n-o da cotita: aduci canistre in volum total de 75 l, eu vin cu rezervorul plin, punem la baterie pompa de benzina si umplem canistrele. Daca nu te prinzi, ciocul mic atunci! FYI, rezervorul Leganzei are 65l dupa carte... Link to comment
Alezz Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Am eu bidoane,dar nu mai garantez ca returnez continutut Link to comment
BogdanG Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Pai goleste si tu rezervorul pana la intalnire si facem plinu . Hai ca nu e simplu sa-l golesti, mergi si tu cu a II a Link to comment
Wolfman Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Nu e nevoie Bogdane, mai citeste odata ce-am scris. End of fftopic: Link to comment
mr_ Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Eu cu fosta Nubira ma apropiam de usor de 1300 km autonomie pe autostrada. Pe drum national, probabil mai mult. Rezervorul are oficial 63L, eu am reusit sa bag 65 si peste 8 n-a sarit consumul pe benzina decat cand am tinut musai sa merg ca inecatul. Mai aveam si gazul, unde consuma in jur de 12 si rezervorul 55L. Mergand la consum am reusit sub 7 pe benzina si 10 pe gaz. Oricum, asta mi se pare o discutie total inutila. Si in Be si in Ro sunt benzinarii la fiecare 2m si oricum e indicat sa te opresti cam la 4 ore sa-ti dezmortesti posteriorul... asa ca autonomie de 6-700 sau de 1500km, mie mi se pare ok oricum. Link to comment
Adi_Iacob Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Referitor la admisie variabila si electronica complicata eu calaresc asa ceva. Nu are 200 de ponei (as vrea eu) ci doar (teoretic) 115, cred ca nici 100 nu am folosit pana acuma ca varf de utilizare. Da, admisia variabila pleaca ceva mai sovaitor la o apasare timida a pedalei, are o tendinta de scadere a turatiei in primele 10 secunde de relanti dupa o sarcina mai mare si sustinuta. Dar in alte conditii este mai responsiv decat un benzinar obisnuit, daca o calc in treptele inferioare de la 1500-1700 trage neasteptat de bine pentru greutatea ei (treispe sute), de la 2500 urca ca nebuna in ture daca continui tot tare. Si imi da impresia ca este managementul alimentarii mai educabil, ECU invata mai repede modul in care conduci. 7 km fataiala gen loganeala in zone cu restrictii de genul 30-50 km/ora si deja incepe sa nu-i mai placa turatiile. 5 km pe autostrada si si-a recapatat elasticitatea. Link to comment
george03 Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 @Adi_Iacob: Mai ... da' tu ai Astra ... sau ... Nubira Cam asa se comporta si a mea Dupa 100 km pe A2 cu 140-150 km/h ma "roaga" sa-i mai dau talpa. Referitor la consum ... Cea mai mare distanta parcursa fara realimentare a fost in sept. 2005, cand am fost la intalnirea de la Bicaz. 770 km de la plecarea de la pompa pana cand am realimentat ... la aceeasi statie, aceeasi pompa ... 56 litri. In mod normal fac cam 675 km cu un rezervor (cca 52 litri daca alimentez in clipa in care se aprinde beculetu'), in regim mixt. Mi se pare suficient, mai ales la stilul meu de condus Link to comment
AmunDei Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 (edited) Pai nu zice nimeni ca trebuie sa mergi pana la ultima picatura din rezervor! Normal ca n-o sa joci ruleta ruseasca cu motorul, ci umpli ochi la pompa, mergi cateva sute, umpli iar ochi si calculezi samd. Totusi, nu mi-ati spun nici unul unde ati obtine autonomia asta "milenara". Dati-mi un traseu. Una e sa spui "am facut un Bucuresti-Pitesti si mi-a luat 7.5%" si cu totul alta daca te gandesti la un Bucuresti-Satu Mare via Iasi sau ceva de genul asta. Nu-mi vine sa cred ca in conditii de trafic reale mai atingi consumul care sa-ti permita autonomie de 1,000km. Sunt convins ca Astra mea n-ar face la un drum Timisoara-Bucuresti si retur mai mult de 800 km cu un plin. Daca-i face si pe aia la cum merg eu... Ploiesti - Gherghita (via Valea Calugareasca). Sunt vreo 40 de km. Am scos cu loganul cam 4 L/100, tinand cont ca rar i-am dat viteza a 5 - a si am trecut destul de des prin vitezele 2 si 3. Rezervorul e de 50 de L. In conditiile astea, daca as merge un plin intreg, cand ar intra pe rosu as avea peste 1000 km facuti. Nu-i mare inginerie: am cuplul maxim intre 1700 si 2500 de ture si am tinut-o in zona aia, cu accelerari line si frana de motor. Dar recunosc ca e obositor sa mergi economic. Edited December 11, 2008 by AmunDei Link to comment
Mircea Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Deja m-am obisnuit sa platesc din ce in ce mai putin pentru fiecare plin.Calculele mele indica un singur lucru: pentru ce folosesc eu masina, ies mai bine cu benzina decat cu motorina. De curiozitate: ce diesel se incalzeste (acul aproape de normal) in 4,5 km pe vremea asta? Deci ca sa dea caldura inauntru, sa nu-mi inghete mainile pe volan. Poate are ceva rezistente in bord care incalzesc aerul... altfel nu stiu ce sa zic. La mine dupa distanta respectiva imi baga la maxim caldura. Cum un diesel se incalzeste mult mai greu, mi-e oarecum sa cred ca se incalzeste dupa numai 1 km. Deci ori are rezistente, ori e ceva putred in Danemarca . Stai relaxat si mai condu si tu o masina mai moderna. A mea baga pe electric circa 5-6 minute (vizibil prin turatia la ventilator, nu mai mult de 2 trepte, dupa incepe si baga zdravan pe calorifer, concomitent cu cresterea turatiei la ventilator. Si face cald, iti garantez ca intr-un km te fac sa te dezbraci! Link to comment
Salex Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Offtopic: Din cite stiu, pina si Logan diesel are inclazire pe electric citeva minute, pina se incalzeste zeama Link to comment
Lucian M Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 iti garantez ca intr-un km te fac sa te dezbraci! Eu stiu? In prezenta barbatilor nu ma dezbrac. Daca imi propunea o femeie... Link to comment
Adi_Iacob Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 @george03 Nu mai am Nubira de la sfarsitul lui mai, am Astra de pe 11 septembrie, intre datele astea pieton de nevoie ("> . Nu stiu ce a avut masina asta (Nubirika) ca mi-a ramas la inima, Opelul e superior in toate, exceptand porckbagajul (dar nu l-am luat pentru asta, nici Nubira nu am ales-o dupa criteriul asta) dar cand vad pe aici Nubira in tresalta inima. Apropo, Nubirele mai noi arata ca Lacetti Sedan dar se cheama Nubira, Lacetti e hatch. Scuze de offtopic, back on-topic. M-am dat cu o Laguna 1.9 decei din 2002, misto motorul ala, mai ales ca tipul care o conduce o urca in ture, mai am un coleg cu aceeasi masina, acelasi an si motor, km chiar mai putini dar care o loganeste din motive de prima masina avuta si de ale stiute ( e obtuz la consiliere, nu am ce sa-i fac, nu sunt primul care l-am avertizat de dezavantajele loganelii la motorul cu turbo). E o diferenta clara de functionare si de reactie la pedala intre cele doua, net in favoarea celei mai turate. A, si pe aici filtrul de motorina pentru Laguna nu e decat 28 de euro, nu 700 ron ca in Romanica. De, daca avem cea mai curata motorina din lume la pompe... Link to comment
BogdanG Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 Pt mine calculul a fost facut, cu benzinarul merg numai in afara orasului iar cu dieselul in oras, singurul lucru care ma supara la masina mea pe benzina este faptul ca nu este turbo, cunosc cativa posesori de S60 cu motorizare T5 si consumul extern este identic cu al meu la 2.4 aspirat adica 11%. Link to comment
alx Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 Consumul tau extern e de 11%? Pe autostrada sau pe DN? Link to comment
mr_ Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 Tine minte trei cuvinte: G P L Link to comment
Recommended Posts