BogdanG Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 Pe DN, Bucuresti-Targoviste, medie 78km/h . Deci nu pot spune ca o rup in doua. Oricum si in concediu 5500km cu medie cam 100km/h tot atit a consumat, la viteza mare chiar consuma acceptabil. _MR, cand o zbura porcu sa-mi dai si mie un PM sa-mi aduci aminte sa-mi pun GPL. Din moment ce diferenta intre GPL si Petrom 95 este de 17 euro centi nu vad sensul in a pune GPL. Nu mai vorbesc de autonomie, probleme si costul instalatiei. Pt mine nu este o afacere GPLul pe V70, chiar ma felicit ca nu am pus, eram tare hotarat in vara si in plus eu vreau sa alerg masina si asa are putini cai pt mine daca mai fug din ei mai bine imi iau matiz ca e mai sprinten . Link to comment
Wolfman Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Nu stiu ce matematica ai invatat tu, eu am predat-o un timp si nu se potriveste cu a ta. Am alimentat ieri la Rm Sarat cu GPL la 1,89 RON/litru ceea ce da o diferenta dubla fata ce ce ai zis tu. La o diferenta de costuri de 7 ron/100 km la mine a inceput sa renteze din nou sa merg pe gaz. Insa suntem iar fftopic: ... Ieri am auzit prin statie o negociere intre soferul unui TIR si un posesor de Passat, pretul de vanzare in PECO al motorinei de la tir este de 2,7 ron/l iar la bidon 3 lei, daca-s avea diesel m-as posta in apropierea unei benzinarii cu statia deschisa si in maxim 30 minute as pleca cu plinul facut la pret mai mic cu o treime decat cel de la pompa. Link to comment
Esperatul Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Pai care-i smecheria? ca la Petrom motorina e 3.26ron litrul Link to comment
Wolfman Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 (edited) Iti dai seama ca pretul se negociaza in functie de cel de la pompa, aia prin statie vehiculau un pret de pompa de 3,7 ron/litru (ROMPETROL), probabil ca nu mai alimentasera demuult ). Edited December 13, 2008 by Wolfman Link to comment
Alex.T Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Am alimentat eu Joi de la OMV cu Sprint Diesel si a fost 3.61 RON/l. Nu stiu unde ai auzit tu de 3.26 RON/l. Link to comment
Esperatul Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Pe site la petrom si nu numai. Link to comment
Laurycã Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Nu e chiar 3.26 (asta e pretul de referenta), ci vreo 3.41 (pretul mai difera si de la o statie la alta). Alex.T, OMV-ul are preturile mai mari decât Petrom-ul. Link to comment
mike.omega Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Dar si calitatea mult mai buna! Link to comment
Esperatul Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 E aceeasi motorina. Link to comment
Laurycã Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 (edited) @mike.omega Daca tu crezi asta, alimenteaza doar de la ei. Edited December 13, 2008 by Laurycã Link to comment
mike.omega Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 (edited) 1. Inca mai exista statii vechi Petrom iar carburantii de acolo au o calitate slaba! 2. Eu m-am referit la Petrom the old stuff, nu PetromV! Acolo e clar ca e aceeasi Marie cu alta palarie! 3. Cu motorina luata de la Petrom(the old stuff) am parcurs CT-Buc cu un consum de 7.5%, cu motorina luata de la OMV am parcurs acelasi drum cu un consum de 6.6%, in conditii 90% identice Edited December 13, 2008 by mike.omega Link to comment
Esperatul Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 (edited) Mike, e aceeasi motorina, desi nu m-as mira ca pe acolo sa provina de la rompetrol. Petromul are 2 rafinarii din care una vor sa o inchida/vanda. Nu e chiar 3.26 (asta e pretul de referenta), ci vreo 3.41 (pretul mai difera si de la o statie la alta). Alex.T, OMV-ul are preturile mai mari decât Petrom-ul. Edited December 13, 2008 by Esperatul Link to comment
Laurycã Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 fftopic: Sunt 10 (zece) statii Petrom in toata tara unde sunt preturile de care zici. Tu cred ca ai fost la statia Petrom 11 Iunie din Bucuresti. Daca tot te uiti pe site-ul Petrom, da click si pe pdf-ul ala din josul paginii cu preturile la toate statiile. Link to comment
Esperatul Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 (edited) Eu am doua de astea in drumurile uzuale pe care le fac, deci nu e problema. Edited December 13, 2008 by Esperatul Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Petromul are 2 rafinarii din care una vor sa o inchida/vanda. Numeste-le! Link to comment
Esperatul Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 (edited) Petrobrazi si Arpechim(asta se inchide/vinde). Te ajuta cu ceva? Edited December 13, 2008 by Esperatul Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Si mai e una care se deschide acum. Link to comment
Esperatul Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 M-as mira pt ca Petromul zicea ca vrea sa faca Petrobrazi cea mai mare rafinarie din sud-estul europei(fac si termocentrala acolo, etc) dar zi-mi care e(adica e noua sau una existenta), unde e ca sunt curios. Link to comment
mr_ Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 @Bogdan Am ramas probabil in urma cu preturile din Ro. P-acilea, benzina e 1E, motorina 85 centi, iar LPG-ul... premiul special al juriului, 38 centi!!!! Raportul asta s-a pastrat constant de cand sunt pe meleag. Daca vinde careva un motor turbo pe GPL, e clara urmatoarea mea masina. Daca nu, vad io... Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 M-as mira pt ca Petromul zicea ca vrea sa faca Petrobrazi cea mai mare rafinarie din sud-estul europei(fac si termocentrala acolo, etc) dar zi-mi care e(adica e noua sau una existenta), unde e ca sunt curios. Sorry, clauze, prostii, bani... PS: Existenta, oprita. Link to comment
Esperatul Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 (edited) Inteleg. Pai singura mare existenta oprita e Rafo unde abia ce-au dat o groaza de oameni afara dupa nu stiu cat timp de stat pe bara si unde actionariatul e foarte ciudat dar n-am auzit nimic de Petrom pe acolo(Sunt niste rusi(certati cu Putin) prin Balkan Petroleum/Calder-A/Petrochemical Holding). Asta totusi ar avea si infrastructura necesara(adica au teava de vine cu petrol romanesc sub fund). In rest sunt doar mici: Raf. Darmanesti - au taiat-o bucati si mai au cativa oameni de dat afara si au terminat-o de inchis. Astra Romana - asta o folosea Ioan Niculae sa mai miste fonduri. Steaua Romana si Surplacul de Barcau nu stiu nimic de ele dar sunt mici. Vega e al lui Patriciu si dupa cate stiu face bitum acolo. In rest mari sunt Petrotel(Lukoil) si Midia(RRC). Edited December 14, 2008 by Esperatul Link to comment
Alex.T Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Petrobrazi si Arpechim(asta se inchide/vinde). Te ajuta cu ceva? Nu am auzit sa se inchida Arpechimul definitiv. A fost inchis o perioada deoarece nu intrunea normele de poluare impuse de UE, dar aceste probleme s-au remediat. Link to comment
BogdanG Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 La 3.26 ron/l tot sa mergi cu dizalu ) Link to comment
Esperatul Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Nu am auzit sa se inchida Arpechimul definitiv. A fost inchis o perioada deoarece nu intrunea normele de poluare impuse de UE, dar aceste probleme s-au remediat. Il inchid pentru ca e nerentabil(vorba vine). Daca bagi un google te lamuresti. Oltchimul e terminat fara Arpechim si vroiau sa-l cumpere dar... nu prea cred ca se vor intelege. Nu intru in detalii pentru ca sunt offtopic, daca e cineva curios da PM si-l lamuresc. Link to comment
Alex.T Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Locuiesc la 2 km de Arpechim si am multe cunostinte care lucreaza acolo dar nu am auzit sa se inchida... Link to comment
Recommended Posts