xolino Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Salutare . De curand mi-am cumparat un ticalos din 98 ca tot omul pentru prima masina , am circulat cu ea circa 4 luni si consuma undeva pe la 10 L / 100 km , mi-am zis ca o fi de la ulei , am schimbat uleiul am bagat elf evolution ca si completare pentru ca papa uleiul deja , insa in loc sa imi scada consumul exagerat de combustibil sa inrautatit situatia , a inceput sa imi umple filtrul de aer cu benzina (cam 200-300 de ml ) filtru de aer imi plutea in suport .Am decis sa o bag la service pentru ca mi-a zis cineva ca trebuie resegmentat motorul pentru ca consuma exagerat deja , ultimul drum de 127 de km la facut cu benzina in valoare de 100 de RON . Mecanicul imi zice ca nu e nimic , carburatorul trebuie reglat putin si sa schimb filtrul de aer ,ceea ce ma deranjeaza e ca mecanicul zice ca problema principala ar fi CAPACUL DE DELCOU SI FISELE . Doar ca eu asa stiam ca astea sunt pentru aprindere si nu are nici o legatura cu consumul masinii . Are mecanicul dreptate ?Capacul de delcou crapat si fisele pot influenta consumul ? Ar trebuii sa bag ulei special pentru Tico cel facut de Texaco ? Mai are si altcineva probleme cu consumul ticalosilor ? Cat ar trebui sa consume un tico ? Link to comment
argon Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 (edited) Uleiul 'special' pentru Tico este asta, n'are treaba cu Texaco, ci Total parca. Consumul normal pentru Tico ar fi 4 afara si 6 in oras, ce spui acolo suna probleme la carburator, segmentarea nu are treaba cu consumul de benzina, ci de ulei. Daca ai capacul de delco crapat, schimba-l direct, nu te mai intreba, fisele se pot masura. Edited May 16, 2011 by argon Link to comment
VAXXi Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 In 30 de minute nu cred c-ai avut timp sa rasfoiesti sectiunea de probleme Tico, nu ? mai ales ca aici esti in sectiunea despre piese. Consum benzina Tico - statistici Consum mare de benzina la Tico Link to comment
Recommended Posts