adimfx Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Vechiul Aveo este ultimul model din “mostenirea Daewoo” care poarta sigla Chevrolet, iar odata cu noua generatie marca americana face un urias pas inainte. Am fost la Zurich, in Elvetia, unde Chevrolet organizeaza primele teste cu noul Aveo pentru presa auto europeana. Noua generatie impresioneaza prin manevrabilitate si sportivitate – doua trasaturi aproape straine vechiului model. Designul exterior conserva bine ADN-ul Aveo, dar e modern si agresiv, iar interiorul e surprinzator de bine gandit pentru a oferi ergonomie si spatii multe pentru depozitare. Totusi, imbinarile elementelor din plastic din interior si anumite setari ale masinii iti lasa impresia ca inginerii puteau lucra un pic mai bine. gasiti articolul complet, clipul si pozele pe 0-100.ro Link to comment
cos22tm Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 cum vi se par motorizarile ? nu sunt la fel de subdimensionate ca pe Aveo 2009-2010 ? eu unul nu as mi-as mai lua 1.4L 100CP sau mai mic , ci probabil 1.6L 115CP sau 1.4L Turbo...daca o sa fie disponibil si pt EU ca de ex la Cruze 1.4T l-au pus doar in USA nu si in EU. Link to comment
adimfx Posted June 6, 2011 Author Share Posted June 6, 2011 (edited) Motorizarile sunt in mare aceleasi, insa transmisiile au fost revizuite semnificativ si trenul de rulare/platforma e complet nou(a). Ca "feeling", dupa cum am spus si in test, masina comunica mai bine cu tine, se simte mult mai sportiva ca rulare si un pic mai agresiva ca raspuns al motorului. Deci senzatia de subdimensionare e data si de alte elemente decat motorul in sine. Daca in prezent pentru varianta cu cinci usi poti alege doar motorul de 1,2 litri de 86 CP, iar pentru sedan exista in plus si unitatea de 1,4 litri de 100 CP, noua generatie aduce si motorul de 1,6 litri de 115 CP care este arhisuficient pentru un utilizator obisnuit. Ramane de vazut daca vor aduce si 1,4 turbo. Eu cred ca o vor face, pentru ca taierea emisiilor nu iarta pe nimeni si fara turbo + motoare mici nu prea ai cum s-o faci. Adrian Mitrea Edited June 6, 2011 by adimfx Link to comment
Recommended Posts