Johnny_L Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Cum bine zice proverbul, nevoia il invata pe om. Asa am descoperit scarpinatul urechii stangi cu mana dreapta peste cap sau altfel zis cum se schimba un bec de proiector la Aveo (2008). O fi existand si alta metoda, eu n-am gasit-o. Un proiector facea figuri (nu se aprindea decat stimulat printr-o lovitura). Initial am crezut ca este vorba de un contact electric insa era de vina becul (era desprins unul din capetele filamentului). Ca sa-l schimb a trebuit sa dau roata jos si sa desfac aparatoarea de plastic de sub aripa (3 holsuruburi (2 se gasesc sub masina sub spoiler iar al treilea in decupajul rotii pe margine) si o piulita (in decupajul rotii spre motor) ), sa o trag intr-o parte ca sa am acces la proiector. Aparatoarea de plastic nu am dat-o jos de tot ci numai am desprins-o din partea din fata a masinii si am dat-o laoparte astfel incat sa am acces la proiector. Si fiindca era becul de vina am facut operatiunea de 2 ori (o data cand am scos becul si a doua oara ca sa pun becul nou (dupa ce l-am cumparat)). Pentru cine e interesat, ca sa nu desfaca de 2 ori ca mine (o data sa vada ce bec este si a doua oara sa monteze becul) becul este H3 (un Philips H3 a costat 12 lei). Cele 3 holsuruburi au cap pentru cheie (surubelnita) tubulara. Mi se pare tare aiurea sa desfac atata la masina ca sa schimb un bec. In fine poate topicul asta o sa mai ajute pe careva vreodata. Salutari Link to comment
Recommended Posts