Radu RRK Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Va salut "> , eu sunt nou pe aici , sunt si nou in soferie si nu prea stiu cum merge treaba si vreau sa ma ajutati , daca puteti . Acum 2 zile , am mers la un mecanic sa schimb discul de frana si placutele , duc masina intr-o stare relativ buna , adica singurul zgomot care se auzea era cand puneam frana , de aceea am si schimbat placutele si discul , si cand ajung la mecanic , fac o tura cu ea , sa vad cum tin franele , dar surpriza , pe partea stanga " huruit " , si imi spune , cum nu l-ai auzit pana acum ?:shock: " si ca ar trebuie acum sa schimb si un rulment , care de fapt era deja blocat. Dar eu cred ca l-a stricat el , cand a schimbat discurile. Dar el insista ca era defect dinainte. Deci este posibil sa fii fost blocat , stricat , defect , si totusi sa nu faca niciun zgomot , sau l-a " aranjat " el , din lipsa de experienta ? Link to comment
tomis Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Asta e treaba cand schimbi discul, trebuie dezasamblati si rulmentii(2), iar de regula nu mai pot fi reasamblati ca lumea, Fiind mai uzati, bilele nu mai stau unde trebuie, adica sunt compromisi. Mesterul trebuia sa stie ca exista acest risc, sa nu poata fi pusi la loc. Nu umbli la ei, merg fara probleme. Discul si placutele trebuie schimbati la ambele roti. Link to comment
trebor271074 Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Eu am schimbat discurile de frana pe fata, cu unele Brembo. Intradevar trebuie ca rulmentii sa fie dezasamblati. Am stat langa ei cand au facut-o. Si pot spune ca au lucrat grijuliu. I-am bagat si vaselina acolo, pe rulmenti, odata ce au facut-o. De atunci am mers cam 10 mii de km si vad ca nu am avut probleme. Daca era sa fie vreo problema probabil ca ar fi aparut deja. deci se poate. Mai tine si de mecanic. Link to comment
Recommended Posts