serban_pc Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Am un GL din '96 si as vrea sa-mi bag turometru! A mai facut cineva asta si cum se face? Link to comment
cristeck Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Imposibil nu e. Asta e sigur. Dar cred ca te costa de iti piere cheful. Eu unul nu am facut chestia asta insa am intrebat odata, cand aparuse Solnitza, daca pot face de vrei sa faci tu (sa iau una ieftina si sa ii pun turometru si aer conditionat). Raspunsul a fost ca trebuie schimbate tabloul de bord (si costa ceva) precum si calculatorul (indicatia de turatie este data de calculator). Ceva imi spune ca si la Daewoo e aceeasi chestie. Nu stiu exact. Insa spor la treaba daca vrei neaparat turometru. Desi merge si fara. Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Nu e chiar atat de complicat sa pui turometru. Cine zice ca trebuie sa schimbi ECMul? Uite aici o discutie despre turometru pe Tico si Matiz: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=70. Problema acolo e ca mai toate turometrele de pe piata sunt pentru motoare cu 4 cilindri iar tico si matiz au doar 3, dar cum ultima daca cand am numarat cielo avea 4... Link to comment
ovi_jer Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Cel mai bine ar fi sa cauti un ceas de bord cielo pe la dezmembrari. Link to comment
Gamerul Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Si pe mine ma intereseaza montarea unui turometru pe Cielo. Cred ca nu este atit de complicat, se inlocuiesc cele 2 cadrane (ceasuri de bord), se fac conexiunile si cam atit. Link to comment
Schumi Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 S-o credeti voi ca se inlocuiesc cele 2 cadrane (ceasuri de bord), se fac conexiunile si cam atit.. Trebuie schimbat intreg tabloul de bord..am vb eu cu cineva care se pricepe si m-am lasat pagubas. Imi vand masina si imi iau una cu turometru! Link to comment
andreis Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Turometrul (ceasul) l-am gasit pe site-ul autodaewoo.ro (dar banuiesc ca stiati) la pretul de 945.000 si eu zic ca merita! Daca e insa asa cum zice Schumi si trebuie inlocuite mult mai multe probabil ca nu merita investitia, cu toate ca eu nu vad problemele deoarece un gl/std este versiunea de baza. Chiar nici cablurile sa nu fie trase? Link to comment
Schumi Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Nici chiar alea din pacate...cel putin eu asha stiu. Si nici nu m-ar mira in conditiile in care am vazut ca am Cielo Std nu mai are nici ceas pe bord si nici deschidere portbagaj din interior! RUSINE DAEWOO ROMANIA!! RUSINE!!! Link to comment
raresvintea Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 (edited) am cumparat de la firma http://www.adelaida.ro/product_info...products_id=176 acest turometru. nu stiu unde este intrarea TAHO recomandata pt conexiune fie in bord fie la aprindere. Merci anticipat!! Edited July 22, 2005 by VAXXi Link to comment
cristeck Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Dupa cate stiu informatia pentru turatie este culeasa de la o borna a bobinei de inductie. Sunt cateva fire care intra in bobina de inductie iar unul dintre ele este pentru acest scop. Insa nu stiu mai departe unde ajunge informatia de la firul respectiv. Trebuie vazuta o schema electrica. Link to comment
serban_pc Posted February 17, 2007 Author Share Posted February 17, 2007 Eu mi-am montat turometru. Pur si simplu schimbi ceasurile cu unele cu turometru si merge. Are firele trase. Bafta. Am dat 120 ron pe ceasuri de la dezmenbrari si am avut noroc de le-am vandut pe-ale mele cu 60 ron deci m-a costat 60 ron toata afacerea. Serban, Link to comment
energy52ro Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 (edited) Recent am cumparat un Cielo Exe din 2002...ok...in stare f buna,dar fara nici o imbunatatire.Prin asta se intelege ca nu are geamuri electrice, nu are AC si nici turometru in bord...bun...am zis hai sa-i fac eu imbunatatiri si am inceput cu ceasurile de bord.Am mers la un "shop" de dezmembrari daewoo, am cumparat un set de ceasuri de bord de cielo(120 ron pt cei interesati)si ca sa fiu sigur il intreb pe vanzator daca va fi posibil sa am vreo problema la care omul m-a intrebat din ce an e masina.OK.Am aflat ca modelele mai vechi au prevazut in instalatia electrica si cablul pt turometru, dar astea mai noi, nu(la astea mai noi nu a precizat ce an sigur...cica 2005,deci am sperat ca al meu are...SURPRIZA).Dupe ce desfac instalez si incerc,observ cu o nespusa fericire ca acul turometrului nu se misca.Sa zicem ca eram pregatit pt asta,dar totusi nu speram sa se intample.Am scos mufele si m-am uitat mai atent la socluri(ca pe alea raman urmele de la "pini")si am vazut ca lipseste un cablu din mufa(presupun ca acela este cablul turometrului). Asta era acum 10 minute...acum,mahnit de suparare, VA ROG sa ma ajutati.Poate a mai intampinat cineva aceasta problema...sau poate stie cineva ceva...PLS Edited November 21, 2007 by energy52ro Link to comment
84KAT Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 eu zic sa vinzi masina si sa iti iei una cu turometru decat sa te mai chinui sa ii aduci imbunatatiri Link to comment
bella Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 (edited) OFF: Buna idee . Lasa omu' sa isi puna turometru ca nu trebuie sa zboare pe luna. Later: Mestere vezi aici si poate te ajuta. Succes. Edited November 21, 2007 by bella Link to comment
energy52ro Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 eu zic sa vinzi masina si sa iti iei una cu turometru decat sa te mai chinui sa ii aduci imbunatatiri Abia am trecut de la o dacie...si fii sigur ca o s-o vand, dar asta pe la primavara...si pana atunci,de ce sa nu imi fac viata mai buna? Link to comment
energy52ro Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Voi ati scapat usor. La modelele mai vechi este deja instalatia pt turometru montata.Si eu mi-am luat ceasuri de bord cu turometru,dar acesta nu functioneaza(deocamdata sper)deoarece trebuie sa-i aduc eu un cablu si nu stiu de unde...ma poate ajuta cineva pls? Link to comment
scorpion Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 In primul rind , instalatia electrica a vehiculului ( cablajul plansa bord ) e facuta sa montezi bord cu turometru , chiar daca nu a fost montat din fabrica din motive de costuri reduse . In al doilea rind , turometrele de Cielo sunt de 2 feluri : _ pentru bobina de inductie clasica ( cam asa ceva gasati pe la dezmembrari ) montate pe masini fabricate inainte de 2000 _ pentru bobina montata in locul delcoului ( e mai simplu sa intelegi asa ) , montata pe Cielo Dohc sau Cielo Eu 3 . Concluzia ar fi ca nu ai cumparat ce trebuie de acolo , sau turometrul nu functioneaza . Link to comment
energy52ro Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Merci mult pt ajutor scorpion.O siguranta am si asta este ca turometrul este functional,are si garantie si este de pe un dohc dupa 2000(deci sunt eliminate problemele de compatibilitate).Din alt punct de vedere sunt aproape sigur ca nu am un cablu(m-a avertizat si reprezentantul firmei de dezmembari si am vazut si eu pe aparat)....presupun ca au redus costurile si prin eliminarea acestuia. Asta reprezinta problema mea cea mare...de unde iau firul asta? Link to comment
dadyDei Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 De cateva luni am cumparat un Cielo Hb a.f. 99 model GL si prin urmare,as vrea sa-i schimb ceasurile si sa-i pun de alea cu turometru-care deja le-am achizitionat sh! Va intreb-mai ales pentru cei care au facut treaba asta la HB-este chiar asa simplu ?-Se inlocuiesc pur si simplu ? Ma uit pe spatele la ceasurile astea cu turometru si vad ca au 2 mufe mari si late,sa se potrivesca cu cele de pe masina mea,ce are ceasul de apa in pozitie inversa,adica in locul turometrului ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri ! Inainte sa le montez as vrea sa le tunez cu leduri...stiti pe cineva care ma poate ajuta,bineinteles-contra cost? Link to comment
Gamerul Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Mufele se potrivesc fara nicio modificare, iar pentru LED-uri cauta la Bursa. Link to comment
lucs Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Va salut, In cele din urma am reusit ca pentru un Cielo Standard 2004 (Euro III) sa gasesc la un "dezmembrator" din Craiova bord cu turometru. Mufele s-au potrivit iar inlocuierea propriu-zisa a durat 10 minute. Din nefericire tocmai turometru, pentru care am luat bordul respectiv, NU functioneaza. Intrebandu-l pe tipul care mi l-a montat (mi-a montat si geamuri electrice pe fata si daca tot era la capitolul inlocuiri am apelat la el si pentru inlocuirea ceasurilor de bord) mi-a sugerat sa merg la service Daewoo specializat si acolo sa se conecteze oamenii la ECM-ul Cielito pentru a activa functia de turometru sau verifica cablurile. Vad ca se discuta intens si-mi amintesc ca pe forum spunea ca daca iei un bord cu turometru si-l pui la un Standard va merge. Ei bine, la mine NU merge. Fiind insa bord SH (de la dezmembrari) iau in calcul si ipoteza ca tocmai turometru sa nu mearga de la el (desi toate celelalte merg perfect) si as vrea sa-mi spuneti o modalitate de a-l testa. Nu vreau sa ma duc la un service Daewoo si acolo sa-mi spuna ca nu va merge tocmai pentru ca turometru este inoperational . De asemenea, daca exista printre dvs. persoane care stiu si pot sa identifice problema va rog sa ma contactati. Multumesc anticipat ! Link to comment
Lao Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 N-o sa mearga niciodata. Iti va trebui bord cu turometru fabricat pentru anul respectiv, adica 2004. Niciun bord luat de la dezmembrari nu va merge pe masina ta. Link to comment
lucs Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 N-o sa mearga niciodata. Iti va trebui bord cu turometru fabricat pentru anul respectiv, adica 2004. Niciun bord luat de la dezmembrari nu va merge pe masina ta. Bun, am inteles. Problema este cum as putea identifica un alt bord cu turometru ca fiind pentru 2004 ? Unde ar trebui sa caut (ceva imi spune ca daca ma duc la piese auto imi vor rade in fata) ? Link to comment
Lao Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Doar la magazin de piese Daewoo. Chiar si daca nu merge, vei putea sa-l returnezi. Link to comment
ciogaby Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Am cumparat un cielo 2004 cu Ac,geamuri electrice decat pe fata,dar fara turometru.Vreau sa pun ceasurile de bord de la alt cielo 2002 pe care o sa-l dau.Va merge turometrul sau muncesc degeaba? Link to comment
Recommended Posts