Mircea Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 (edited) Vaxxi m-a starnit. In mare, nu prea va povestesc multe, pot doar sa va spun ca este un oras socant (am plecat acolo gandindu-ma ca in 2008 erau in razboi civil), intr-o tara cu o puternica crestere economica, cu oameni calzi si primitori, carora le place sa lucreze cu cap, o tara in care coruptia este aproape inexistenta, in care taxele sunt putine si fixe. Am sa pun multe fotografii si va rog sa intrebati daca va intereseaza ceva concret, daca nu, doar sa admirati. Edited February 9, 2012 by Mircea Link to comment
mr_ Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Am fost 4 zile acolo in 2010. Un oras foarte frumos si cu oameni foarte simpatici. Haleaba buna, vinuri variate... ei se lauda ca ar avea jumatate din soiurile mondiale de vin. Adica, jumatate din felurile de vin sunt georgiene si cealalta jumatate restul lumii... Coruptie nu MAI au. Au avut o perioada in care erau compet sufocati. Apoi a venit "guvernul in pampers" (35 ani medie) care au dat legi impotriva coruptiei si au schimbat toata functionaraia corupta. De exemplu au schimbat aproape intergral politia... spaga -> parnaie La un moment dat in puscarii erau mai multi fosti politisti decat borfasi. Deci, se poate... Georgia a fost desemnata de un sondaj tara cea mai atragatoare pentru investitori, inaintea elvetiei... Link to comment
Mircea Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Pai se poate. Cand cel mai lung proces dureaza 45 de zile, cand pentru coruptiei iei de la 5 la 15 ani de puscarie, cand pentru o amenda in bar iei 17.000 USD amenda, cand politistului de pe strada nu-i pasa ca esti Saakasvili sau Papiashvili, da, se poate! Vinuriole bune intradevar, totul la ele tine din fermentatia lenta in butoaie de lut ingropate, ceea ce le da o savoare deosebita, mancarea buna, dar foarte condimentata, preturile cala noi, dar salariile mult mai mari. Ce nu au inca, comert gen super/hyper market, cash and carry etc cu siguranta vor avea in curand, Auchan si-a bagat nasul acolo si in curand si Carrefour. Turcii investesc mult, apoi americanii, azerii si ucrainienii, multi manati de coruptia din tarile lor. Link to comment
sebian Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Shpaga din politie au reusit sa o domoleasca punand la reverul fiecarui tablagiu o mini camera video care functioneaza tot timpul cat e in tura garcealotu' Mi-a placut si mie orasul...impresiile mele le gasiti aici http://sictireanu.ro/?cat=3 Link to comment
Mircea Posted February 23, 2012 Author Share Posted February 23, 2012 Pai au vrut sa faca, asta conteaza! Aventuri pe drum am avut si eu... Link to comment
Recommended Posts