tolin Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 ... Culmea, nici garderoba nu mi-am schimbat-o ca sa justific o asemenea chestie. Incaltamintea ? Link to comment
hitman Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 De vreo 2 saptamani ma "electrocutez" de innebunesc Ok, pina descoperi sursa, pt. a evita 'curentarea' procedeaza in felul urmator: inainte de a pune piciorul jos din masina, atinge partea metalica a masinii. Tine mina tot timpul pe partea metalica in timp ce pui piciorul jos. Link to comment
Saint666 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Eu am patit-o rau ieri de la o balustrada metalica, iar azi de la masina. Link to comment
Englishman Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 (edited) Nu...nici incaltamintea nu poate fi de vina, rotesc cam 3 perechi intr-o zi. Faza ce ma nauceste este ca pana acum 2 saptamani nu simtisem vreodata asa ceva. Astazi, de exemplu, descarcarea a fost atat de puternica incat cineva de la vreo 3 metri a tresarit intreband ce s-a auzit. ) M-a durut in cot, la propriu, vreo 10 minute. Bun pontul cu mana pe rama usii. Edited April 26, 2011 by Englishman Link to comment
DarkAngeL Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Totusi cred ca e de la huse+imbracaminte...se incarca static... Link to comment
VAXXi Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 De vreo 2 saptamani ma "electrocutez" de innebunesc Cam tot de-atunci o patesc si eu grav, dupa ce toata iarna si vara trecuta n-am avut nici o problema. Cred ca de la schimbarea de vreme, noru' radioactiv, habar n-am; da' e bine sa stii ca nu esti singuru' Link to comment
DGT Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Cine are probleme de genul acesta incercati sistemul de la cisterne.O banda de cauciuc cu insertie metalica prinsa de caroseria masinii(de puntea spate) in asa fel incat sa faca masa si sa ajunga si la pamant. 1 Link to comment
Zmeul cel rau Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Si uite asa ne-am intors la origini. Nu la Dacia 1310, ci la... anul 2005: Steph, poti sa pui link-ul! Solutiile ar fi urmatoarele: a. Poti sa-ti atirni sub masina o coditza din aia de descarcare electrostatica. Din pacate nu stiu unde gasesti asa ceva. Poate prin Vitan. b. schimba-ti husele de la scaune (sau pune-ti daca nu ai), te incarci electrostatic frecandu-te de ele si te descarci cind pui mina pe usa. 1 Link to comment
KumKum Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Cam tot de-atunci o patesc si eu grav, dupa ce toata iarna si vara trecuta n-am avut nici o problema. Cred ca de la schimbarea de vreme, noru' radioactiv, habar n-am; da' e bine sa stii ca nu esti singuru' E de la gaura de ozon Link to comment
augustinionut Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Subscriu la solutiile de mai sus: tin palma pe usa in timp ce pasesc afara, sau imping usa cu cotul Link to comment
niki Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Si eu am parte de astfel de descarcari cand cobor din masina. Au o ferecventa mai mare de 1-2 luni. Aceleasi haine, huse... Link to comment
luisspeed Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Vaxxi, Noroc ca am citit, si nu am mai postat si eu despre norul radioactiv ) +1 la opinia ta Link to comment
tolin Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 ... Au o ferecventa mai mare de 1-2 luni. Aceleasi haine, huse... Din experienta de la fizica, pentru a obtine sarcini electrostatice, pe langa cele doua obiecte: bagheta din ebonita si blana de pisica mai exista o faza esentiala pe care vad ca se ignora: frecarea dintre ele. Link to comment
KumKum Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Concluzia, nu mai frecati motanul... 4 Link to comment
piticuit Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 O Doamne am crezut ca numa-i mi-e mi se intimpla dar vad ca mai sint si altii pentru ca ajunsesem sa cred ca sint anormal deorece pe al batrin nu la curentat deloc si chiar ma uitam la el sa plinga sa tipe sa sara in sus dar nimica si chiar daca il ajutam sa se de-a jos din masina nu se intimpla nimica si atunci prindeam bastonul de aluminiu cu care se ajuta la mers de pe bancheta din spate si din nou tot eu imi luam arcul acela de foc ca de la 1 cm in sus distanta parca este si ma-i puternic ca si cum pui fisa de bujie la masa ca sa vezi daca ai scinteie. chiar imi vine uneori sa-i dau o bita in cap lu Ticozauru caci pina la urma o sa lesin de inima. Sper sa mearga trucul ala cu o mina pe usa si piciorul la pamint. Osa va anunt miine ca acum nu ies e prea tirziu si nici nu cred ca am curaj sa o ma-i ating astazi ba chiar mi-e de ajuns. Link to comment
Viktor Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Curentat ii putin spus. Doar ce mi-am luat citeva impulsuri serioase dintr-o afurisita de fisa (de bujii) de-am zis ca-mi crapa felinarele ... Da' macar acum stiu ca una (cel putin una) din noile fise o cedat deja . Link to comment
augustinionut Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Depinde de haine. cu cat mai plastic, cu atat mai scuturat. Noroc ca cobor cu cheia sprijinita de portiera. Link to comment
Recommended Posts