Rafi Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 nemultumit din ce punct de vedere ? sincer atat timp cat ai discuri, placute, lichid de calitate nu vad unde este problema... chiar acum cateva zile am "comparat" franele cu un i30 ceva mai nou ca masina mea, cu kilometri aproape la fel si pot spune ca m-am oprit de la aceasi viteza mult mai repede ca el cam cu 1 masina. cat despre soluti de upgrade de la Saab am vazut niste etrieri montati pe un lanos cu discuri de 280...cine este interesat sa caute pe forumurile daewoo din afara, sau direct flansa pe fuzeta si gata pui aproape ce etrier vrei, dar sincer nu vad de ce, pentru greutatea care o are Nubira, sistemul de franare chiar este capabil mai ales modelul cu discuri si pe spate. Link to comment
mirceajo Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 Andreii.ss nu ai fost atent la detalii. Etrierii sunt la fel dar gaurile de prindere nu sunt diferite.. Rafi, cielo frana mult mai eficient. De aceea am termen de comparatie. Iar din punct de vedere performanta nubira sunt multumit. Dar stiu ca e loc de mai bine :-) Link to comment
mirceajo Posted April 23, 2014 Author Share Posted April 23, 2014 Si daca tot estem la subiectul frane, am facut o revizie serioasa la frane si anume am desfacut fiecare etrier in parte, scos cilindrul, curatat, gresat. Am schimbat lichidul de frana si acum ce sa vezi..FRANEAZA! /"> Am inlocuit un singur cilindru pe fata ca era ruginit (boala lor). )"> Link to comment
Rafi Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 trebuie sa fi posesor de Nubira ca sa iti dai seama ce spune poza Link to comment
Geo_ZGA Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 Pai e low de mult... de asta ma intrebam cu ce se lauda. Link to comment
mirceajo Posted February 8, 2015 Author Share Posted February 8, 2015 Ba dar chiar asa liniste pe aici.. Poze de sezon rece: iar in amintirea caldurii In rest, pot spune cu mana pe inima ca nu i-am facut nimic in afara de benzina, talpa si revizie.. am ajuns la 37.000 km de cand am pus motorul Acum cum da caldura trebuie schimbati rulmentii pe spate, biele antiruliu, schimb ulei cutie (am gasit filtru ulei cutie ) si reparat 2 prezoane galerie evacuare, dupa lungi discutii am constat ca am 2 prezoane rupte. Ultima inginerie care a fost facuta asta vara au fost comenzile pe volan P.S. Mi-am adus aminte, am schimbat in noiembrie caloriferul de caldura (era infundat). P.S2 Iar wk trecut am facut un drum pe la tara pe A2 180-210 km/h /"> masina s-a comportat bine impreuna cu vartejul in rezervor in rest pentru orice altceva exista mastercard ) S-auzim de bine! Link to comment
Rafi Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 cat mai multiii km ....si descrie si tu care e faza cu comezile pe volan ca "estem" curiosi Link to comment
mirceajo Posted February 20, 2015 Author Share Posted February 20, 2015 Uite Rafi cum arata comenzile, pentru detalii, vorbim cand ne vedem. Link to comment
Shift1 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Uite Rafi cum arata comenzile Asta nu potriveste? Link to comment
mirceajo Posted February 20, 2015 Author Share Posted February 20, 2015 Nu, sunt sunt diferite. Eu am prinderea la interior.. Link to comment
mirceajo Posted July 13, 2015 Author Share Posted July 13, 2015 Pam pam... american style 1 Link to comment
mirceajo Posted July 14, 2015 Author Share Posted July 14, 2015 si o mica sesiune photo 1 Link to comment
mirceajo Posted October 5, 2015 Author Share Posted October 5, 2015 Sa dam cu carpa de praf pe aici cu o noua problema. De ceva timp motorul incepuse sa faca niste zgomote si un fel de rontaiala, iar acum ce face mecanicul din mine, dai ca merge asa... pina pica ) Intre timp am studiat, am cerut sfaturi si pareri, iar intr-o zi, culmea de joi, cand seara treabuia sa ma prezint la intalnire, a facut un zgomot mai puternic iar apoi liniste. Mergand in continuare spre birou, incepuse sa iasa abur pe langa capota... nu era grav ca mai avem 2 km pana la birou, gandindu-ma ca cine stie de-o fi. Ajuns la birou, ridic capota si constat ca pierdea apa pe la pompa de apa si inchid capota ca un domn si ma duc la munca ) Vine ziua de sambata, iar la ora 8.30 eram la masina si dai si demonteaza: - distributie, care avea 40.000 km (role INA, curea Gates); - pompa apa, care cred ca era orginala (eu nu am schimbat-o ca era buna); - pompa ulei, o banuiam de zgomote; - galerie evacuare, pierdea gaze; - alternator, nu incarca bine; - termostat, revizie; - vas expansiune, o teava fisurata. Concluzie: - distributia arata bine, doar o rola fixa avea joc; - pompa de apa, s-au spart rulmentii in ea, iar paleta manca din carcasa datoria inclinatiei provocata de distributie, iar distributia era slabita si putea sarii de la punct; - pompa de ulei, era montanta cu silicon, dar arata bine; - galerie evacuare, avea 2 prezoane rupte. Reparatie in ordinea operatiilor: - spalat si curat motor si piese inainte de montaj - pompa ulei, desfacut curatat, gresat si montat cu garnitura noua; - pompa apa + garnitura noua SKF - distributie noua KIT INA (role + curea) + suruburi noi pentru rotile dintate care vin pe axe cu came; - scos prezoane rupte si montat galerie evacuare + garnitura noua + garnitura saxofon; - curatat si montat termostat + garnitura noua; - montat vas expansiune nou; - curatat alternator si gresat rulment spate, ca cel din fata nu aveam cum sa ajung la el, iar acum incarca bine; - gresat rulment rola intinzatoare curea accesorii; - ulei + antigel Operatia este de succes, pacientul merge Poze: 1 Link to comment
Dj_Dark Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 (edited) - curatat alternator si gresat rulment spate, ca cel din fata nu aveam cum sa ajung la el, iar acum incarca bine; Sigur de la rulmentul ala era Si da o bucata la ceasul ala ca se sperie lumea pe-aici. A aterizat vre-un avion pe tine? Portbagajul ala deschis tinea loc de eleron sa nu-ti iei zborul? Edited October 5, 2015 by Dj_Dark Link to comment
mirceajo Posted October 5, 2015 Author Share Posted October 5, 2015 Asa sunt eu mai norocos cu alternatorul ) Pai la 240, nu trebuie sa si franezi ) Vorba unui coleg de pe club: "Asa lunga e cutia de ai 240 la relanti.." Vitezometrul si-a revenit dupa 2 km cand a ajuns la 80-90 km la ora, fara palme si violenta. Link to comment
Rafi Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 (edited) sa vezi ce voios a fost turometrul meu intr-o zi, cand s-a blocat pe la vreo 10.000 rpm am zis ca sa transformat in Honda, in rest bafta la mesterit, bine ca nu ti-a sarit distributia, o pateai si cu motorul asta Edited October 10, 2015 by Rafi Link to comment
mirceajo Posted October 25, 2015 Author Share Posted October 25, 2015 Rafi, am avut si eu turometrul la 10.000 ture si era asa "silentioasa" ) Vorba lui Rafi, bine ca nu a sarit de la punct... dar a sarit apa in piston 4. Mai jos pozele, iar pt Salex bonus pompa de apa: Link to comment
Geo_ZGA Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 urat arata garnitura aia... cu chiulasa ce faci, o duci la planat? Link to comment
mirceajo Posted October 25, 2015 Author Share Posted October 25, 2015 (edited) Chiuloasa intra in plina restaurare Edited October 25, 2015 by mirceajo Link to comment
Salex Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 De la telefon a ramas ca iti bagi chiulasa in RK, deci nu mai este o surpriza. Pompa, pe de alta parte, DA ! Dupa parerea mea, in acest moment este absolut obligatoriu sa dai jos caloriferul si sa-l cureti bine. Poate poate mai ai sanse sa il resuscitezi ... Ma mira mizeria din instalatie, pe fundul borcanului ce a ramas ? Ma asteptam ca gauroiul sa fie fix in partea cealalta insa nu conteaza prea mult, "bucuria" tot ti-a facut-o. Pe de alta parte, bine ca mai ai vreme frumoasa sa te ocupi de ea si nu te-a lasat la vreun -20*C ... Nu-mi dau seama de grad, sper sa facem ce am discutat si vedem atunci. Ma mira putin aspectul pistonului ala stirbit, n-ar fi deloc exclus ca problema sa fi determinat o interventie anterioara (rupere distributie cu lovitura de supapa sau chiar rupere de supapa ?) Link to comment
Dj_Dark Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Pistonul ala stirbit trebuie inlocuit. Ce se vede pe suprafata lui este material topit care lipseste din partea aia "stirbita", s-a incins foarte tare mai mult ca sigur din cauza circulatiei insuficiente a apei. Ala trebuie neaparat scos si vazut in ce stare sunt segmentii si blocul. PS La Florin la nissan asta a fost motivul pentru care am schimbat motorul, el a avut garnitura astupata pe canalul ala de apa, posibil si la tine sa fi fost aceeasi problema. Cand vad ce gaurele mici dau astia la garnituri ma ia durerea de cap. Link to comment
mirceajo Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Dj-ule in caz de ceva, scot de la naftalina.. Link to comment
Recommended Posts