NFS Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Atenşăn mărit! Tocmai au dat la Protv. Cica e ultimul racnet in materie de hotie si cea mai ingenioasa de pina acum: un bancomat normal la prima vedere, bagi cardul, iti citeste toate datele, cere pinul, il bagi, dai sa faci o operatie si-ti spune ca aceasta nu se poate efectua. Retragi cardul si pleci, dupa care te trezesti cu el gol, "proprietarii" bancomatului fantoma au retras tot, linistiti, de la un bancomat adevarat. Cica e o retea destul de dezvoltata! Eu o sa folosesc de acum numai bancomatele pe care le stiu deja. Sau cele care sunt puse la intrarea in banci! Link to comment
hitman Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 (edited) Copyright from England, acu' fo trei ani. Sau Scotia, nu mai imi amintesc exact. Cert e ca am citit intr-un ziar local la vremea respectiva. Tot o ceata de shuti, dar am impresia ca erau un fel de 'multinationala', doar doi dintre ei erau briti. In orice caz atentie, ca hotii nostrii au mai multa imaginatie decit ai lor. Edited May 5, 2005 by hitman Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Ai nostri au experiente de genul asta din afara. Nu au fost o groaza de stiri cu romani prin State care sterpeleau informatii de pe carduri prin metode asemanatoare? Link to comment
Satori Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Copyright from England, acu' fo trei ani. Parca era Franta & Germania si, culmea, erau tot romani baietii veseli. Link to comment
john Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Se mai folosea o metoda : Undeva deasupra tastelor se atasa o camera de filmat pentru observarea PINului, iar deasupra fantei in care se introduce cardul o masca sub care era un dispozitiv de citit informatiile de pe card. Chestiile astea erau atasate la bancomatele originale. Metoda asta e si mai periculoasa Link to comment
Satori Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Pai da, asta e metoda romanilor mai sus mentionati. Link to comment
ZLI Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 d-aia nu-mi fac eu card de credit! dupa debit iti ia cat ai si gata! mai mult de 30 n-am avut niciodata cred ca daca folositi bancomatele din interiorul bancilor sau alea la care intrati cu cardul in camera nu patiti nimic. Link to comment
rm.popa Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Cred că pps-ul ataşat e de interes pentru toţi deţinătorii de carduri. Băgaţi un ochi, ca să ştiţi de ce să vă (mai) feriţi. Furturi_din_bancomate.pps Link to comment
VAXXi Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 Ingenios, ce sa zici altceva Link to comment
_romulus_ Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 d-aia nu-mi fac eu card de credit! dupa debit iti ia cat ai si gata! mai mult de 30 n-am avut niciodata cred ca daca folositi bancomatele din interiorul bancilor sau alea la care intrati cu cardul in camera nu patiti nimic. Oricum si creditul ala are o limita... Si referitor la bancomatele din holul bancilor, in pps-ul prezentat se pare ca e vorba chiar de un astfel de bancomat Eu nu ma tem. La cat am eu pe card... (cu limita de creditare cu tot ) Link to comment
hitman Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 Daca nu mai insel aceasta metoda de furt este cunoscuta la Romania sub numele de metoda 'pisicuta'. Link to comment
VAXXi Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Si iata ca ingeniozitatea est-europeana se-ntoarce: Bancomate cu malware Pe scurt, deoarece metoda clasica de furt a informatiilor de pe card (skimmer atasat pe fanta bancomatului pentru copierea informatiilor din card si minicamera video pentru filmarea introducerii PIN-ului) a devenit prea complicata, baietii au realizat acelasi lucru cu software. Managementul multor banci a acceptat fara probleme inlocuirea vechilor bancomate cu noile minuni de la Diebold si NCR ce ruleaza Windows (XP, majoritatea) ... iata ca acum decizia asta vine sa-i muste de cur inapoi. Link to comment
raven84 Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 (edited) ...inlocuirea vechilor bancomate cu noile minuni de la Diebold si NCR ce ruleaza Windows... fftopic: o sa ziceti ca fac misto dar e adevarat, anul trecut am ramas masca in fata unui bancomat BRD cu...ecran albastru eu retrag banii de la fix trei bancomate, fiecare de la alta banca dar pe care le stiu de foarte multa vreme...si vorba altui forumist: la cat am eu pe card chiar nu imi este frica. Edited April 9, 2010 by raven84 Link to comment
VAXXi Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Hai ca a mai aparut una: skimmere audio! Link to comment
Recommended Posts