TRAKE Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Buna ziua ! Am o rugaminte la dvs. Daca ma puteti indruma cu niste sfaturi utile pentru a scoate lipiciul care ramane dupa ce curat autocolantul de pe stalpii masinii.(ceva care sa nu afecteze vopseaua sau lacul). Va multumesc anticipat pentru sfaturi. Link to comment
cristiangabi Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/1986-curatare-lipici-de-pe-tabla/page__st__40 Cu diluant tip 509 (6Lei/750ml). Se umezeste bine o bucata de prosop, se da pe suprafata sa se inmoaie adezivul apoi se sterge cu acelasi prosop.Lipiciul o sa ramana pe suprafata prosopului. Link to comment
SORAN Posted May 13, 2012 Share Posted May 13, 2012 Eu as folosi asa ceva: http://www.daciashop.ro/cosmetice-auto/deca-flash-spray Este special pentru urme de bitum, adeziv scotch sau alte contaminari pe vopsea. Link to comment
TRAKE Posted August 11, 2012 Author Share Posted August 11, 2012 Multumesc pentru sfaturi, am rezolvat. Cu apa calduta + detergent de vase + cate 1 ora la fiecare stalp + mii de injuraturi si degete cu basici la ele. SUCCES ! Cine face ca mine ca mine sa pateasca. Nu-mi mai trebuie. Link to comment
danutza Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 (edited) Merge cu benzina, si iti ia 10 minute la stalp, dar poate ti-a placut sa .. freci . Cu benzina merge si bitumul, cleiul. La fel merge si cu diluant. Edited August 11, 2012 by danutza Link to comment
KumKum Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Sunt solutii speciale pentru asa ceva, dar daca ne place sa improvizam si sa ne chinuim alegem varianta mai grea. Cum a zis si @Soran mai sus se putea folosi Deca Flash care-si face treaba foarte bine, l-am folosit si eu cand am curatat un autocolant de pe luneta, se poate folosi fara grija, nu afecteaza vopseaua/lacul. Cam asa dizolva bitumul dupa aplicare... Link to comment
matizdepitesti Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Dar trebuie sa tratezi totusi porii aia de rugina... Link to comment
danutza Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Nici benzina sau diluantul nu lasa urme. Si se gasesc mai usor. Link to comment
matizdepitesti Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Depinde de diluant, nitrodiluantul este foarte foarte coroziv cu vopseaua, cu toate ca multi il vand la tarabe cu titlul de diluant. Link to comment
KumKum Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Dar trebuie sa tratezi totusi porii aia de rugina... Care pori de rugina? Link to comment
matizdepitesti Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Punctele acelea maronii care au firicele de rugina scursa in jos, din pozele atasate mai sus. Link to comment
danutza Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Alea nu erau urme de bitum? Link to comment
matizdepitesti Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Nici vorba , sunt urme de rugina clare... de obicei sunt de la pietricelele care sar in vopsea afecteaza doar local, dar efectele sunt vizibile indeaproape. Link to comment
KumKum Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Sunt solutii speciale pentru asa ceva, dar daca ne place sa improvizam si sa ne chinuim alegem varianta mai grea. Cum a zis si @Soran mai sus se putea folosi Deca Flash care-si face treaba foarte bine, l-am folosit si eu cand am curatat un autocolant de pe luneta, se poate folosi fara grija, nu afecteaza vopseaua/lacul. Cam asa dizolva bitumul dupa aplicare... E bitum, am scris clar, nu e rugina. Link to comment
matizdepitesti Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Ok, ok... cine as fi eu sa va contrazic... Link to comment
KumKum Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Nici nu ai cum sa ma contrazici, masina din imagini este a mea iar pozele sunt facute dupa ce am aplicat Deca Flash pentru a o curata de bitum, asa ca nu are vreo importanta cine esti cand te contrazici, daca esti bazat pe ceea ce spui. Link to comment
matizdepitesti Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Mai are rost sa mai ma repet inca odata? deja devenim off topic. Link to comment
Recommended Posts