Jump to content

Recommended Posts

Se pare ca e plin de leduri prin parcare... Doar ca eu nu sunt prea convins :)

Prin urmare, daca vreti ceva "efecte speciale" la plafoniera, nu ezitati sa postati ce va trece prin gand.

Pentru a simplifica lucrurile, in decursul timpului am facut:

- BL6: becoled pentru Tico, Matiz, Kalos/Aveo si alte masini cu bec de 3x mm

- BL8: becoled pentru Cielo si alte masini cu bec de 4x mm

- BLx: becoled "custom" pentru a "umple" cat mai bine plafoniera si a da cat mai multa lumina

Tehnologia avanseaza, puteti avea lumina de la plafoniera, cat sa cautati... capusa ;)

Desigur, mai e si criza, dar nu disperati, daca va framanta sa aveti lumina mai alba si mai multa in habitaclu, va invit sa postati aici.

Gasiti referinte pe forum despre realizari anterioare. Tot legat de plafoniera este si creatia de succes :) Tempo, in diverse variante care au evoluat de-a lungul timpului. Am mai gasit vreo doua prin cutii, dar nu asta e problema - se pot face si altele :)

Hai sa vedem cine mai e interesat sa-si faca masina un pic mai altfel decat altele.

And the first one is...eu.

Va salut. Eu sunt interesat de varianta pentru Cielo, cu temporizator. Problema este ca nu sunt foarte dibace in a-mi baga degetele prin electrica masinii :dizzy: . Mai asigurati fabricarea si montarea ?

As fi interesat de stingere mai lenta, 3-4 secunde de la inchiderea usii. De asemenea, butonul original al plafonierei si isi mentina rolurile (permanent inchis, doar la usa si permanent deschis).

De asemenea, butonul original al plafonierei si isi mentina rolurile (permanent inchis, doar la usa si permanent deschis).

Dupa montarea temporizatorului in plafoniera nu cred ca mai sunt toate rolurile butonului functionale..

ai sa vezi dupa ce montezi. explica AB de ce..

Dicleimar: La recitire, postul original pare mai mult unul de... bursa. Nu asta a fost intentia, dar a iesit precum se poate citi. Inca nu m-am reapucat de obiceiurile bune :) dar poate, cine stie. Cam asta as fi vrut sa aflu: cat mai este interesul publicului pentru modificari pe la masini. N-am mai activat pe forum de multa vreme si sunt cam rupt de realitate :( Deci, nu va avantati cu comenzi pe aici, ci cu eventuale sugestii despre ce mai e nou pe lume :D

Nu pateste nimic comutatorul sau functiile lui la montarea unui Tempo. E drept ca montajul este "intruziv" (taiat de fire pe acolo), dar asta este tocmai pentru a pastra functionalitatile existente.

Am inteles, cu scuzele de rigoare.

Banuiesc ca in aria plafonierei nu pot fi facute mari revelatii. O modificare interesata care daca nu ma insel a mai fost mentionata in celelalte topicuri ar fi fost ceva gen deschis usa / aprins plafoniera, inchis usa / plafoniera in continuare aprinsa, pus contact / plafoniera stinsa cu fade. Desigur o astfel de modificare este un pic mai complicata. In rest, tempo-ul cred ca este solutia cea mai la indemana.

Personal, am ceva de impartit cu plafoniera, in sensul ca lumina este foarte slaba si, de fiecare data cand se aprinde, parca sunt adormit si nu vad bine :mda:

Edited by Corneda

La Cielo poti pune leduri sa nu mai poti adormi la volan (banuiesc ca si la Spark se poate). Ideea e sa inlocuiesti becul anemic din dotare cu o placuta cu leduri "cat incape". In Kalos eu am acum vreo 20 de leduri de generatie antica, deh, erau pe stoc :) si ochii mei au mare noroc cu o varianta de Tempo care se si aprinde mai lent ;)

Pe de alta parte plafoniera, desi e un articol proiectat sa functioneze 0,0...% din timpul de utilizare a masini, ar putea avea o soarta mai buna. Unii au mai multe plafoniere, iar altii nu stiu ca s-ar putea monta una suplimentara fara prea mult efort. Unii se chinuie sa-si puna leduri pe la picioare, iar altii isi doteaza tapiteria de pe tavan cu leduri RGB :D Sau ce ati zice de o lumina rosie puternica de la plafoniera, in caz de urgenta?

Aham :) ) Ce vezi acolo e un far de lacetti. Faza e ca intre oglinda si carcasa farului e un spatiu de circa 5 mm in care ar intra la fix un sir de smd-uri, egal distribuite de jur imprejur, a caror aprindere ar face fix un DRL :) Clipitul e bonus ;)