Jump to content

Conectare ECM

Recommended Posts

Acest adapator nu are treaba cu conectarea la ECM.Acest adapator se foloseste pentru calculatoarele fara port serial,cum sunt leptopurile noi.Aceste adaptor nu se potrveste cu orice interfata,fie ea pentru ECM sau programare PIC

• 3 weeks later...

Pe seriala (cea cu 16F688), dar a trebuit sa recompilez sursele ca am simulat cu hex-ul de la ei nu prea mergea.

Din schemele de pe site, ambele interfete pot fi modificate sa functioneze pe serial (cu un max232) sau pe USB (cu FT232R). Practic OIC504 poate fi folosita pe seriala daca se inlocuieste ft232 cu max232, dar la OIC503 trebuie modificat putin programul.

Eu am testat programul intai cu un simulator pt pic-uri si cu hexul original, dupa ce trimitea chip id-ul, nu accepta comenzi AT. Dupa ce am compilat sursele originale, in care am si schimbat chip id-ul din "OIC503 v2.0" in "ELM323 v2.0", a rezultat un fisier hex mai mic decat cel original si cu care imi functioneaza interfata.

Ca software am folosit ObdGauge pe un Palm. Am mai testat interfata cu ScanTool, dar in casa, neconectata la masina, si o recunostea.

Super, multam! Exact ce sper sa ajung si eu sa fac cu antichitatea mea de Palm :)

Poti sa-ti faci un amar de bine si sa-mi arunci si mie codul modificat, ca sa nu mai umblu prin hex sa caut/modific identificatorul?

tolin, doar am intrebat ce interfata a facut, oricum multam de lamurire :D

• 3 weeks later...

intrebare...am sanse ca aceasta interfata hardware (cea din prima pagina) sa functioneze pe o Astra F care are aceiasi interfata ALDL iar fregventa 8192? softul conceput special pt Daewoo nu cred ca va merge, desi nu strica sa incerc...oricum pot incerca cu WinADLD care e special pt GM (desi are doar 2400 si 4800 la frgvente, 8192 nu)....ce spuneti de schema asta?

http://www.techedge.com.au/vehicle/aldl8192/8192hw.htm

ceva avantaje? sau face fix acelasi lucru...daca tot nu am somn...am gasit un soft free...pare interesant

FreeScan - http://andywhittaker.com/ECU/FreeScan/tabid/70/Default.aspx

Edited by glide

KMP2000 nu exista, doar, KeyWordProtocol2000. Altfel, ai dreptate, merge cea ISO. Oricum, diferentele nu-s de interfata, ci de protocolul de comunicatie intre PC si ECM.

Nu are nicio legatura partea HW cu... clonarea. Schema respectiva merge la fel de bine cu ELM323. De altfel, nici nu e "clamata" a fi "obdchip" :) De fapt, ea este chiar schema de la ELM, cu exceptia frecventei cuartului :D

Raspuns corect (la postul pre-anterior): NU.

Mai citeste la diferente. E una importanta: nu raspunde cu semnatura care trebuie la identificare ! Si ca sa ne intelegem la termeni, ELM323 este produsul unei firme canadiene. Tot ce este realizat de catre altii se numeste clona.

@AB > mai esti interesat de un PCB pentru ELM323 care sa incapa intr-o carcasa de mufa OBD2 ? Ceva de genul:

post-402-1213910233_thumb.jpg

Edited by tolin

Coane, era vorba de HARDWARE. Chestia cu semnatura e cunoscuta, dar n-are legatura cu... HW :)

Multam pentru sugestia de PCB, dar n-am o mufa corespunzatoare, asa ca mi-am proiectat o placuta de cacao bazata pe circuit DIP (pentru PIC) -ca asa ma apuc de experimente- care a iesit de cam 30x30. Daca totul merge Ok, trec si PIC-ul pe SMD si, daca ma strofoc putin o reduc la juma'. Multam inca o data. Sper sa reusesc sa testez jucaria in curand si sa public rezultatele si indicatiile de rigoare pana la sfarsitul lunii.

Acum observ ca n-am prea scris p-aci... E vorba de varianta pe seriala a OBDChip, de care m-am apucat pentru ca am un Palm III cu care nu am ce face :) si s-a raportat incercarea cu succes a lui OBD Gauge. Oricum va urma si varianta USB pentru PC. Era cat p=aci s-o fac si p-asta, dar am consumat FT232RL-ulile pe alte jucarii :D

Ok,mersi mult.Peste 2 saptamani imi fac timp pentru ea,sa vad la ce pret imi poate aduce ELM-ul.

P.S La mufa DB9M leg leptopul,iar la DB25F ar trebui sa il leg la mufa OBD?Intred deoarece vad ca are mai multi pini]

In Datasheet ELM323 se regaseste o schema ptr.interfata http://www.datasheetcatalog.net/cgi-bin/he...amp;text=elm323

Edited by catalin_gym

Cu mufele e exact... invers :) Banuiesc ca nu ai seriala pe DB25 la calculator, prin urmare cauti pe net, vezi ce semnale sunt pe pinii de la DB25 utilizati la ELM, vezi omologul la DB9 si le lipesti corespunzator.

NU este nicio deosebire intre schemele de la scantool, elm323 datasheet sau obdchip. Doar de desenare si, ma rog, valorile rezistentelor de la leduri. Repet, obdchip merge cu cuart de 20 MHz.

Va rog ajutati-ma am un matiz euro 3 si as vrea sa-l conectez cu un laptop sau cu un pc sa vad cam cum stau lucrurile, am uitat si pe forum dar n-am gasit nimic sigur.Daca stiu bine matiz euro 3 este pe obdII.

Ceva schema si un program diagnoza pentru win xp unde as putea gasi?(as prefera scheme pe care le-ati incercat voi ca sa merg pe sigur)

Multumesc mult ajutorul!

Mda..am uitat sa specific,oboseala mare si neatentia,imi cer scuze.Am nevoie de o schema ce se conecteaza la PC prin USB.Leptopul meu nu are port serial sau paralel.Stiu ca exista niste "convertoare"(nus tiu excat cum se numesc) Serial -> USB,dar am inteles ca in programare PIC si conectare OBD nu sunt bune

Edited by catalin_gym