spon901 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Am un cielo korean din 95. Unde gasesc sursele pentru programul DAEWOO.exe? Din cate am inteles e singurul program cu surse disponibile care sa functioneze pe acest tip de masina . Link to comment
tyranus Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 spon901 said: Am un cielo korean din 95. Unde gasesc sursele pentru programul DAEWOO.exe? Din cate am inteles e singurul program cu surse disponibile care sa functioneze pe acest tip de masina . Din pacate nu vei gasi sursele pe net. Merge pe masina ta dar sursele n-au fost publice . mai exista si alt program ce merge cu masina ta. Best regards. Link to comment
glide Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 (edited) stabilizatorul de 5V (TS7805) se incalzeste (nu ca ar lua foc dar e caldut)? eu am facut montajul si inca nu am apucat sa-l incerc pe masina ci doar l-am ps la calculator sa vad cum merge...e alimentat separat nu din port si montajul se pare ca e bun ca l-am incercat cu EFILive si-mi da ok la interfata cu max232 am mai intrebat dar nimeni nu mi-a raspuns nimeni...pe un Opel Astra F (1992, interfata ALDL pe 8192) care face parte tot din famila GM ca si Daewoo sunt sanse sa mearga programul facut de "tyranus" ? Edited November 18, 2008 by glide Link to comment
wwillym Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Buna ziua , si La Multi Ani ! Am primit din germania acesta interfata de diagnosa OBD2. Am incercat dialogarea cu ECM-ul Aveoului meu , precum si cu ecm-ul matizului E3 al tatalui meu, dar fara succes. Am incercat multe softuri de diagnosa (scan master, RT-tuner, mODIAG, Efi live scan tool, Efi live tune tool, Scan tool for Wndows, KWP2000plus, diagnose BR, ...etc), dar toate imi raporteaza: NO INTERFACE FOUND, sau not synchronized sau ceva de genul. DIn cate am inteles, interfata suporta toate protocoalele OBD2, mai putin CAN. Laptopul meu nu are port serial nativ, am folosit deci adaptorul din imagine,serial expresscard.Am inteles ca astfel de adaptoare nu functioneaza intodeauna corect, asa ca am incercar dialogarea cu un laptop de generatie veche PIII, dar care are port serial nativ.rezultatul este acelas! Am incercat toate porturile COM1...COM11, dar fara nici un rezultat! Am desfacut interfata. Piesa centrala un pic 12F509, si piesele aferente. conectarea in mufa OBD2: 4,5 - masa 16 - 12v+ 3,7,8,12 - legate in paralel, semnal Am inteles ca dialogarea s-ar face pe K-line, pin 7, asa ca am deconectat ceilalti pini, dar fara succes. La cuplarea interfatei la mufa de diagnoza, ledul verde se aprinde , deci este alimentat, dar altceva nu se intimpla! Ce nu fac bine, sau interfata este defecta? ce si cum as putea verifica? Multumesc anticipat pentru ideei, si ajutor! Link to comment
tolin Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Toate programele de diagnoza incercate de tine sunt dependente de interfata, deci, n-au cum sa mearga pe interfata ta. Tu ai nevoie de programul facut pentru ea. Altfel, dupa cum scrie pe ea, a fost conceputa pentru interfatarea ECM-urilor de Opel. Cu genul acesta de interfata n-ai nevoie de port serial nativ, deoarece semnalele sunt gestionate de catre controllerul din ea, conexiunea seriala ajuta doar la comunicare. Link to comment
ovi_jer Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Oarecum ti-ai batut joc de interfata.Intradevar tu nu ai nevoie de ea pentru ca nu ai opel insa nici nu poti sa o donezi-vinzi la cineva cu opel dupa modificarile aduse Functioneaza numai pe gama opel , numai cu softul opel scanner si numai pe port serial nativ sau cu adaptorul pe care l-ai primit cu ea. Pinul 7 este pentru toate modulele numai la cateva marci insa la opel fiecare modul este pe un pin dupa cum urmeaza : -pin 3 : ABS -pin 7 : motor,bord,climatronic,navigatie,sistem audio -pin 8 : Triple Info Display (TID) ,Multi Info Display (MID) -pin 12 :Airbag In mod normal la o interfata serioasa se monteaza un switch prin care schimbi pinii (cele noi au multiplexer si softul schimba automat pinii) Pentru masina este nevoie de o interfata elm 327 cu care poti face diagnoza numai la motor (parametrii generici,citire-stergere coduri de eroare). Link to comment
wwillym Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Modificarile (deconectarea pinilor) sunt 100% reversibile. pinii arau legati in paralel pe mufa, si de la mufa pleaca un singur fir catre montajul electronic. Mufa nu este lipita direct pe cablaj. Trebuie sa lipesc inapoi sarmulitele care scurtcircuitau pinii. Atat! Ramane sa vad ce soarta va avea incontinuare... Nu cunosc pe nimeni care ar avea nevoie de asa ceva! Link to comment
ovi_jer Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 O poti valorifica oricand pe forumul opel. Link to comment
Salex Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Mi-a sosit si mie la sfirsitul anului trecut o interfata ALDL-USB. Cu un softulet de testare cablu ALDL cica interfata e OK. Deocamdata insa nu am reusit sa ma conectez la ECM, e drept ca am avut doar vreo jumatate de ora la dispozitie pentru incercari. Totusi, in timpul asta am incercat vreo 10 softuri, printre care si EFILive4 Pro. Astept weekendul urmator sa ma mai joc putin cu ea, poate incepe sa miste si la mine ceva . Link to comment
mr_ Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Mie Efilive4 mi-a mers la Nubira cu interfata aia pusa la inceputul topicului asta. Link to comment
wwillym Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Spuneti-mi va rog , interfata OBD2 cu ELM 327, pe USB, se poate folosii la Aveo si la un Matiz E3? Si ce soft am nevoie? Link to comment
tolin Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Da. Scantool (moka) sau altele pentru 327. Primul este suficient, alti parametri nu vezi, ca-s proprietar. Link to comment
iso Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 (edited) Iti recomand Digimoto 4.03 sau mai noul Scanmaster 1.7 pentru interfata ta cu ELM 327. Scanmaster are interpretor al codurilor de eroare proprietar pentru diferite marci printre care si GM . Pacat de Opel Scanner ... Edited January 21, 2009 by iso Link to comment
closchkutza Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Vreau sa achizitionez impreuna cu un prieten care are un Opel Vectra 1.9 diesel din 2005 aceasta jucarie: http://www.motorcod.ro/opcom.html Sper sa nu se considere reclama.(nu am nici o intentie) Intrebarea mea este daca sigur merge si pe masina mea(matiz E3). Link to comment
niki Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Din cate vad pe site nu scrie nimic de Daewoo sau GM. Nu ar fi mai bine sa suni la ei sa-i intrebi? Link to comment
ovi_jer Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 (edited) closchkutza @ Doar citire-stergere coduri de eroare la motor (orice daewoo sau chevrolet cu mufa obd2 si protocol obd2) cu interfata si softul op-com. Edited February 6, 2009 by ovi_jer Link to comment
closchkutza Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 (edited) ovi_jer said: closchkutza @ Doar citire-stergere coduri de eroare la motor (orice daewoo sau chevrolet cu mufa obd2 si protocol obd2) cu interfata si softul op-com. Pe mine ma intereseaza sa vad si parametrii motorului, cei afisati si pe un scanner Daewoo, pe care le au in service si sa- pot conecta la laptop pe usb. Ai vreo recomandare in acest sens? Multumesc. Edited February 6, 2009 by closchkutza Link to comment
tolin Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Atunci cumpara un SCAN 100. Altfel, pe scanere ieftine o sa vezi, doar, parametri generici. Link to comment
wwillym Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Cu un soft ScanMaster ELM, care sa nu fie demo, ma poate ajuta cineva? Am gasit pe rapidshare, dar arhivate cu parola... Pt ELM327 imi trebuie, Multumesc! Link to comment
wwillym Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 M-am jucat cu interfata pe masina mea si Matizul E3, al tatalui meu. Pe Aveo toul pare a fi in regula, insa la Matiz la "Long term fuel trim" am gasit valoarea de -100%. Este in regula? Link to comment
boier4ever Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 closchkutza said: Pe mine ma intereseaza sa vad si parametrii motorului, cei afisati si pe un scanner Daewoo, pe care le au in service si sa- pot conecta la laptop pe usb. Ai vreo recomandare in acest sens? Multumesc. Salut! Am vazut la un prieten , un scanner care se conecteaza la Daewoo si Chevrolet (si la inca cateva marci de masini). Mie mi-a "vazut" Cielo-ul, cu parametrii in timp real, etc. Nu stiu sa-ti spun ce "scula" e, dar te pot pune in legatura cu el, daca te intereseaza. wwillym said: Cu un soft ScanMaster ELM, care sa nu fie demo, ma poate ajuta cineva? Am gasit pe rapidshare, dar arhivate cu parola... Pt ELM327 imi trebuie, Multumesc! Vezi ca, folosind ELM327, "citesti" doar coduri si cativa parametrii de pe motor! Link to comment
Recommended Posts