run4fun Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Nu este de vanzare ca mai am si un aveo O sa revin cu un raspuns saptamana viitoare referitor la problema asta. Deocamdata am contatat ca adaptorul este problema. Link to comment
ccepareanu Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 Salutare tuturor! Intentionez sa achizitionez un aparat ca cel de aici. Sa inteleg ca nu va functiona pe Nub II euro II? Multumesc pentru eventualele raspunsuri. Link to comment
andreib Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 Nu va functiona. Poate doar pe Matiz euro 2... Link to comment
Ativix Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 Salut . Am un matiz euro 2 cu interfata aldl 12 pini si pe care nu am putut sa il "citesc" deloc la service . Exista vreo solutie sa ma pot conecta de la laptopul personal ? Ceva care sa mearga sigur , eventual de la cineva care a incercat caci nu as vrea sa dau bani pe cabluri & etc aiurea. Multumesc Link to comment
ccepareanu Posted November 30, 2012 Share Posted November 30, 2012 Multumesc andreib@ Sa inteleg ca pe Nub II euro II merge doar ALDL? Link to comment
run4fun Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Nu este de vanzare ca mai am si un aveo O sa revin cu un raspuns saptamana viitoare referitor la problema asta. Deocamdata am contatat ca adaptorul este problema. Nu e de la adaptor. Probabil Nu este OBD2 ci ALDL. Back on the drawing board. Link to comment
Geo_ZGA Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Eu am mai zis si joia trecuta, parca, la intalnire, ca am impresia ca mufa ta este OBD2, dar protocolul este ALDL... Link to comment
mr_ Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Mufa obd2 si protocol aldl am avut si eu pe Nubira aia deocheata Link to comment
run4fun Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Eu am mai zis si joia trecuta, parca, la intalnire, ca am impresia ca mufa ta este OBD2, dar protocolul este ALDL... INVERS! Mufa e de ALDL (vezi poza de mai sus) protocolul nu se stie(am presupus OBD2)..... Link to comment
Geo_ZGA Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Ai zis "probabil"... eu stiu ca (probabil ) e mufa obd2 si protocolul aldl. Tu ce interfata ai folosit, nu obd2? Pai daca s-a potrivit mufa... e obd2 atunci, logic, nu? Problema, zic eu, e de protocol... Link to comment
Dj_Dark Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 (edited) E mufa aldl bre, uita-te la poza. Mufa lui s-a potrivit cu adaptor obd2-aldl. Am impresia ca si protocolul e aldl. E un post mai vechi de-al lui ovi-jer in care zice la fel, problema e ca la dohc nu merge cu orice soft, trebuie unu mai "special" Edited December 13, 2012 by Dj_Dark Link to comment
run4fun Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Pana la urma este ALDL. Am facut testul cu agrafa si a mers. A dat "12" ceea ce inseamna ca e ok. Daewoo Fault Codes.doc Link to comment
run4fun Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 (edited) Gata si interfata ALDL. Cu programul daewoo.exe merge 1 secunda apoi se bloceaza. Valori complet aiurea! La mine la 16V Euro 2. Are cineva idee ce soft pot folosi la 16V Euro 2? Edited December 25, 2012 by run4fun Link to comment
mr_ Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 (edited) Efilive V4 La mine (motor de leganza, euro2) a mers si daewoo.exe. Cu un laptop PII 266Mhz si winME... La tine n-o fi o problema legata de un laptop/windows prea modern? Unde ai gasit unul cu port serial? Edited December 25, 2012 by mr_ Link to comment
run4fun Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Windows Xp SP3. Laptop Asus x58c. Unde l-am gasit nu cred ca e relevant Link to comment
Dj_Dark Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Vand laptop-uri cu port serial Cred ca merge si cu adaptor usb-serial daca se seteaza adresele com-ului manual din device manager sa corespunda cu 2F8 (com2) sau 3F8(com1) (parca astea erau la serialele native). Link to comment
Johnny_L Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Nu trebuie laptop cu port serial nativ ( adica din-ala vechi). Trebuie convertorul serial sa fie mai "destept", adica construiti-va sau cumparati-va un convertor serial cu chip FTDI (seria FT232xx de exemplu). Problemele care apar cu convertoarele ieftine sunt datorita faptului ca acestea nu stiu sa mearga la orice baud rate (programele de comunicatie/conectare ECU-uri cer baud rate-uri ne-standard). Din cauza asta merge cu port serial nativ si nu cu un convertor ieftin. Luati-va un convertor USB-serial cu chip FTDI si o sa va mearga pe toate laptopurile si win-urile. Link to comment
andrew Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Eu mi-am luat o jucarie din asta: ELM327 bluetooth la care m-am conectat cu Torque Pro for Android si a mers din prima si fara nici o bataie de cap pentru Kalos Link to comment
Johnny_L Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 ELM327 este facut cu FTDI in el (am si eu si l-am desfacut sa vad ce e in el ). Dar ELM-ul merge numai cu softurile care stiu sa lucreze cu ELM327 ( de exemplu: ELM-ul 327 are K line insa se va conecta la ECU-ul masinii numai cu un soft care stie sa se conecteze cu ELM327. Daca softul respectiv asteapta sa se conecteze la ECU prin K line via portul serial de la calculator atunci ELM-ul nu va merge ) Link to comment
mr_ Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Chestia cu portul serial a plecat de la discutia despre interfata ALDL si daewoo.exe.. deja ELM327 pe blutut e star trek Link to comment
nubira_1 Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 (edited) Deci daca fac circuitul aldl si cu efi live 4 + laptop cu usb + adaptor USB-serial FTDI merge pe o nubira 1 din 98? are mufa cu 12 pini. Sau cum pot sa ma conectez la masina cu efi live prin intermediul portului usb de la laptop si sa mearga sa citeasca datele si sa fie corecte. Edited January 21, 2013 by nubira_1 Link to comment
Johnny_L Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Convertorul serial cu FTDI e ca si cand ai avea port nativ (exemplu la Logan - nu merge cu convertor serial ieftineala cu PL-2303 pentru ca programul cere baud rate nestandard de 10400 iar prastia aia de PL2303 nu stie. FTDI-ul merge la orice baud rate iar cu FTDI merge si conectarea la Logan). De aia e si mai scump convertorul cu FTDI, aprox 150RON iar o prastie cu PL2303 e 20RON. Link to comment
nubira_1 Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Convertorul serial cu FTDI e ca si cand ai avea port nativ (exemplu la Logan - nu merge cu convertor serial ieftineala cu PL-2303 pentru ca programul cere baud rate nestandard de 10400 iar prastia aia de PL2303 nu stie. FTDI-ul merge la orice baud rate iar cu FTDI merge si conectarea la Logan). De aia e si mai scump convertorul cu FTDI, aprox 150RON iar o prastie cu PL2303 e 20RON. Deci merge? Eu gasii cu 60-70 de lei adaptor. Link to comment
Johnny_L Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) Nu stiu ce ai gasit tu dar in descriere trebuie sa scrie clar ca e cu chip FTDI. De ex uite ce am gasit la o simpla pe google: http://www.conectica.ro/display/1-1-17308-Cabluri_USB/Cablu_convertor__Delock_USB_la_Serial_RS232_FTDI_61364.html Pret 109RON sau aici: http://www.soselectronic.ro/?str=371&artnum=121404&name=ftdi-chipi-x10-rev-d Pret 52 RON Vad ca preturile difera foarte mult. Oricum trebuie sa scrie in descrierea produsului explicit ca e cu chip FTDI. LE: M-am uitat care este diferenta intre cele 2 si versiunea cu 52RON este foarte buna pentru ce ne trebuie noua (e bazata pe chip-ul FT231XS care merge max pana la 250k baudrate care e destul - versiunea "scumpa" de FTDI merge pana la 3Mega). Deci poti sa ti-l iei pe acela la 52RON, am vazut ca au si pe stoc. Edited January 22, 2013 by Johnny_L Link to comment
nubira_1 Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) La descriere scria ca e cu FTDI chiar din seria aia de ai zis tu mai sus. Pana la urma schema aia aldl facuta cu mufa serial + adaptor din asta la un laptop doar cu port usb si nu serial? Ala cu 52 de lei de l.ai gasit am vazut ca producatorul era FTDI(prescurtarea numelui producatorului) si din cate am observat nu are FTDI. Asta eu zic ca e mai bun http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=971791 are Chipset : FTDI / FT232RL. Edited January 22, 2013 by nubira_1 Link to comment
Recommended Posts