Jump to content

Conectare ECM

Recommended Posts

Salut . Am un matiz euro 2 cu interfata aldl 12 pini si pe care nu am putut sa il "citesc" deloc la service . Exista vreo solutie sa ma pot conecta de la laptopul personal ? Ceva care sa mearga sigur , eventual de la cineva care a incercat caci nu as vrea sa dau bani pe cabluri & etc aiurea.

Multumesc :)

Nu este de vanzare ca mai am si un aveo :) O sa revin cu un raspuns saptamana viitoare referitor la problema asta. Deocamdata am contatat ca adaptorul este problema.

Nu e de la adaptor. Probabil Nu este OBD2 ci ALDL. Back on the drawing board.

Ai zis "probabil"... eu stiu ca (probabil :P ) e mufa obd2 si protocolul aldl. Tu ce interfata ai folosit, nu obd2? Pai daca s-a potrivit mufa... e obd2 atunci, logic, nu? :) Problema, zic eu, e de protocol...

E mufa aldl bre, uita-te la poza. Mufa lui s-a potrivit cu adaptor obd2-aldl.

Am impresia ca si protocolul e aldl. E un post mai vechi de-al lui ovi-jer in care zice la fel, problema e ca la dohc nu merge cu orice soft, trebuie unu mai "special"

Edited by Dj_Dark

Efilive V4 :)

La mine (motor de leganza, euro2) a mers si daewoo.exe. Cu un laptop PII 266Mhz si winME...

La tine n-o fi o problema legata de un laptop/windows prea modern? Unde ai gasit unul cu port serial?

Edited by mr_

Vand laptop-uri cu port serial =))

Cred ca merge si cu adaptor usb-serial daca se seteaza adresele com-ului manual din device manager sa corespunda cu 2F8 (com2) sau 3F8(com1) (parca astea erau la serialele native).

Nu trebuie laptop cu port serial nativ ( adica din-ala vechi).

Trebuie convertorul serial sa fie mai "destept", adica construiti-va sau cumparati-va un convertor serial cu chip FTDI (seria FT232xx de exemplu).

Problemele care apar cu convertoarele ieftine sunt datorita faptului ca acestea nu stiu sa mearga la orice baud rate (programele de comunicatie/conectare ECU-uri cer baud rate-uri ne-standard). Din cauza asta merge cu port serial nativ si nu cu un convertor ieftin.

Luati-va un convertor USB-serial cu chip FTDI si o sa va mearga pe toate laptopurile si win-urile.

• 4 weeks later...

ELM327 este facut cu FTDI in el (am si eu si l-am desfacut sa vad ce e in el :P ).

Dar ELM-ul merge numai cu softurile care stiu sa lucreze cu ELM327 ( de exemplu: ELM-ul 327 are K line insa se va conecta la ECU-ul masinii numai cu un soft care stie sa se conecteze cu ELM327. Daca softul respectiv asteapta sa se conecteze la ECU prin K line via portul serial de la calculator atunci ELM-ul nu va merge )

Deci daca fac circuitul aldl si cu efi live 4 + laptop cu usb + adaptor USB-serial FTDI merge pe o nubira 1 din 98? are mufa cu 12 pini.

Sau cum pot sa ma conectez la masina cu efi live prin intermediul portului usb de la laptop si sa mearga sa citeasca datele si sa fie corecte.

Edited by nubira_1

Convertorul serial cu FTDI e ca si cand ai avea port nativ (exemplu la Logan - nu merge cu convertor serial ieftineala cu PL-2303 pentru ca programul cere baud rate nestandard de 10400 iar prastia aia de PL2303 nu stie. FTDI-ul merge la orice baud rate iar cu FTDI merge si conectarea la Logan).

De aia e si mai scump convertorul cu FTDI, aprox 150RON iar o prastie cu PL2303 e 20RON.

Convertorul serial cu FTDI e ca si cand ai avea port nativ (exemplu la Logan - nu merge cu convertor serial ieftineala cu PL-2303 pentru ca programul cere baud rate nestandard de 10400 iar prastia aia de PL2303 nu stie. FTDI-ul merge la orice baud rate iar cu FTDI merge si conectarea la Logan).

De aia e si mai scump convertorul cu FTDI, aprox 150RON iar o prastie cu PL2303 e 20RON.

Deci merge? Eu gasii cu 60-70 de lei adaptor.

Nu stiu ce ai gasit tu dar in descriere trebuie sa scrie clar ca e cu chip FTDI.

De ex uite ce am gasit la o simpla pe google:

http://www.conectica.ro/display/1-1-17308-Cabluri_USB/Cablu_convertor__Delock_USB_la_Serial_RS232_FTDI_61364.html

Pret 109RON

sau aici:

http://www.soselectronic.ro/?str=371&artnum=121404&name=ftdi-chipi-x10-rev-d

Pret 52 RON

Vad ca preturile difera foarte mult.

Oricum trebuie sa scrie in descrierea produsului explicit ca e cu chip FTDI.

LE: M-am uitat care este diferenta intre cele 2 si versiunea cu 52RON este foarte buna pentru ce ne trebuie noua (e bazata pe chip-ul FT231XS care merge max pana la 250k baudrate care e destul - versiunea "scumpa" de FTDI merge pana la 3Mega).

Deci poti sa ti-l iei pe acela la 52RON, am vazut ca au si pe stoc.

Edited by Johnny_L

La descriere scria ca e cu FTDI chiar din seria aia de ai zis tu mai sus. Pana la urma schema aia aldl facuta cu mufa serial + adaptor din asta la un laptop doar cu port usb si nu serial?

Ala cu 52 de lei de l.ai gasit am vazut ca producatorul era FTDI(prescurtarea numelui producatorului) si din cate am observat nu are FTDI.

Asta eu zic ca e mai bun http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=971791 are Chipset : FTDI / FT232RL.

Edited by nubira_1