Johnny_L Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) Daca schema aia merge pe port serial nativ trebuie sa mearga si pe convertorul USB-serial cu chip FTDI. Ceea ce am gasit eu la 52RON este cu chip FTDI FT231XS care merge pana la 250k baudrate. Ceea ce ai gasit tu la 69RON este cu chip FTDI FT232RL care merge pana la 3Mega baudrate (bineinteles ca e mai bun pentru ca stie viteze mai mari) Pentru ce iti trebuie tie fac acelasi lucru. LE Acum am vazut ca este 52ROn fara TVA, deci cu TVA tot acolo ajunge. Edited January 22, 2013 by Johnny_L Link to comment
nubira_1 Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Din cate am inteles din threadul asta schema merge pe port serial nativ, am piesele (max232cpe + rezistente si ce mai trebuie) dar inca nu am apucat sa fac montajul pe o placa. Ce fir mi.ar trebui? Cu trei fire interioare e bun sau pun din ala de retea de calculator? Link to comment
Dj_Dark Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 La nubira 1 merge fara probleme interfata cu max 232 postata aici in topic, cu softul ala vechi myaldl. Link to comment
nubira_1 Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Eu am gasit efi live cu licenta pana in 2014 pe un forum si domnul Ovidiu mi.a zis ca pe nubira 1 merge Efi Live cu licenta. Tu ai interfata cu max232 facuta? poti sa pui niste poze? Link to comment
Dj_Dark Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) Poza nu cred ca te ajuta cu ceva. Cauta in spate (prin primele pagini) ai schema sau cauta pe net . Singurl dezavantaj e ca e pe port serial, destul de rar in vremurile noastre. Edited January 22, 2013 by Dj_Dark Link to comment
nubira_1 Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Uita.te mai sus ce am disutat si Johnny_L spunce ca merge cu adaptor serial cu chipset FTDI. Sa fie adevarat? A incercat cineva cu un astfel de adaptor sa vada daca merge? Link to comment
Johnny_L Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Man, poluezi topicul. Fa schema, incearca si vino cu rezultate. Deja ti-am zis ca la Logan asa merge si ti-am explicat si de ce. Numai din fata tastaturii nu o sa vezi daca merge sau nu. Link to comment
mr_ Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) Loganul in mod sigur nu are ALDL si panarama aia de interfata de care vorbim pentru Nubira 1, deci nu vad cum ajuta cu ceva exemplul asta. La Logan merge si ELM327, pe usebe, sau pe blutut, care la Nubira nu merge. Edited January 22, 2013 by mr_ Link to comment
ALiCE Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) ALDL MERGE CU CONVERTOR USB-SERIAL CU CHIPSET FTDI 232RL. Testat, verificat si ras-verificat. Pe mai multe laptopuri, cu mai multe sisteme de operare si mai multe softuri. Ce-am mai gasit prin calculator - referitor la discutia cu 4 harti de injectie de mai devreme: HiWe have confirmed information that it is possible to change ignition map in our cars by means of jumper. There is special service jumper called "octan selector" and it allows to select mensioned ignition map. Default map is made for 91 octan fuel. It is possible to switch it into 95 octan and also into 87 or 81 octan. The connector is located near the ECU - right hand side in the legs of passenger, under gray cover. It is very close to ALDL connector. The one is white in colour and has 3 wires - white/black, black (ground), white. The black wire placed in the middle is the ground. Sometime one is hidden under ECU. Possible setting below:1. The wires are not jumered – 91 octan (default setting)2. white/black to black - 95 octan3. white to black – 87 octan4. white to black and white/black to black - 81 octanIf you change the selector into 95 octan , your engine will be much more silent and flexible. The fuel consumption should be also little bit less.Here are pictures and thread in polish.http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=57766&c=26&f=17&orderby=desc&start=260http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=57766&c=26&f=17&orderby=desc&start=120Similar issue accords to Deawoo Nexia but the colours of wires can be different. Simply the ECU unit is the same type (IEFI-6)RegardsPAwol/Poland Si am atasat cel mai complet si interesant program pe care l-am gasit pt. Woo-uri (in rusa, poate cineva are chef sa-l traduca - stiu ca se poate). Vezi mai jos pt. schema USB-ALDL Research DAEWOO_Manual.zip Research DAEWOO_Software.zip Edited January 22, 2013 by ALiCE 1 Link to comment
nubira_1 Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Deci pana la urma merge pe nubira 1 mufa cu 12 pini schema aldl cu max232 + efi live sau my aldl + adaptor USB-SERIAL CU CHIPSET FTDI 232RL? nu de alta dar sunt interesat si nu as da bani aiurea pe un adaptor din ala pe are nu.l folosesc decat pe masina si nu e foarte ieftin. Ms. Ai incercat tu pe nubira 1 asa cva pe un laptop cu port usb? Link to comment
Johnny_L Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 @Mr Exemplul cu Loganul era urmatorul: Softul de la Renault (in franceza) care se conecteaza via K line cu ECU-ul motor de Logan se conecteaza NUMAI cu adaptor USB-serial cu chip FTDI. CU adaptor USB-serial cu chip PL-2303 NU MERGE, NU SE CONECTEAZA. Motivul este ca softul cere baudrate de 10400, la care PL-2303 nu stie sa mearga (PL-2303 merge numai l anumite baudrate-uri standard prestabilite din fabrica). Chipul FTDI stie sa mearga la orice baudrate. Ai priceput acum? Link to comment
ALiCE Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 (edited) Deci pana la urma merge pe nubira 1 mufa cu 12 pini schema aldl cu max232 + efi live sau my aldl + adaptor USB-SERIAL CU CHIPSET FTDI 232RL? nu de alta dar sunt interesat si nu as da bani aiurea pe un adaptor din ala pe are nu.l folosesc decat pe masina si nu e foarte ieftin. Ms. Ai incercat tu pe nubira 1 asa cva pe un laptop cu port usb? Adaptorul USB-Serial cu FTDI232 iti da un port serial "nativ". In el infigi "schema" cu MAX232. Sau schema din atasament direct. Ledurile + rezistentele lor sunt optionale. Testat pe Cielo non-euro. Edited January 22, 2013 by ALiCE Link to comment
Dj_Dark Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 (edited) Daca merge pe cielo non euro merge si pe nubira1 99% cu adaptorul ala usb- serial Interfata cu max 232 +myaldl pe serial nativ am testat eu pe cielo noneuro, espero si nubira 1, credeam ca s-a inteles din postul anterior. @alice, interesanta schema, ai testat-o cu myaldl? (stiu ca ar trebui sa mearga teoretic dar, ca toate in lumea asta, exista n necunoscute pentru care poate nu merge practic ) Edited January 23, 2013 by Dj_Dark Link to comment
ALiCE Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Da, am testat. Merge cu ORICE suporta ALDL. Link to comment
nubira_1 Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 (edited) In legatura cu research_daewoo programul este tot tester sau este un fel de tuning la calculator? Edited January 23, 2013 by nubira_1 Link to comment
Johnny_L Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 FT232RL-ul ala postat de Alice e bijuterie. Nu-i mai trebuie nimic pus pe langa el ca sa mearga (ex quartz-ul de 6M care trebuia la BL). Cu el mi-am facut interfata pentru instalatia GPL si merge brici. Pentru cei care sunteti pasionati de electronica va recomand sa va prevedeti si izolatie galvanica in interfata intre intrare-iesire pe liniile de date USB-ECU cu optocuplori sau alte cip-uri de izolare (eu am folosit I S O 7 2 2 1 BD) cat si alimentari si mase separate (USB-ECU) ca sa nu existe nici un risk de a strica interfata de comunicatie a ECU-ului daca ceva nu merge cum trebuie (in principiu la scurturi la GND sau Ubat nu crapa dar in caz de pulsuri de tensiune mare nu se stie). Si recomnadarea asta este valabila pentru toate interfetele de comunicare cu orice ECU din masina. Link to comment
nubira_1 Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Poate cineva sa.mi dea si mie mai multe detalii si eventual schema si piese + programul scris ca sa realizez computerul facut de domnul tyranus? MS Link to comment
run4fun Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Da, am testat. Merge cu ORICE suporta ALDL. Si pe Cielo Euro 2 16v? Link to comment
nubira_1 Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Are cineva sursa si schema de la computerul de bord facut de domul tyranus va rog ma intereseaza. Multumesc. Link to comment
glenmorangie Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 am un cielo 97" si nu ma indur sa-l vand,la electronica sant paralel ,poate sa-mi faca cineva o interfata aldl pe usb contra cost ??? mh_puscas@yahoo.com daca este cineva interesat.multumesc Link to comment
rinel631637 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Am un cielo din 2000, 1,5, 16 v dohc. La inceput imi consuma undeva in jur de 7 extraurban si 9 urban. Acum s-a dus cam la 11 extraurban si 13 urban. Din aceasta cauza as vrea sa-mi iau o interfata de diagnoza dar nu stiu ce anume se potriveste. Mecanicii au inceput sa-si dea cu parerea si dupa ei, dupa ce am schimbat bujii, IAC si sonda lambda, ar trebui sa schimb pina la urma si toti senzorii. Mentionez ca motorul merge bine, doar ca dupa 10-15 km se aprinde check-ul si se mentine la ralanti la 1500 turatii. Pe forumuri parerile sunt impartite : fiind dohc din 2000 unii spun ca imi trebuie OBD 2, unii ca imi trebuie ceva cu ALDL, altii spun ca imi trebuie un adaptor de la 12 la 16 pini + interfata OBD 2. Mufa de pe ECU are 12 pini si se gaseste la piciorele pasagerului in partea dreapta. Pe ecu am urmatoarele inscriptii : SERV.NO. LR8337D193490129 ; DAC ZZRA ; LR ; 96258337. Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna de ce interfata anume am nevoie si ce tip de ECU am pe masina dupa inscriptiile de pe el ? Multumesc anticipat. Attached Thumbnails Link to comment
run4fun Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Faci testul cu agrafa si vezi de la ce e eroarea. Nu ai nevoie de tester. Este ALDL! Link to comment
catalin_ionita23 Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 buna seara as vrea sa stiu si eu de ce mi se blocheaza efilive v4 cu crack cand selectez nubira si dau start, cu alte modele de acolo merge dar cu daewoo nu merge , am o interfata VIAKEN ALDL Link to comment
catalin_ionita23 Posted April 9, 2014 Share Posted April 9, 2014 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu documentatia pentru daewoo nubira, leganza, espero, cielo pentru efilive v4 ca nu am gasit nicaieri pe site sa descarc Link to comment
Recommended Posts