tyranus Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Hopa si eu... suport pentru Matiz, ceva in plan? Adica sa mai sper? <{POST_SNAPBACK}> Normal. OBD2 = Next Stage. Link to comment
cchrism Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 La Matiz Euro2 ma refer. Asta are OBD2? Sau doar Euro3? Cred ca m-ai incurcat putin la faza cu OBD2. Link to comment
claz Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 tyranus> Felicitari calduroase si de la mine Ca urmare a performantelor obtinute de tine, s-a modificat denumirea sectiunii in Electronica si Software Auto. Link to comment
tyranus Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 @claz : Ma bucur ca eforturile mele au fost rasplatite. Apreciez asta! @cchrism : OBD2 se refera la protocolul de comunicatie cu ECM-ul si este in strinsa legatura cu EURO3 in sensul ca masinile mai noi beneficiaza de posibilitati de diagnosticare via OBD mult mai evoluate decat cele oferite pt. masini din seria Espero/Cielo care functioneaza pe protocol ALDL. Link to comment
cchrism Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Pai asta intelesesem si eu. Dar intrebam in special de suportul pentru Matizul vechi (euro2). Va fi prezent si asa ceva? Scuze daca sunt mai greu de cap. Link to comment
tyranus Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Pai asta intelesesem si eu. Dar intrebam in special de suportul pentru Matizul vechi (euro2). Va fi prezent si asa ceva? Scuze daca sunt mai greu de cap. <{POST_SNAPBACK}> OK. Am fost un pic neatent. Intentia mea este sa acopar intreaga gama Daewoo ce circula in Romania. Link to comment
pavcostel Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 @Tyranus Felicitari! Se pare ca iese ok! ceva despre alternator nu este pe dashboard? Licentele vor putea fi acordate si celor cu contributie negativa cel mult? ( adica eu) Oricum, mare realizare! La mai multe! Cu stima, Costel Link to comment
tyranus Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 ceva despre alternator nu este pe dashboard? <{POST_SNAPBACK}> Astept propuneri pt. imbunatatirea interfatei grafice si sugestii despre care parametri ar trebui afisati si care nu. Ar fi trebuit sa scriu o GUI cat mai customizabila dar nu am avut timp sa scriu mult cod. In timp ... Link to comment
neonne Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 @tyranus felicitari pentru realizarea ta. de unde as putea sa cumpar si eu o interfata pentru a ma conecta la ECM ? Link to comment
pavcostel Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 @tyranus Pai, concret, ma gandeam ca pe langa tensiunea de incarcare sa fie afisata cumva si tensiunea de excitatie, ca e data de ECM, nu? Oricum, cu culori, sau volti, dar stiu din proprie experienta ca e dificil de diagnosticat chiar si un contact rece, daramite carbuni uzati, etc. Si eventual starea unor elemente de la AC, ca nu se stie... Poate si un dictionar roman- german, sau suedez, ca vreau prea multe, nu? ) Cu stima, Costel Link to comment
tyranus Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 (edited) de unde as putea sa cumpar si eu o interfata pentru a ma conecta la ECM ? <{POST_SNAPBACK}> Interfata nu o cumperi. Pentru varianta Lite interfata este cea din imagine si pe care poti sa ti-o confectionezi cu usurinta si singur. Edited April 27, 2005 by tyranus Link to comment
tyranus Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 @pavcostel : In principiu se pot afisa toti parametrii care sunt furnizati de ECM. Pt. unele masini informatia furnizata este mai saraca (Espero/Cielo) pentru altele este mai bogata (Nubira/Leganza) Link to comment
Ndi Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Open Nu.Buy doar in varianta AVR sau AVR + LCD. In aceste variante programul este FREE. AVR si AVR + LCD sunt in proiect. Stand Alone va fi free cu reinnoirea periodica a licentelor si numai pentru membrii forumului <{POST_SNAPBACK}> Emm. Pai si daca as vrea in AVRul meu? Faceti voi AVR si iau eu date serial sau imi ziceti cum sa fac pentru parametri care ii vreau si semnez cu sange ca nu zic la nimeni? Acum serios. Daca vreau sa afisez chestii gen temperatura via already-on-board LCD/AVR cu v-ati gandit? Serial avr-to-avr si se stabileste un protocol? Se da protocolul (macar partial)? Un .h pt gcc? Hehe ... Link to comment
ovi_jer Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 La mine nu merge MyALDLite.Se pare ca nu vede com-ul adaptorul rs232-usb. Link to comment
tyranus Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 La mine nu merge MyALDLite.Se pare ca nu vede com-ul adaptorul rs232-usb. <{POST_SNAPBACK}> Din nefericire am constatat si eu acelasi lucru. Caut si eu o solutie. Poti incerca sa faci strap intre pinii 1,4,6 si 7,8 pe mufa de 9 pini(asta daca nu cumva iti alimentezi interfata din portul serial). Link to comment
tyranus Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Pinii sunt strapuiti din start. <{POST_SNAPBACK}> Unde? Link to comment
ovi_jer Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Interfata mea este facuta de tolin de asta spune ca strapurile sant facute. Link to comment
tyranus Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Am inteles. Atunci incearca in program la : "Option" -> "COM Port Setup" bifeaza DTR/DSR si RTS/CTS. Link to comment
tyranus Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Imi pare rau. O sa mai fac teste dupa ce imi scot masina din service. Link to comment
ovi_jer Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Nu este nici o problema tyranus.Sant sigur ca a fost multa de munca si intotdeauna exista scapari.EFIliveV4 a mers la tine? la mine arata numai bazaconii. Link to comment
tyranus Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Nu am incercat sa utilizez EFILive4 deoarece nu am interfata pt. acest program. M-am "focusat" pe realizarea propriei aplicatii. Link to comment
ovi_jer Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Pai nu este tot pentru interfata cu max? Link to comment
tyranus Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Nu stiu pt. ca nu l-am studiat. Am incercat odata sa ma conectez cu interfata pe care o utilizez acum si s-a blocat calculatorul asa ca am last-o balta. Link to comment
Recommended Posts