hellcat Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 pai hai spune tot ce stii. nu e cazul sa fii rusinos. Link to comment
ovi_jer Posted January 17, 2005 Share Posted January 17, 2005 Datele care vrei sa le pui tu sus le au aproape toti pentru ca majoritatea au manualele de reparatii.Problema e ca nu au interfata Link to comment
tyranus Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Interfata sau curajul de a-si pune in "line of fire" un ECM de cca 1000Euro! Link to comment
cav Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 salutare , la toata lumea de pe aici sant posesor de cielo referitor la interfete pot sa va spun ca se gasesc , problema e unde gasim soft ptr cielo ,espero? Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Scrie pe prima pagina a acestui thread. Dar unde gasesti circuitele alea integrate si la ce pret? Link to comment
iso Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Mergi pe str. "Maica Domnului" la Conex si altii tot pe'acolo si sigur gasesti . "> Link to comment
danutz Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Zmeu said: Scrie pe prima pagina a acestui thread. Dar unde gasesti circuitele alea integrate si la ce pret? <{POST_SNAPBACK}> La orice magazin de componente electronice, daca e vorba de 7805 si MAX232. Pretul pentru ambele - intre 50000 si 100000 lei. Exemple: www.comet.srl.ro, www.conexelectronic.ro Are cineva informatii despre protocolul folosit? Am vazut pe forum cateva linkuri, dar erau catre descrieri mai putin tehnice. As vrea sa stiu ce trebuie sa trimit pe seriala pentru fiecare comanda, cu ce viteza etc. Am iesit de curand din ceea ce numesc ei garantie si acum nu-mi mai pare rau daca o stric... Dan Link to comment
NINI Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Schema pe care am postat-o este verificata si functioneaza %la%.Programul despre care am vorbit si am indicat de unde poate fi descarcat functioneaza numai pe cielo modelul vechi[nu executiv sau EIII] si espero.In toate manualele de reparatii nu veti gasii parametri de functionare gen pasii la IAC, tensiune TPS,valoare optima potentiometru de CO, valoare optima depresiune in galeria de aspiratie si inca alte citeva.MAX 232 este un convertor TTL/rs232 destul de raspindit si care costa intre 50000 si 70000 lei LM7805 sursa de tensiune constanta de 5Volti.Va conectati la terminalul M si A[scrie pe mufa de diagnostic daca o desfacetii sau in ordine alfabetica incepind de la stinga la dreapta cu rindul de jos si cu litera A] A fiind masa si M date seriale.Ca un sfat apucativa de conectare daca aveti si ceva cunostinte de electrica.Schema mufei o veti gasii si in manual.ECM-ul nu cred ca veti reusii sa il defectatii dar daca uni au doua miini stingi poate reusesc. bafta si primul care reuseste sa posteze.Protocolul de comunicare este ALDL fara sa pot spune mai multe[nu stiu].Daca cineva se pricepe la programare sa dezansambleze progr. si sa-i faca o interfata cu utilizatorul mai frumoasa care sa ruleze din windows si nu din DOS si sa-l dea pt teste. Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Pt LM 7805: http://www.syscomelco.ro/detalii.asp?id=153 Pret: 8000 lei Putina autoreclama nu strica! Link to comment
ovi_jer Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 NINI ia manualul de reparatii si studiaza la pagina 265 din la cielo si apoi mai stam de vorba. De unde stii ca programelul acela functioneaza 100% si de cine anume e testat ? De tine ??? Nu cred.Nu poti face diagnosticare numai cu datele seriale de pe M si masa A.Aici trebuie sa vii cu informatii clare despre care tip de ECM merge programul adica merge pe ECM IEFI-S sau IEFI-6 nu cielo sau espero sau altceva.Daca dadeai o in topicul acesta si altele de pe acest forum gaseai mai multe informatii in legatura cu pinii din mufa aldl pe care trebuie facuta diagnosticarea. Nu mai veniti cu informatii auzite, netestate si fara exactitate pentru ca ECM-ul nu e jucarie care sa te joci la ea.In momentul in care vi cu afirmatia ca functioneaza 100% trebuie sa si demonstrezi acest fapt nu sa arunci niste informatii aici de dragul de a scrie. Link to comment
tolin Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 tot acolo: ST232 = 48.000 LEI Link to comment
NINI Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 Pt. OV_jer :Eu nu am vrut decit sa va ajut sa invatati {cine vrea} ceva mai mult despre masina pe care o aveti si sincer sa fiu atunci cind am postat m-am gindit ca informatiile {atitea cite sint} vor ajunge si la alti,eu nu vreau acest lucru, care le vor folosii pt asi rotunji cistigurile aplicindu-le in service-uri de garaj stiut fiind faptul ca pe Daewoo nu prea intra nici un scaner universal de pe la noi.Eu lucrez de 5ani jumate intr-un service dealer Daewoo si cind spun un lucru referitor la gama Daewoo sa fi sigur ca stiu ce spun.Fara suparare,ori sti despre program si nu vrei sa se afle, ori esti cam reticent la ceva care ti se pare tie ca fiind imposibil.PS. Eu nu am de gind sa intru in polemica cu nimeni si nici nu am in intentie sa ma dau mare, posturile mele din acest treand adresindu-se celor pasionati in ale masinilor cum dealtfel ma consider si eu.In Romania nimeni nu da gratis,inclusiv cind vine vorba de masini {a se vedea incercarile celor de pe dacia club care spun ca au reusit sa se conecteze pe Solnita dar mai departe nu da la nimeni nimic, ca multi se pare ca ar vrea sa se conecteze, cu o mica exceptie schema interfetei care este una tip ISO 9141 simplificata} Link to comment
tolin Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 ov_jer, de ce nu lasi omu' ? Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 NINI, ai facut conexiunile? Nu cumva trebuie suntati cativa dintre pinii mufei seriale (aia cu 9 pini). Nu mai tin minte exact dar vreo 2 conductori sunt pentru confirmarea legaturii si fara confimrarea asta computadoru nu vrea sa faca nimic si cum noi avem doar Tx si Rx... Link to comment
NINI Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 Nu trebuie suntat nimic in mufa seriala TX,RX si GND sint suficienti.Cine vrea sa vada la treaba interfata si programul sa treaca pe la Grand Garage. Link to comment
tyranus Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 Merge doar cu Tx,Rx si gnd daca nu se foloseste controlul comunicatiei prin handshake. Link to comment
cav Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 cine poate sa-mi dea acel soft despre care e vorba ptr. diagnoza CIELO ptr. ca chiar am o problema si vreau sa constat daca aceasta e o eroare sau e reala si anume cand si cand creste indicatia temperaturii lichidului de racire dupa care revine la normal cresterea este liniara si se duce acul pana la max. daca cineva vrea poate sa trimita softul la cav10i@yahoo.com multumesc anticipat mult noroc ! ps. cine vrea interfete cu max sa-mi spuna Link to comment
NINI Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 La tine problema este 99% din indicatorul de temperatura care se inlocuieste impreuna cu cel de nivel combustibil.Softul functioneaza,testat, pe win98 pt. ca are suport mai bun decit XP pt. aplicatii de DOS.Eu am instalat pe laptop si win98 si Xp pt ca in XP nu imi functioneaza o mare parte din programelele de diagnosticare si pt. alte masini.PS. O sa-l incerc si pe XP si va spun daca merge Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 22, 2005 Share Posted January 22, 2005 (edited) Ai cumva un soft de diagnosticare pentru Fiat Uno 75 i.e. din '86? Edited January 22, 2005 by Zmeu Link to comment
danutz Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Va salut! Stie cineva versiunea de ECM de pe Cielo / Cielo Exe? Am gasit citeva pagini interesante, cu interfete si programe de comunicare PC-ECM, dar sunt pentru anumite versiuni de ECM. Urmeaza adresele: http://pweb.de.uu.net/pr-meyer.h/aldl.htm http://winaldl.joby.se http://www.andywhittaker.com/ecu/aldl_hardware_cont.htm http://www.blacky.co.nz/free/index.htm Aici gasiti si o multime de link-uri. Dan Link to comment
adrianm Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 NINI said: Chiar nu a reusit nimeni sa faca interfata si sa se conecteze la ECM.Daca prezinta interes o sa pun pe forum si valorile normale pt cielo,espero la functionarea la relantii[timp injectie,numar de pasi la IAC,avansul dat de ECM,valoare TPS, etc] <{POST_SNAPBACK}> Poti sa postezi valorile (plaja valorilor) normale pt 1.5 sohc (fara catalizator) ? mersi ! Link to comment
NINI Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 adrianm said: Poti sa postezi valorile (plaja valorilor) normale pt 1.5 sohc (fara catalizator) ?mersi ! <{POST_SNAPBACK}> TPS valoare optima 0,6V[se regleaza din surubul de pozitionare clapeta] IAC apr. 19-21 pasi motor cald fara consumatori electrici Potentiometru de CO 580-620mV[se regleaza cel mai bine pe un analizor de gaze dar la un motor bun cu avansul static bine reglat valoarea indicata corespunde unui CO de apr 1%] depresiunea in aspiratie la un motor in stare buna 0,9[perfect] 1,2[stare buna]aceasta valoare fiind influientata de avans, stare injectoare,stare etansare cilindru[valorile sint in volti] timp injectie 3,1-3,3 msec[daca este mai mare ,printre alte cauze, posibil injectoare infundate iar daca este mai mic de 3msec avans static prea mare]. turatie relantii in jur de 830 rot/min tensiune la bornele ECM 13,8-14V bloc autocorectie 128 avansul dat de ECM trebuie sa varieze continuu intre 9-13 grade[atunci cind avansul static este bine reglat Toate aceste valori sint valabile pt. turatia de relantii cu motorul la temp. normala[80-90 grade] si fara consumatori electrici sau AC cuplat.Valorile pot diferii in limita a 10% de la un motor la altul fara ca asta sa insemne ca mot. respectiv nu este in mintile lui Link to comment
tolin Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 @NINI >Daca esti asa bun, nu dai si valorile de la Matiz, pls ? Link to comment
VAXXi Posted March 2, 2005 Share Posted March 2, 2005 Iată şi cum arată un ECU, şi un mod de conectare făcut de alţii. Link to comment
NINI Posted March 2, 2005 Share Posted March 2, 2005 VAXXi said: Iată şi cum arată un ECU, şi un mod de conectare făcut de alţii. <{POST_SNAPBACK}> Nu te supara dar poza ECM-ului nu are nimic in comun cu Dw, toate avind doar 2 mufe de conexiune cu exceptia matizului care are una iar pt conectare nu trebuie sectionat(taiat) nici un circuit totul se realizeaza prin mufa de test. Pt. matiz nu functioneaza programul care l-am indicat. Link to comment
Recommended Posts