Jump to content

Conectare ECM

Recommended Posts

De ce mai pui intrebari, daca tot nu citesti ce se scrie ? Raspunsul il aveai doua posturi mai sus.

tolin ce raspuns ca n-am vazut are cineva scaner ca cel din linkul pe care l-am atasat ma interesa daca a cumparat cineva si l-a testat eu cred ca am postat unde trebuie in plus linkul cred ca este util celor care cauta o solutie de conectare la ecm in conditii acceptabile atit ca pret cit si ca siguranta.

Daca nu am fost inteles prima data vreau sa stiu daca a cumparat cineva un scaner sau interfata de conectare la calculator din romania si daca da sa ne spuna si noua de unde la ce pret si ce rezultate a avut.

Daca ai citit postul #575, atunci stii ce merge la Matiz euro3. Iar produsul acela nu este scaner, este un cititor si un stergator de coduri de eroare care stie toate protocoale OBD2 existente pana la ora actuala (nu fac decat sa traduc ce scrie pe site).

• 3 weeks later...

Stie cineva vre-un link despre kw -urile de la Matiz E3 sau mai general procedura de initializare ? E init lent sau rapid, ISO8 ? Nu l-am pacalit cu nimic pina acum, softuri si interfete care merg ceas pe alte masini.

@ovi_jer atasamentul de mai sus contine un index.php, atit!

Stie cineva daca softul PCMSCAN ver. 1.4.3merge pe Cielo/96?si daca da cu ce interfata?

Edited by OvidiuGVM
...

Nu merge cu nicio interfata softul acela la daewoo.

Eu la asta am raspuns. La Daewoo, daca vorbim la modul general, merge daca daewoo-ul in cauza e Matiz sau Cielo e3. Am scris si de Matiz E2 din greseala, aveam impresia ca si ala e tot cu OBD2/KWP2000.

Cu Cielo din 96 am zis si eu ca nu are nici o legatura.

• 2 weeks later...

Dupa chinuri seculare am reusit sa ma conectez si eu la masina mea. (laptop -> wireless -> PC alimentat de la bricheta -> serial -> masina).

Are cineva un XML pt. Efilive (full) pt. Cielo GLE? Ma intereseaza mai mult setarea parametrilor decat afisarea lor (turatie relanti, reset IAC, etc).

Multzam.

Salut NINI ! Am facut montajul de conectare a ECM-ului ,dar nu sunt sigur ca schema este corecta! Mai precis condensatorul din pinul 2 cred ca nu trebuie pus la plus-ul 5V.Daca a mai realizat cineva montajul , va rog postati pt ca mie nu mi-a mers.

Salut.

Daca te referi la montajul cu max232, pentru conectare la ECM-ul de cielo, schema e corecta. L-am facut si eu si a functionat foarte bine. Ai doar grija cum pui Rx si Tx de la mufa seriala, pentru ca eu le-am inversat prima oara. Nu se strica nimic, doar nu merge :) .

Numai bine.

... Mai precis condensatorul din pinul 2 cred ca nu trebuie pus la plus-ul 5V ...

Vezi specificatiile producatorului de chip. Cond-ul se leaga intre pinul 2 si pinul 16 (+5V).

Am reusit azi sa cuplez la ECM interfata data de NINI si softul MyALDLde la Tyranus dar ceva nu e in regula.Atasez o imagine sa va uitati si sa va dati cu parerea.Mentionez ca am folosit calculatorul din casa(stau la parter)si am folosit 3 fire de vreo 5m lungime ca sa cuplez montajul cu ECM-ul.

post-6745-1175424523_thumb.jpg

Thankx Valiman, dar as vrea sa stiu daca trebuie cumva ecranate firele sau montajul(interfata).Cu softul ala de DOS (daewoo.exe) chiar daca nu e cuplat la ECM imi indica niste parametrii aleatorii.