Jump to content

Conectare ECM

Recommended Posts

La un an ( din lipsa de timp si cobai ) dupa ce am construit interfata am reusit sa ma conectez si eu la ECM ul un Cielo generatie '95 din a doua incercare ,folosind daewoo.exe ,singurul program care vede ceva la Cielo .Diagnoza e mult spus caci programul e relativ subtire ,cam toti parametri pareau in regula mai putin avansul care la relanti topaia in jurul valorii de 10 grade si crestea spre 40 de grade odata cu turatia ,ceea ce mi se pare cam mult?

Motorul functioneaza cumva cu intreruperi ,desi aprinderea este verificata iar la citirea codurilor de eroare cu scurt A-B pe mufa de diagnoza nu apare nici un cod de eroare .

Programul se poate rula de pe o discheta bootabila de DOS (din fericire pentru mine ,ca tocmai a picat win :thumbl: )

Multumiri lui Nini si ovi_jer care dupa parerea mea au avut contributiile cele mai relevante la acest topic :osanale:

Edited by rastaman
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Stimate Rastaman, te rog si eu sa pui programele gen daewoo.exe si celelalte care sunt in rusa, pentru daewoo in special conectare ALDL, fiindca am facut si eu rost de programul de la interfata originala Scan 100. Sper ca sa fie cineva in stare sa sparga programul de la Scan 100 sa mearga cu o alta interfata.

Eu am cumparat un cablu de OBD2 si am instalat pe laptop niste softuri ( PCM SCAN, ProScan, si ScanXL ) dar din pacate nici unul nu contine gama Daewoo...daca are cineva soft-ul pentru Daewoo pe OBD2 raman dator :) Mentionez ca este vorba despre un Matiz E din 2007. Bafta

Si nu-ti merge ScanTool ? Nu te uita ca sunt o gramada de parametri pe care n-o sa-i vezi, compatibilitatea cu Daewoo este la nivelul de parametri generici OBD2.

Sincer am incercat si cu ScanMaster ELM dar nu are pentru daewoo nimic...are doar ford si inca vreo 3-4 marci americane...ma intereseaza ceva specific daewoo...daca ati gasit sau ati folosit voi...mersi mult oricum pentru sfaturi

Lamuriti`ma si pe mine!...

Am avut probleme cu Renault`ul ... se aprindea la bord rezistenta si ziceai ca e tractor..plus ca nu tragea.

Am fost la tester...mai multe defapt

La primult tester...ala avea o cutiutza de 30/20 cm cu butoane si toch screen...si cu un cablu care ducea direct la mufa masinii. Pe la mijlocul cablului era o mufa rotunda, care se desfacea prin desshurubare. Mufa care intra in "cutia" aluia avea 8/7 pini.

La al doilea tester...avea laptop...si de la laptop...cablul se ducea la o cutie de 20/10 si vreo 3 cm grosime. Era verde si scria Bosch pe ea. Iar de la aceasta cutie are un cablu care duce direct la mufa masinii.

Pe forum...pe aici am vazut ca voi nu ziceti nimic de cutia aia...RECUNOSC am si citit pe sarite...

Eu am un program care face multe chestii inclusiv Daewoo 1.5 8v G15MF ... Problema e ca eu nu gasesc mufele la Daewoo...

Am gasit raspunsul :

Avertisment: Cablul OBD-II este destinat a se folosi impreuna cu o interfata OBD, care izoleaza calculatorul dumneavoastra de sistemul electric al masinii.

OBDII 16 PIN(Male) DB9PIN Female

(J2850 BUS+) 2----------------1+2

(Chassis Ground) 4-------------2

(Signal Ground) 5--------------1

(CAN High J-2284) 6------------3

(ISO 9141-2 K Line) 7----------4

(J2850 BUS- ) 10---------------6

(CAN Low J-2284) 14------------5

(ISO 9141-2 L Line) 15---------8

(Battery Power) 16-------------9

Edited by andreiorga

Am gasit raspunsul :

Avertisment: Cablul OBD-II este destinat a se folosi impreuna cu o interfata OBD, care izoleaza calculatorul dumneavoastra de sistemul electric al masinii.

Unde ai gasit raspunsul acesta ? Un citat ne-ar ajuta.

Pai ce am gasit...am gasit pe situl asta : http://www.autoscan.ro/Cablu_OBD2_serial.htm

Insa ulterior am aflat, ca degeaba am cablul ala, pentru ca nu are interfata. Este un simplu cablu care se leaga la "cutiutza" aia dintre laptop si masina, care cica are multe interfete pentru multe masini.

Exista cabluri cu interfete pe el direct, gen ala din Postul #906 al lui SinNy. Si fiecare cablu este destinat pentru un anume tip de masina si suporta doar anumite programe ( EXACT al lui SinNy )

Daca va uitati pe link , mufa aia care intra in masina este simpla, pe cand al lui SinNy este putin mai dichisit, deci ala e cu interfata

Daca mai citesti, afli ca ECM-ul de la motorul tau este OBD1 si se conecteaza prin ALDL, deci, momentan, esti pe un drum gresit. Ai nevoie deun adaptor de semnal (interfata) si de o mufa ALDL 12 la cablu. Si, evident, de un program pe acest protocol, pentru Daewoo, nu alta marca, lucruri pe care le gaseti pe acest topic.