Jump to content

Conectare ECM

Recommended Posts

Daca nu spun prostii, 100% ar trebui sa fie 5V. Deci, 10,3% ar fi cam 0.52V adica putin mare pentru relanti.

PS: Nu stiu valoarea normala la Matiz, am considerat "normal" = 0,40V.

Problema e ca in ProScan nu-mi arata in volti, ci in procente...cum naiba-mi dau eu seama cat e 10.3 % in V =)) ?!? adica...exista o valoare maxima pe care o poate lua ca sa calculez 10% ? :D

Problema e ca in ProScan nu-mi arata in volti, ci in procente...cum naiba-mi dau eu seama cat e 10.3 % in V =)) ?!? adica...exista o valoare maxima pe care o poate lua ca sa calculez 10% ? :D

Cu asta ai putea sa ajungi la Gazeta !

Nu m-am uitat peste profilul tau insa te-as intreba cita vreme a trecut de cind ai invatat regula de 3 simpla ?

100% ... 5V

10.3% ... xV

De unde rezulta x=0.515V, adica ce ti-am aproximat eu anterior cu 0.52V !

Din cele spuse de closchkutza inseamna ca TPSul ta sta foarte bine.

si mai am o problema : P0133 O2 Sensor Circuit Slow Response (Bank 1 Sensor 1) ...pe senzor 1 imi variaza undeva intre 1 si 3 iar la senzor 2 imi sta constant undeva la 2.3-2.5 ...ceva idei ?

Matizul euro 3 are sonda lambda mai deosebita? Toate daewoo-urile care le stiu au lambda ce variaza intre 0 si 1 v (o lambda normala undeva intre 0.1 si 0.9 v). Ori softul citeste aiurea ori are alt tip de sonda lambda matizul euro 3/4...

Cu asta ai putea sa ajungi la Gazeta !

Nu m-am uitat peste profilul tau insa te-as intreba cita vreme a trecut de cind ai invatat regula de 3 simpla ?

100% ... 5V

10.3% ... xV

De unde rezulta x=0.515V, adica ce ti-am aproximat eu anterior cu 0.52V !

Din cele spuse de closchkutza inseamna ca TPSul ta sta foarte bine.

N-am vazut unde zicea ca maxim e 5V...am vazut doar ca pe inchis tre sa fie intre 0.1 si 0.9 deci ideal = 0.4 :P oricum multumesc pentru lamuriri :)

Matizul euro 3 are sonda lambda mai deosebita? Toate daewoo-urile care le stiu au lambda ce variaza intre 0 si 1 v (o lambda normala undeva intre 0.1 si 0.9 v). Ori softul citeste aiurea ori are alt tip de sonda lambda matizul euro 3/4...

Cu softul pe care il aveam eu ( ProScan 5.8 ) nu are gama daewoo...deci e posibil ca acei parametrii sa fie generici...deci da se poate sa fie o citire incorecta...am tot cautat un soft ptr daewoo pe OBD2 ELM327 dar n-am gasit nimic...

...am tot cautat un soft ptr daewoo pe OBD2 ELM327 dar n-am gasit nimic...

Programe suportate

Interfaţa funcţionează cu următoarele programe:

- Scantool.net v1.13

- GM Mode 22 Scan Tool de Terry

- OBD Gauge pentru PalmOS şi Pocket PC de Dana Peters

- OBD Logger de Jonathan Senkerik

- OBD-II ScanMaster de Wladimir Gurskij

- Obd2crazy.com

- OBDII pentru ELM322 de David Huffman

- PyOBD de Donour Sizemore pentru MacOSX şi Linux

- RDDTC de Pete Caliński

- Real Scan de Brent Harris

- ScanTest pentru Pocket PC de Ivan Ganev aka a-ser

- WOBD de WDT

Ajuta ?

Uite, revin exact cu poze, dar din alt soft :D Poate ma lamuresti acum exact unde-i problema cu P0133 ala :D

• 1 month later...

care dintre aceste interfete merita cumparata pentru conectarea la un cielo 96 sohc? Se pot obtine cu vreun soft si una din interfetele astea, toti parametrii care apar la un scanner de service?

http://cgi.ebay.com/...=item2a08087562

http://cgi.ebay.com/...omotiveQ5fTools

Edited by onlyone

salut,

mai are cineva, din cei activi pe forum, sursele de la daewoo.exe..varianta aia ruseasca?

cred ca ma voi apuca de rescrierea softului propus de tyranus. Orice suport din partea voastra va fi de mare ajutor.

Acum sunt in faza de high level design ;)

o idee intrebatoare:

max232 stie sa faca conversia TTL - rs232 in ambele sensuri..si atunci intreb: ati incercat macar o data sa conectati un SCAN 100 la PC si sa cititi ce comenzi "rama" trimite catre ECM pe diverse functii?