vanderkeb Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 le gasim noi pana la urma.. cea de diagnoza a fost discutata aici de 1000 de ori.. celelalte insa nu, si nici n-a fost vreun curajos care sa testeze pe masina lui. Eu voi testa pe masina mea. Vreau sa fac un soft care sa faca mai mult decat diagnoza. Cum spunea si tyranus acum ceva vreme, surse pentru comunicarea aldl sunt destule pe sourceforge, nu trebuie dacat sa dati un search dupa aldl sau obd. Orice detalii despre informatiil intoarse sau primite de ECM-urile masinilor Daewoo sunt binevenite a fi postate aici pe forum. Link to comment
ALiCE Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Care celelalte? Cu reglarea IAC-ului / turatie / IAC / relee? Alea le-am facut eu, si le-am si testat pe a mea. Comunicarea pe ALDL e banala. Problema e cu interpretarea datelor. Link to comment
vanderkeb Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 interesant.. Nu am gasit pe forum nimic despre realizarile tale ..poate nu am cautat destul. Imi poti impartasi si mie ce si cum? Eu am ceva "data stream specifications".. dar trebuie testat. daca vrei facem schimb. Cand ziceam celelalte ma refeream la modurile de comunicare: 0, 1, 7, 8, 9 si 10. Modul 1 fiind folosit pentru diagnoza traditionala.. Link to comment
kinderu56 Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 chiar nu are nimeni nici o schema cu fiecare pin in parte ce face ?? Link to comment
vanderkeb Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 pinii ii gasesti in manualul de service. Nu ii stiu acum pe de rost, dar ai ce iti trebuie in manual. Pentru comunicarea cu ECM-ul ai pinul "M". Link to comment
Dj_Dark Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 (edited) Te referi la conectorul aldl sau efectiv pinii de unde ia informatiile de la senzori? efectiv pinii de unde ia informatiile de la senzori Doar nu ai pretentia ca cineva sa ii stie pe de rost, sunt o gramada. Ia frumos manualul si acolo exista schema cu fiecare si ce face. Edited July 6, 2010 by Dj_Dark Link to comment
entaro79 Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Stie cineva modelul/tipul de ECM de pe Kalos 1.4 16V? Link to comment
dealbu Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Salut la toata lumea! Am o Nubira II, an fabricatie 2004, motor 1.6 benzina 78kW. Imi puteti spune daca a reusit cineva sa se conecteze la o masina de tipul asta pe mufa de diagnostic? Daca da, cu ce interfata/program? Eu am incercat cu ELM327 fara succes. In alta ordine de idei, inteleg ca protocolul de comunicare este KWP2000 (este singurul lucru concret pe care l-am gasit pe net). Dar ar mai fi nevoie si de alte detalii: - tipul de initializare (slow/fast init) - adresa fizica a ECU - eventual daca ati reusit sa va conectati folosind adresa functionala 0x33 Multumesc anticipat pentru orice sugestie! __ Dan B39JAZ Link to comment
nicutz Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Eu am incercat cateva interfete OBD2, dar se pare ca nu este compatibil pana la urma...asa ca tot ALDL, dar cu 16 pini este. Incearca interfata ALDL. Bafta ! Edited July 10, 2010 by VAXXi Nu mai citati mesajul anterior, folositi Add Reply din partea de jos a paginii. Link to comment
nicutz Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Si ca sa nu zici ca sunt rau aici gasesti tot ce iti trebuie.. http://rapidshare.com/files/350198658/ALDL_Tools_Collection__Software___Hardware_.rar Bafta ! And vote please ! Link to comment
dealbu Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 (edited) Multumesc frumos, o sa fac o incercare si va tin la curent! Am crezut ca masina este suficient de moderna pentru a fi compatibila OBD2 (conectorul este tipic OBD2, pinii sunt la locul lor), dar probabil ca doar variantele cu motor de capacitate mai mare, necomercializate in Romania, "stiu" KWP2000. __ Dan Edited July 11, 2010 by dealbu Link to comment
vanderkeb Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 pentru cielo gle, un A275 ar trebui sa fie bun, nu? Link to comment
cristiangabi Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Salut! A incercat cineva aceasta interfata pentru ALDL? http://www.autoscan.ro/Interfata_Diagnoza_Daewoo.htm Multumesc anticipat pentru raspunsuri! Link to comment
catalin_gym Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 (edited) Dupa cum scrie,functioneaza doar pe portul serial,foarte putine laptop-uri mai au asa ceva sau doar modelele vechi.Eu zic ca nu merita,mai bine strangeti mai multi bani si luati ceva pe USB. Nubira 2 din 2004 sa nu functioneze pe OBD2?Ce euro are?Din cate stiu eu,euro 3 are interfata OBD2 dar nu contrazic pe minei.Totusi ALDL nu era pentru masinile mai vechi? Pentru cei ce doresc o interfata ALDL pe serial,si-o pot realiza singuri,nu necesita circuite specializate ca si in cazul OBD2: http://www.digital-kaos.co.uk/forums/f104/collection-d-i-y-serial-obd2-aldl-dumb-interfaces-vag-com-409-1-kkl-soft-90082/ http://winaldl.joby.se/aldlcable.htm nicutz mai poti uploada inca o data fisierele? Multumesc Edited July 18, 2010 by catalin_gym Link to comment
cristiangabi Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 (edited) Bine-nteles ca e mult mai ok pe USB..dar nu am gasit in Romania. Ce am gasit..doar http://www.aldlcable...?item=aldlobd1u . Asta ar fi OK? Ar ajunge la 240 RON cu transport. Am vazut ca si "salex" avea ceva asemanator..dar nu a reusit sa o testeze cum trebuie. Edited July 19, 2010 by cristiangabi Link to comment
catalin_gym Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 (edited) Nu stiu sincer ce sa spun,imi pare rau.Eu zic sa mai cautati pe internet,mai sunt si pe la noi oameni care le aduc de afara si le vand aici.Eu am gasit interfata OBD 2 pe USB la 200 lei dar din pacate nu sau putut aloca fonduri Bafta Daca va intereseaza sa realizati una din schemele de mai sus dar nu aveti cunostintele necesare,va pot ajuta eu fara nici o problema Edited July 21, 2010 by catalin_gym Link to comment
SiNnY Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 (edited) Nu s-a gasit nici un soft pentru Matiz E3 din 2007 care sa stie sa interpreteze parametrii corect... ?! Am un cablu OBD2-USB ( ELM327 ) si nu am gasit nici un soft care sa interpreteze corect parametrii Edited August 3, 2010 by SiNnY Link to comment
tolin Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Parametri generici OBD2 sunt afisati corect. Restul sunt parametri proprietar, doar cu un scaner profi pentru Daewoo poti sa-i vezi. Oricum, interpretarea valorilor o face scanagiul, ECM-ul de pe masina are alt rol, nu se ocupa de diagnosticare. Link to comment
andreib Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Am o problema enervanta: am o interfata ELM 327 (clona) si ma conectez cu ea la ECM-ul de la nubira. Drept soft folosesc scanmaster (pe un laptop cu windows 7). Din pacate acesta se blocheaza in modul citire la 10 secunde iar daca incerc sa sterg codurile de eroare se blocheaza. Are cineva vreun scantool mai vechi sau un scanmaster mai vechi sa incerc de pe un laptop cu xp? Link to comment
Abram Burel Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Esti sigur ca ai driver-ul... cel mai potrivit pentru "clona" ta? Nu-mi mai aduc aminte (si nici nu pot sa-mi imaginez ca ai porturi seriale pe atatea laptop-uri ) cat de mult m-am... enervat cand am trecut pe Win7, dar... urmatoarea grija a fost sa vad (usbview) cu ce e facuta "clona" si sa descarc driver-ul recomandat. In cazul meu aveam o cutiuta pe seriala (de la Ovi) si un cablu USB-serial de la Prolific. Am luat driverul de pe situl lor si Scanmaster-ul a mers brici pe "auto" (ca metoda de conectare: viteza, protocol) Link to comment
mr_ Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Am eu scantool 1.13 care imi mergea cu ELM327 clonat. Si am si 1.14, insa asta se prindea ca eu am clona proasta. Daca te ajuta cu ceva, PM. Link to comment
Iuiu Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 @andreib: Am cateva softulete pentru elm327 care la mine functioneaza. Poti da PM cu adresa la care sa le trimit sa le testezi. Link to comment
sonyericssondj Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 a achizitionat cineva unul din astea: http://market.trafic...er.html#galerie sau http://www.autoscan...noza_Daewoo.htm sau http://www.okazii.ro...-UNIVERSAL.html ceva pareri, sunt compatibile cu matiz E4 ? multam anticipat. Link to comment
tolin Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 ECM-ul de pe Matiz euro4 este EOBD cu protocol KWP2000, deci, poate fi conectat, eventual, la primul model de cititor de erori, in ordinea postata. Link to comment
sonyericssondj Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 multumiri pentru lamurire, promptitudine maxima ca de obicei. Link to comment
Recommended Posts