tyranus Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 poti sa-mi raspunzi la ultima intrebare, cea cu timpii de injectie? "GM Multec (Purple/Blue) Daewoo Espero/Nexia/Opel/Vauxhall SPi/MPi" iti spune ceva? Link to comment
ovi_jer Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Cred ca se refera la faptul ca au acelasit tip de injectie. Link to comment
Satori Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 btw, scannerul lui ovi_jer nu merge pe kalos. Link to comment
ovi_jer Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Nu a mers pentru faptul ca scanerul meu suporta pe OBD2 decit protocoalele J1850 VPW/ J1850 PWM iar la Kalos este EOBD. Link to comment
radupopa Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Am si eu o intrebare: unde e mufa ALDL la Cielo? Nu radeti de mine ... Link to comment
ovi_jer Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 In dreapta jos sub torpedo este un plastic care mascheaza ecm-ul iar pe plastic este un dop dreptunghiular care acopera mufa. Link to comment
hitman Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Iar la EURO 3 Craoiva design engineers au pus-o ca nuca in perete, in spatele torpedoului, putin jos. Nu iau pus capac. Craiova design engineers respect! Link to comment
ovi_jer Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 De ce esti suparat hitman? Conform imaginilor puse de tine aici rezulta ca e pus in acelasi loc ca la cele vechi si cu capac la mufa.Sau intre timp ti-au saltat capacul in service? Link to comment
hitman Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Daca te referi la mufa aia singuratica, aia e in spatele torpedoului. Sau voi vorbiti de alea doua mufe care intra in ECU? Link to comment
radupopa Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Eu am tradus programul de care a mentionat NINI cu exceptia de la 7, dar nu l-am testat. L-a testat careva? Merge cu schema data tot de NINI? Link to comment
ovi_jer Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 hitman@ la mufa singuratica ma refeream. Merge programul pus de NINI dar nu in xp.Mie imi xp imi arata valorile bune 2 secunde apoi le ducea pentru 2-3 secunde la maxim apoi iar revenea si tot asa. Link to comment
NINI Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 (edited) Am uitat sa mai adaug intradevar ca in Xp nu merge dar parca am scris pe undeva ca il folosesc(ocazional, cei drept) in 98 pt ca are un suport mult mai bun pt. programe de DOS decit Xp-ul.Spor la conectare Edited March 25, 2005 by ovi_jer Link to comment
ovi_jer Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 NINI ai incercat interfata aia si pe nubira sau leganza?? Link to comment
tyranus Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Am uitat sa mai adaug intradevar ca in Xp nu merge ... <{POST_SNAPBACK}> Just a question! Ati setat ca programul sa ruleze in modul compatibilitate Win95 sau Win98? PS. Cine ma sponsorizeaza cu a mufa ALDL? Link to comment
ovi_jer Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Da nici cu setarea de compatibilitate nu merge in xp. Link to comment
tyranus Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 (edited) Da nici cu setarea de compatibilitate nu merge in xp. <{POST_SNAPBACK}> Programul original si cel denumit GM monitor folosesc un mod mai ciudat de a seta viteza de transmisie. Ea nu e curat 8192 baud/sec ci ceva de genul 8228 bauds/sec asa ca se explica de ce nu merge bine pe XP care este fundamental diferit de WIN98/95 ( se trag direct din DOS). Sper ca cel tarziu la sfarsitul saptamanii viitoare versiunea mea de program sa fie functionala. Edited March 25, 2005 by tyranus Link to comment
NINI Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Pe Nubira si Leganta interfata functioneaza (de fapt cu mici modificari interfata devine compatibila ISO 9141) dar protocolul de copmunicare este altul si valorile afisate sint complet aiurea.La fel se intimpla si cu Scaner 11 daca folosesti cartela de Cielo si intri pe Nubira ,Leganta sau cielo E II (care defapt se diagnosticheaza ca fiind nubira 1,5 DOHC) indica parametri total eronati, deci este clar alt protocol sau alt BAUD Rate(mai probabil alt baud rate).Cielo E III am citit pe undeva(in firavul manual oferit de Craiova) ca protocolul folosit ar fi KWP 2000(deci tot ISO) dar nu garantez pt. veridicitatea informatiei.Matiz , cu toate ca nu se specifica nimic in manual am vaga impresie ca foloseste protocolul ISO 9141 ECM-ul fiind SIEMENS la E II si EIII (bineinteles la E III este altul respectiv Sirius D3, dar tot Siemens).Acelasi producator echipeaza si nubira E III dar ECM-ul este seria Sirius D4.Si inca o informatie: cu Scaner 100 se diagnosticheaza Matiz E III si Nubira E III tot la fel ca cele E II(posibil ca Scaner 100 sa selecteze automat protocolul de comunicare in functie de raspunsul dat de ECM).Cine se pricepe la programare poate sa ma contacteze pt. a capta fluxul de date (bineinteles daca arte cu ce)dintre ECM-uri si scaner 100, poate asa indentifica protocoalele de comunicare si poate realiza un prog. complex care sa poata rula sub Win. dar cu o conditie : sa ofere si o varianta freeware pt membri forumului.Presupun ca si printre posesori de auto Daewoo sint programatori priceputi, asa ca uniti-va fortele si nu fiti mai prejos decit cei de pe Dacia club care au reusit cunectarea pe Solenta(intre noi fie vorba, am impresia ca au mod. un program de diagnoza licentiat, asta dupa screen soot-ul afisat). Link to comment
tyranus Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Avem timp de teste daca ne intalnim? Cine face scannerele? Sa citesc ceva date despre ele, pt a face interfata de captura. Link to comment
NINI Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Dupa 16,30 exista timp.Producatorul scanerului Daewoo are urmatoarea pagina de net:www.jastec.co.kr Link to comment
solon Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 salutare oameni buni sincer si pe mine ma maninca de numa chestia asta , cu conectare ecm si alea alea , uite nu stiu ! poate va ajuta si adresa asta http://www.ghg.net/dharrison/obdscan.html sper desi credetima ca si eu vreau si ciitmai repede v a salut marcel din cluj si cielo al lui care se cheama TANTA Link to comment
ovi_jer Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 solon @ Nimic din ce e acolo nu e bun pentru masinile daewoo. Link to comment
NINI Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 Cineva de pe acest forum a reusit si a tradus( a se citi modificat) programul Daewoo exe. asfel incit el afiseaza acum in limba romana Nu dau numele lui pt. ca ii respect dreptul la anonimat.Daca el va dori sa il dea si la alti useri probabil v-a posta aici.Mie mi l-a trimis, dar sincer inca nu l-am probat.Promit ca miine o sa-l probez si am sa postez aici. Link to comment
radupopa Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Eu am tradus programul in romana. Cine il vrea sa dea un mail. Aveti idee de unde se poate obtine o mufa ALDL de conectare la ECM? Link to comment
Recommended Posts