closchkutza Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Se merita sa-mi iau asa ceva: http://www.autoscan.ro/Scanner_VChecker_OBD_II_Profesional_V_301.htm versus asa ceva http://www.autoscan.ro/Interfata_diagnoza_ELM327_v1.3a.htm ? Intreb din perspectiva datelor ce ar putea fi afisate de cele 2 interfete. La cea VChecker scrie ceva si de un mod profesional unde te pune sa introduci masina. In fisierul de masini suportate sunt cateva Daewoo-uri, insa numai Lanos, Nubira si Leganza iar de la Chevrolet doar Aveo. Multumesc anticipat. Link to comment
cosmin25 Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Salut, Posed o nubira 2 din 2004 DEC, cod motor A16 DMS euro2. Vreau sa cumpar un cablu de diagnosticare. Imi puteti spune de tip de mufa se foloseste ( obd , eobd) si ce protocol? Multumesc. Link to comment
entaro79 Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 @cosmin25 nubira ta nu are cum sa fie euro2,are conector OBDII/EOBD(E e de la European ) si suporta protocoalele ISO 9141-2 ISO 14230-4(KWP2000). Eu m-am multumit cu Scangauge 2 sa ma conectez la ECM si am in plus TRIP computer si Citire/Resetare erori.Partea amuzanta la mine e cu consumul instant pe benzina dar si pe GPL.Cum calculeaza el stie,dar dupa calibrarea aparatului da destul de apropiat cu consumul facut la pompa. Afiseaza cam toti parametrii motorului(turatie,MAP,temperatura aerului din admisie,a lichidului de racire ,avansul la aprindere etc).Am sa pun si poze ,dar in noaptea aste mi-e lene... Link to comment
tolin Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 (edited) @cosmin25 nubira ta nu are cum sa fie euro2,are conector OBDII/EOBD(E e de la European ) si suporta protocoalele ISO 9141-2 ISO 14230-4(KWP2000). Esti sigur de cele scrise mai sus, daewoo romanesc euro3 inainte de 2005 ? Chiar daca conectorul este unul OBD II, conexiunea poate fi ALDL pe pinul #9, in stilul atipic al firmei. Da un zoom aici! Edited September 20, 2010 by tolin Link to comment
entaro79 Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 (edited) Ai dreptate,nu am fost atent la an...in cazul asta pe ALDL sunt cateva interfete de diagnosticare pe autoscan.ro Edited September 21, 2010 by entaro79 Link to comment
entaro79 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Si niste poze cu scanguage 2: Link to comment
spon901 Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Stie cineva vreun program pe IPAQ functional pentru conectare ALDL la CIELO? Sau eventual surse la un alt program functional pentru CIELO pe PC in ideea portarii? Ca si interfata s-ar putea adapta una simpla pentru IRDA, sau eventual bluetooth construit cu BTM112 la care s-ar adapta schema cu max232. Merci Link to comment
Aygun Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Salutare tuturor ! Nu am mai intrat pe aici cam de multisor si vad ca s-au mai schimbat unele / altele . Bon , iata ce problema am : Detin doua unitati de diagnostic auto , Texa TXT si Bosch kts 540 . Stie cineva daca se poate utiliza si alt soft in afara de cel proprietar la aceste bijuterii ? Multumiri ! Jucariile arata cam in felul urmator : Link to comment
piratu94 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Cam la ce pret sunt bijuterile astea . Link to comment
cosmin25 Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Ai dreptate,nu am fost atent la an...in cazul asta pe ALDL sunt cateva interfete de diagnosticare pe autoscan.ro Salut, Revin cam tarziu.... "> O sa comand pana la urma http://www.autoscan.ro/Interfata_Diagnoza_Daewoo.htm. Imi poate indica cineva ce soft foloseste in prezent pentru acest cablu la nubira2? Cu ajutorul soft-urilor compatibile cu acest cablu voi putea citi destui parametri ai motorului? O sa pot sterge anumite erori? Multumesc. O seara buna Link to comment
alex_axn Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Salutare, E cineva de prin Bucuresti care are tot ce trebuie pentru o diagnoza buna la un matiz euro 3 din 2005, contra cost desigur? Salutare! Link to comment
korydon Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Poate sa imi dea si mie cineva o interfata pentru Matiz euro 2 ? Link to comment
cos22tm Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 a incercat careva ELM 327 pe Chevrolet Aveo 2009/2010 ? as vrea sa stiu daca functioneaza asta http://www.carpulse.ro/store/product_info.php?cPath=14&products_id=19 Link to comment
tolin Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 De ce sa nu functioneze daca stie KWP2000? Link to comment
cos22tm Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 pai asta nu stiu sigur pe ce protocol comunica cu ECU merci Link to comment
tolin Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Scrie in manualul de service. 1 Link to comment
surdeanuliviu Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 In afara de diagnoza de service originala nu cred ca exista alta gen china. Link to comment
surdeanuliviu Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Salut am luat si eu un cablu aldl-usb dar se pare canu comunica cu masina (matiz E2) chiar cu instructiunile http://www.obd2allinone.com/aldl-USBinstructions.pdf folosin hyperterminalul de win. Daca stie cineva vreo smecherie sau soft functional macar la nivel minim, va rog. Link to comment
tolin Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 (edited) Incearca sa comunici pe 9600 bps, poate raspunde asa. Edited March 6, 2011 by tolin 1 Link to comment
sikas20 Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 de curand am achizitionat si eu un ALDL de pe autoscan...am testat la mine dar cred ca am o problema cu ECM-ul sau altceva...motorul meu este 1,5 DOHC.Fiind primava afara el indica temp apa -40??? IDLE air control 128????.am testat apoi pe un alt cielo a unui amic care are motor SOHC si au aparut rezultate normale..ca program am folosit un daewoo.exe. ma puteti ajuta cu alt program de diagnoza sau cu o parere de ce arata la mine asa variat(turatia varia de la 1000-4000 masina fiind la relanti).ar fi problema la ecm-ul meu...?dar masina merge bine(singura buba cand comuta pe gaz si e rece motorul eu o accelerez ea se subtureaza putin).am incercat sa resetez ECM-ul nimik... mentionez ca al meu e DOHC si am citit ca nu merge nici cu MyALDL nici cu daewoo_ro.exe... e din 2000 masina si am mufa cu 12 pini .ALDL l-am achizitionat de pe site de la autoscan dar soft pt executiv cu ALDL nu stie nimeni... multumesc anticipat Link to comment
sikas20 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Am reusit sa ma conectez prin softul research daewoo.exe ...setat pe nexia_uz cum as putea sa il traduc...ma poate ajuta cineva? Link to comment
cos22tm Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 puteti sa-mi recomandati niste softuri pt ELM327 care sa stie sa citeasca mai multi parametri la Aveo ? am incercat vreo 2-3 programele gen OBDIIscan dar in afara de turatie si temperatura nu aratau mare lucru. Link to comment
andreib Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 (edited) Scantool daca mai gasesti o versiune mai veche (cele noi nu merg cu clonele elm327) sau scanmaster. Chiar si cu aceste softuri numarul de parametri ce pot fi vizualizati este limitat. Edited April 20, 2011 by andreib Link to comment
tolin Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Chiar si cu aceste softuri numarul de parametri ce pot fi vizualizati este limitat. Problema este de soft sau de hard ? Link to comment
andreib Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Soft. Se vizualizeaza doar parametrii generici OBD, softul nestiind parametrii specifici pentru modelul de ECM/masina. Link to comment
Recommended Posts