tolin Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 (edited) Ca sa accesezi parametri proprietar n-ai nevoie de un hard corespunzator care suplimenteaza protocolul de comunicatie standard ? in plus, nu trebuie sa cotizezi la o licenta pe o proprietate intelectuala catre proprietarul protocolului ? Oricum, parametri generici sunt suficienti unei diagnoze la nivel de amator. Edited April 20, 2011 by tolin Link to comment
cos22tm Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 se pare ca Aveo meu se comunica prin CAN cu ELM-ul . ecotec-ul de 74kw stock e probabil cel mai slab din categoria 1.4L 16v 90-100CP , am scos 0-100 in 13.59sec 0-100.pdf Link to comment
petrysor Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 sal la toata lumea.am achizitionat ieri o interfata elm 327 noua si un adaptor de la obd2 la obd1(aldl).problema e ca laptopul meu nu vrea sa comunice cu interfata.am windows 7.prima data cand am bagat usb-ul mi-au aparut acolo la new hardware niste setari,se incarcau si in final mi-a scris ready to use.cand deschid un program pentru interfata si dau conect imi spune ca interfata nu comunica.acum nu stiu ce sa spun daca poate fi sau nu interfata de vina.daca cineva poate sa-mi spuna si mie cum as putea rezolva? Link to comment
baur_2007 Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Am o interfata ALDL cumparata de la autoscan dar nu am un program cu care sa-l folosesc cele de pe autoscan sunt numai balarii.AJUTOR are cineva vreun programel? Link to comment
tester5 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Buna ziua Dupa ce am citit mare parte din topic tot nu m-am lamurit este cineva cu nubira 1 care sa fi probat aldl ul si sa-i si mearga sau nu ?Am probleme destul de mari cu masina si chiar mi-ar fi de ajutor un tester pe serial Link to comment
mr_ Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Merge, eu am avut asa-zis nubira 2 care in realitate nu e decat un facelift, si mi-a mers interfata aia artizanala si cu daewoo.exe si cu efilive V4. Link to comment
mr_ Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Da, ma refer la o interfata artizanala facuta dupa schema de aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/388-conectare-ecm/page__view__findpost__p__42457 Am pe undeva si niste printscreenuri cu cele doua softuri (daewoo.exe si efilive V4), daca le gasesc le pun. Link to comment
tester5 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 am incercat interfata si in program (MyALDL.exe)imi scrie ca portul com nu comunica cu interfata mentionez ca masina este nubira din 99 1.6 16v conector cu 12 pini Link to comment
mr_ Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Din cei 12 pini doar 3 sunt utilizati: alimentare, masa si comunicare. sigur i-ai bagat unde trebuie? Mie mi-a mers si cu scannerul lui Tyrannosaur si cu efilive V4 Link to comment
adrian_r5 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Tyranus' Daewoo Scanner stie si OBD II ??? Link to comment
tester5 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 mr_ tot respectul aveati dreptate ,functioneaza si inca foarte bine .Problema mea (de care nu stiam)era hdd de 5g care era cu un picior in groapa ...astazi am imprumutat un alt laptop si intradevar atat schema cat si programul sunt perfecte .Va multumesc pentru raspunsurile prompte Link to comment
surdeanuliviu Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 De unde pot si eu sa dau jos softul Tyranus' Daewoo Scanner functional ca cel de pe site zice cadata nu e care trebuie?? Link to comment
iulik_ro Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un program de diagnoza pentru cielo efilive v4 sau altceva? va multumesc. Link to comment
tobyas Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 va salut.cine ma ajuta si pe mine cu un program scanmaster1.7?sau de unde pot sa dau unul jos free?va multumesc Link to comment
alleks Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Se poate folosi acest cablu pentru diagnoza unui Cielo din 2004 (cu OBD2): http://www.ebay.com/itm/USB-OBD-II-2-KKL-409-1-OBD2-Cable-VAG-COM-for-VW-AUDI-/150617817894?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2311858326 ? Acolo scrie ca e pentru grupul VAG, dar ma gandesc ca poate e din cauza softului din pachet, care ar functiona doar pentru acele masini. Daca folosesc un alt soft (sugestii?), merge? Daca nu, va rog sa-mi dati si mie cea mai ieftina varianta: ce cablu sa cumpar si ce soft sa folosesc? Multumesc. Link to comment
Dj_Dark Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Depinde de conector. Daca e cielo dohc are protocol obd2 insa are conector cu 12 pini, deci nu se va potrivi mufa din poza (care este cu 16) mai trebuie achizitionat un adaptor. Merge in schimb la cielo euro3 unde au respectat standardul (obd2+mufa cu 16 pini) Interfata obd2 merge pe orice masina obd2. Cu softul ai intuit bine, va trebui ceva pentru cielo. Link to comment
alleks Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Mersi! Am euro 3, masina e din 2004. E SOHC, dar nu prea cred ca difera SOHC - DOHC la ECM. Deci merge, acum imi poti recomanda si un soft ok? Multumesc! Link to comment
alleks Posted May 27, 2012 Share Posted May 27, 2012 Ok, sa zicem ca am facut rost de niste softuri: Scan Master Pro 1.1.0 ProScan 5.6 Scan Master Elm Problema acum e urmatoarea: vreo sansa sa imi functioneze aceste softuri pe win7 de 64 bit? A incercat cineva? Sau ce ati incercat si a mers? PS: daca e permis, am sa pun aici linkul de torrent de unde au fost procurate softurile. Link to comment
mr_ Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 ScanMaster ELM merge. Merge si scantool. Link to comment
alleks Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Ok, multumesc mult! O sa revin dupa ce scanez, sper sa nu intampin vreo problema. O seara buna Link to comment
alleks Posted June 3, 2012 Share Posted June 3, 2012 Din pacate nu am rezolvat. Unele programe nu merg pe win7 64bit, altele nici pe cel de 32. O sa mai incerc cu un laptop cu xp in vitor, sper sa am mai multe sanse. Cablul de care ziceam: http://www.ebay.com/itm/USB-OBD-II-2-KKL-409-1-OBD2-Cable-VAG-COM-for-VW-AUDI-/150617817894?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2311858326 este ok, la modul ca se conecteaza si e recunoscut si pe laptop, dar cu singurul soft care a functionat (Easy OBDII daca mai retin bine, rulat pe un win7 32bit), logul decurge ok, se incarca niste chestii, pana in punctul in care da o eroare, de genul "interface not available". Dar ma gandesc ca softul nu e compatibil cu cablul respectiv. In alta ordine de idei, imi puteti trimite si mie un soft functional pentru OBD2 (sau pentru cablul meu, daca are vreo legatura cu softul), sau macar spune exact ce versiune functioneaza, testata de voi? Pe orice, XP sau win7, 32/64 bit. Multumesc! Link to comment
mr_ Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Mie cu win7 (si pe 32 si pe 64) imi merg ScanMaster (V2.1) Elm si Scantool v1.13, cu un ELM 327 pe BT. Si merge si Torque pe android (2.2, 2.3 si 4.0). Esti sigur ca e elm 327 interfata ta? Link to comment
alleks Posted June 15, 2012 Share Posted June 15, 2012 In primul rand, scuze pentru ca raspund tarziu, insa am fost foarte ocupat si n-am mai avut timp. Revenind: de asta nu sunt sigur, din pacate... Si nici nu-mi dau seama cum pot afla exact ce interfata e. Pe ea, cel putin, nu scrie. Si nici in specificatiile de pe ebay, din linkul respectiv; scrie doar ca e pt grupul VAG. Pana una alta, cum am zis, am sa mai incerc o data cu cateva softuri pe un XP si daca nu, am sa-mi comand un elm 327, daca ziceti ca asta ar fi ok pt Cielo. Ah, si inca o intrebare: printre datele citite de aceasta interfata (pe langa erori, eventual turatie etc), presupun ca voi regasi si temperatura lichidului de racire, corect? Link to comment
Recommended Posts