Jump to content

Conectare ECM

Recommended Posts

Ca sa accesezi parametri proprietar n-ai nevoie de un hard corespunzator care suplimenteaza protocolul de comunicatie standard ? in plus, nu trebuie sa cotizezi la o licenta pe o proprietate intelectuala catre proprietarul protocolului ? Oricum, parametri generici sunt suficienti unei diagnoze la nivel de amator.

Edited by tolin
  • 3 weeks later...

sal la toata lumea.am achizitionat ieri o interfata elm 327 noua si un adaptor de la obd2 la obd1(aldl).problema e ca laptopul meu nu vrea sa comunice cu interfata.am windows 7.prima data cand am bagat usb-ul mi-au aparut acolo la new hardware niste setari,se incarcau si in final mi-a scris ready to use.cand deschid un program pentru interfata si dau conect imi spune ca interfata nu comunica.acum nu stiu ce sa spun daca poate fi sau nu interfata de vina.daca cineva poate sa-mi spuna si mie cum as putea rezolva?

• 3 months later...
  • 4 months later...

Buna ziua

Dupa ce am citit mare parte din topic tot nu m-am lamurit este cineva cu nubira 1 care sa fi probat aldl ul si sa-i si mearga sau nu ?Am probleme destul de mari cu masina si chiar mi-ar fi de ajutor un tester pe serial

• 4 weeks later...

mr_ tot respectul aveati dreptate ,functioneaza si inca foarte bine .Problema mea (de care nu stiam)era hdd de 5g care era cu un picior in groapa ...astazi am imprumutat un alt laptop si intradevar atat schema cat si programul sunt perfecte .Va multumesc pentru raspunsurile prompte

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Se poate folosi acest cablu pentru diagnoza unui Cielo din 2004 (cu OBD2): http://www.ebay.com/itm/USB-OBD-II-2-KKL-409-1-OBD2-Cable-VAG-COM-for-VW-AUDI-/150617817894?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2311858326 ? Acolo scrie ca e pentru grupul VAG, dar ma gandesc ca poate e din cauza softului din pachet, care ar functiona doar pentru acele masini. Daca folosesc un alt soft (sugestii?), merge?

Daca nu, va rog sa-mi dati si mie cea mai ieftina varianta: ce cablu sa cumpar si ce soft sa folosesc? Multumesc.

Depinde de conector. Daca e cielo dohc are protocol obd2 insa are conector cu 12 pini, deci nu se va potrivi mufa din poza (care este cu 16) mai trebuie achizitionat un adaptor. Merge in schimb la cielo euro3 unde au respectat standardul (obd2+mufa cu 16 pini)

Interfata obd2 merge pe orice masina obd2. Cu softul ai intuit bine, va trebui ceva pentru cielo.

Ok, sa zicem ca am facut rost de niste softuri:

Scan Master Pro 1.1.0

ProScan 5.6

Scan Master Elm

Problema acum e urmatoarea: vreo sansa sa imi functioneze aceste softuri pe win7 de 64 bit? A incercat cineva? Sau ce ati incercat si a mers?

PS: daca e permis, am sa pun aici linkul de torrent de unde au fost procurate softurile.

Din pacate nu am rezolvat. Unele programe nu merg pe win7 64bit, altele nici pe cel de 32. O sa mai incerc cu un laptop cu xp in vitor, sper sa am mai multe sanse.

Cablul de care ziceam: http://www.ebay.com/itm/USB-OBD-II-2-KKL-409-1-OBD2-Cable-VAG-COM-for-VW-AUDI-/150617817894?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2311858326 este ok, la modul ca se conecteaza si e recunoscut si pe laptop, dar cu singurul soft care a functionat (Easy OBDII daca mai retin bine, rulat pe un win7 32bit), logul decurge ok, se incarca niste chestii, pana in punctul in care da o eroare, de genul "interface not available". Dar ma gandesc ca softul nu e compatibil cu cablul respectiv.

In alta ordine de idei, imi puteti trimite si mie un soft functional pentru OBD2 (sau pentru cablul meu, daca are vreo legatura cu softul), sau macar spune exact ce versiune functioneaza, testata de voi? Pe orice, XP sau win7, 32/64 bit.

Multumesc!

Mie cu win7 (si pe 32 si pe 64) imi merg ScanMaster (V2.1) Elm si Scantool v1.13, cu un ELM 327 pe BT.

Si merge si Torque pe android (2.2, 2.3 si 4.0).

Esti sigur ca e elm 327 interfata ta?

• 2 weeks later...

In primul rand, scuze pentru ca raspund tarziu, insa am fost foarte ocupat si n-am mai avut timp.

Revenind: de asta nu sunt sigur, din pacate... Si nici nu-mi dau seama cum pot afla exact ce interfata e. Pe ea, cel putin, nu scrie. Si nici in specificatiile de pe ebay, din linkul respectiv; scrie doar ca e pt grupul VAG. Pana una alta, cum am zis, am sa mai incerc o data cu cateva softuri pe un XP si daca nu, am sa-mi comand un elm 327, daca ziceti ca asta ar fi ok pt Cielo.

Ah, si inca o intrebare: printre datele citite de aceasta interfata (pe langa erori, eventual turatie etc), presupun ca voi regasi si temperatura lichidului de racire, corect?