Jump to content

Unidentified Flying Objects

Wolfman

Recommended Posts

Daca era doar stransul tare la vulcanizare, nu sareau bucati de vopsea. Se matuia vopseaua, se zagaria ... dar nu sareau bucati intregi.

Edited by Salex

Subscriu, la vopsirea in camp electrostatic, daca pregatirea a fost facuta corect, atunci vopseaua intra in porii metalului si "se lipeste" de acesta. Ce s-a intamplat la tine imi pare ca este o problema de corodare la suprafata aluminiului, probabil aparuta de pe vremea vopsesei vechi. Aceasta nu a fost corect adresata de service-ul care a vopsit jantele, in mod normal partea corodata trebuia indepartata cu smirghel/ perie de sarma pe polizor pana se ajungea la luciu metalic. Apoi se sableza, se aplica grundul electrostatic si se vopseste.

Ca idee am avut acelasi "pattern de corodare" in jurul gaurii centrale si a gaurilor pt prezoane la jantele mele de iarna, de aceea banuiesc ca si tu ai avut ceva similar. Eu am curatat cu perie de sarma pe bormasina, apoi smirghel, apoi sablare, apoi apoi am aplicat grund tip "etch primer" la spray. apoi 3 straturi de vopsea pt jante la spray, fara lac. Bineinteles ca am degresat inainte de aplicarea etch primer. Nu am avut probleme sa crape la strnagerea prezoanelor, echilibrare nu le-am facut inca. Ma asteptam sa am probleme cu ele de la praful de la frane pt ca nu am aplicat lac, insa cel putin pana cum s-au curat f usor si fara urme.

Daca ai corectat cu vopsea direct pe janta si va sari din nou vopseaua iti recomandc sa cureti local aluminiul expus cu un Dremel pana la luciu metalic, apoi etch primer, apoi vopsea. Asa vopseaua va adera bine pe aluminiu.

Edited by ches
  • Like 3
  • 1 month later...

Vesti bune pentru GT-ul fiica-mii, am gasit motor FA20 in Olanda, ar trebui sa ajunga luni pe 3. l-am cumparat pe 12.02 si a stat la DHL Freight Olanda pana ieri, cand s-au invrednicit sa-l trimita, mi-au solicitat un cod OUT, dar fiind cumparat pe persoana fizica nu am cum obtine acest cod de la ANAF (codul este necesar pentru achizitii mai mari de 2000 E sau de 500 KG, in cazul meu motorul a fost 5350 si 210 kg).

• Like 2
On 2/26/2025 at 10:42 PM, Wolfman said:

Vesti bune pentru GT-ul fiica-mii, am gasit motor FA20 in Olanda, ar trebui sa ajunga luni pe 3. l-am cumparat pe 12.02 si a stat la DHL Freight Olanda pana ieri, cand s-au invrednicit sa-l trimita, mi-au solicitat un cod OUT, dar fiind cumparat pe persoana fizica nu am cum obtine acest cod de la ANAF (codul este necesar pentru achizitii mai mari de 2000 E sau de 500 KG, in cazul meu motorul a fost 5350 si 210 kg).

Nu cumva era vorba de numar EORI? Pe acela il poti obtine de la Vama prin intermediul unui formular online. Numarul respectiv este CNP-ul tau cu un RO in fata.