Jump to content

Statistică Performante Motor ( Viteza/ Turatie/ Consum)

Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati la relizarea unor grafice de performanta cat mai exacte pentru motoare. Am pregatit un chestionar si rog colegii care au computer de bord -si arata consumul instant- sa completeze cat mai multe date. Pe scurt trebuie verificat consumul instant de combustibil al masinii la aceeasi viteza si conditii de drum dar in doua trepte diferite de viteza.

Chestionarul cuprinde urmatoarele:

"modelul masinii / tipul motorului / puterea

panta aproximativa a drumului / viteza constanta de test pe kilometraj

-consumul instant / turatia / o treapta de viteza

-consumul instant 2 / turatia turatia 2 / alta treapta de viteza"

Exemplu de raspuns:

"Dacia Logan / benzina 1.6 / 90cp

drum drept / 80Km/h

- 6 litri/100km / 2300rpm / tr. 5

- 5.7 litri/100km / 2700rpm / tr. 4"

Va rog ca raspunsurile sa contina strict aceste informatii complete si cat mai exacte si sa nu deviem de la subiect.

Multumesc

Edited by cristiangabi

Daca te intereseaza aflarea randamentului, iti sugerez sa faci niste teste (cat mai multe) inregistrand parametrii motorului prin obd... obtii date mult mai fiabile si pe care poti analiza mai multe lucruri. Pentru asta iti trebuie minim o jucarie care costa pana in 15€

... obtii date mult mai fiabile

Cred ca ai vrut sa spui relevante :)

El nu are ce date relevante sa adune in felul asta. Ceea ce cere el in topicul asta este pur si simplu o prostie.

Doua puncte determina o dreapta, nu o curba. Prin 2 puncte trec o infinitate de curbe.

Am vrut sa spun si fiabile si relevante :D in indicatorul meu de consum instant de exemplu nu am 100% incredere. Pe baza de log oobd insa m-am jucat in excel si am reusit un calcul de consum mediu (bazat pe cel instant) aproape perfect.

"ce cere el in topicul asta este pur si simplu o prostie"..

V-am rugat sa nu deviati de la subiectul topicului ca sa comentati titlul, sau principiul ..daca ma puteti ajuta strict cu aceste informatii..va multumesc, daca aveti altceva de adaugat va rog sa postati in alta parte.