mx81 Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Atentie la parcare in Viena ! De ceva vreme s-a introdus KURTZPARK ZONE . Zona cu parcare limitata . Sunt zone semnalizate la inceputul strazii cu semn si o dunga albastra pe sosea . Dincolo de linie nu mai apare semnul obisnuit de stationare interzisa dar pot apare oprirea interzisa de mai multe ori , in spatiile dintre oprirea interzisa se considera implicit stationarea limitata. In zone se poate parca maxim timpul indicat pe semn (in general 2 ore , dar am vazut si perioade mai scurte ) doar daca ai un tichet ce se cumpara de la tutungerie (2 euro/2 ore ) [Ciudat este ca majoritatea bastinasilor nu au !?!) Am luat 2 amenzi a 38 euro/buc pentru 2 zile masina uitata in zona . Atentie ! La oprirea in zona indicatoarelor de oprire interzisa vin repejor si o ridica . Link to comment
laurentziu83 Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 (edited) In majoritatea capitalelor din Europa trebuie sa te documentezi cu privire la parcare sau la taxele de acces in centru. Bucurestiul e o exceptie (nici in Kiev nu scapi), dar e o chestiune de timp pana se va baga si la noi. Sfatul meu este ca, atunci cand va planificati o calatorie prin Europa cu masina si cazare la hotel in oras, sa va asigurati si de loc de parcare la hotel. Eu am platit scurt 15 euro/zi parcarea subterana la Ibis in centrul Budapestei numai sa stiu ca o gasesc acolo unde o las. Pana si la Veliko Tarnovo a fost binevenit locul de parcare de la vila, altfel mi-o ridicau. Edited November 3, 2012 by laurentziu83 Link to comment
Recommended Posts