Jump to content

Aveti asigurare CASCO ?

CASCO:  

509 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mentionarea "si la x exista fransiza" nu e valabila...la intocmirea politiei specifici clar, fransiza de x% sau ZERO. Bineinteles ca pt. zero platesti mai mult insa asta e optiunea fiecaruia. La mine expira in iunie polita Omniasig si cred ca o sa ma mut catre alt asigurator ceva mai ieftin, probabil BCR sau Generali.

Eu nu am casco si nici nu am de gand sa imi fac. M-am interesat totusi la Astra 330 EURO cu plata trimestriala si suma asigurata 4000E . Mi s-a parut putin suma asigurata, mai sunt de parea sunt prost platesc si o repar singur decat sa le dau bani 1-2-3 ani degeaba.

Sa platesti 330 euro pt. o asigurare de 4000 euro chiar nu face...eu unul am platit 570 euro (full) la o asigurare de 11200 euro pt. o masina noua si cum un stop am inteles ca m-ar costa aproape 300 euro zic eu ca e imposibil sa merg fara CASCO.

Eu sunt f. interesat sa fac un Casco pentru un Cielo GLE/AC din 1995. Pana acum am vazut si primit doar o oferta de la Omniasig. Au evaluat masina la 2100 euro cu franciza obligatorie de 100 euro si prima anuala de 200 euro. Am inteles ca si Asiban mai fac pentru masini atat de vechi. Chiar vreau sa fac o asemenea asigurare din motive bine stiute, dar sunt prins intre cele 2 variante. Am vazut pareri pro si contra asupra acestor firme. Are cineva casco pe Cielo din 1995, si care rau ar fi mai mic sa-l aleg?

LYM said:
@starsteel - daca gasesti vreo firma de asigurari care mai face CASCO fara fransiza 100Euro sa ma anunti si pe mine, k? :)

Ardaf si RAI. Cauta la bursa un broker...

Sunt de parere ca asigurarea casco e o porcarie, in cazul in care stapanesti foarte bine arta condusului si cunosti limitele masinii. Dupa cum m-am interesat, toti au franciza de cel putin 100 euro. Am avut dacie timp de trei ani si nu am avut nici un incident; cred ca voi avea cu atat mai putin vreo unul cu matizul. Am preferat sa investesc 50 euro in doua sisteme antifurt, pe langa cel cu care a venit masina; asta, asa, pentru linistea mea.

Daca scadem franciza de 100 euro, mi-ar mai da firma de asigurari inca vreo 50, si cu 150 euro maxim as repara masina. Ar trebui sa am cel putin 5 astfel de situatii, ca sa renteze sa dau cel putin 250 euro pe an. Multumesc, dar mai bine, nu. Daca e botita rau, inseamna ca si a aluia e la fel si nu scapa nedescoperit.

Edited by robertinoo

Intr-un final am facut asigurare CASCO la al meu Cielo din 1995. O nebunie, dar nu chiar. O chestie folositoare. Firma, singura care mai acepta sa faca asigurari pentru dinozauri este Omniasig (dar asigurarea am facut-o printr-o firma de brokeri). Deci, pentru posesori de masini din 1995...poate fi de folos.

• 2 weeks later...

Am facut full Casco la Asitrans(broker o cunostiinta).Am platit 23 de milioane pe an fara franciza,aici intra si vandalismul.La furt total trebuie sa platesc 10 % din valoarea asigurata.

Sper sa nu am oricum incidente. :lavolan:

Cine imi poate recomanda un broker prin care sa-mi fac o polita CASCO fara fransiza ?

PS:

@alx - la Ardaf si RCA-ul mi-a fost frica sa-l fac. De RAI nici n-am auzit pana acum. Are cineva casco la ei de pe-aici ?

@robertinoo - gandesti cum nu se poate mai prost! Si taica-miu are permis de 25 de ani fara absolut niciun accident pana anul trecut cand CASCO i-a acoperit reparatii de aproximativ 110 milioane.

Oricat de bun sofer te-ai considera, nu e exclus s-o patesti o data si-o data. Daca nu o patesti, te vor ajuta "soferitele" din Bucuresti intr-o buna zi, cu siguranta! :)

Edited by LYM

Să investeşti 10.000 Eur sau mai mult şi să nu-ţi asiguri investiţia plătind aprox. 5,5% din această sumă (Avarii+Furt+Vandalism) chiar şi cu o franşiză anuală de 100 Eur este o adevărată aventură. Vă spune unul care lucrează în sistemul asigurărilor de 9 ani. Trebuie văzute aspecte care nu mai depind de experienţa şi calităţile de şofer ale tale. Poţi să-ţi găseşti maşina avariată în parcare, sau poţi să suferi un eveniment rutier grav în care cel vinovat să fie alt şofer. Asigurarea RCA a lui dacă o are, indiferent de firma de asigurare are coeficienţi de uzură a maşinii păgubitului mai mari decît cei din poliţele de CASCO. Eu mi-am găsit capota zgîriată pe o lungime de 150 cm, ceea ce a impus revopsirea întregului element. Operaţie efectuată în reprezentanţă-960 Ron, adică aproape jumătate din prima de asigurare ce o plătesc anual.

Are idee cineva? Cei de la Allianz sunt seriosi la casco? Te plimba pe drumuri? Despagubesc integral daunele? Care sunt noile fransize la ei? In general ce parere aveti despre ei? Pana in martie inclusiv am casco la Omniasig, dar am gasit masina zgariata in parcare si m-au plimbat cam 2 luni pe la politie cu hartii. Am facut-o in primele zile pe banii mei . Nu puteam astepta sa rugineasca. Si inca ma plimba fara sa imi dea banii. O sa ii schimb, si m-am gandit la Allianz. Ce parere aveti despre ei?

trebor271074 said:
Are idee cineva? Cei de la Allianz sunt seriosi la casco? Te plimba pe drumuri? Despagubesc integral daunele? Care sunt noile fransize la ei? In general ce parere aveti despre ei? Pana in martie inclusiv am casco la Omniasig, dar am gasit masina zgariata in parcare si m-au plimbat cam 2 luni pe la politie cu hartii. Am facut-o in primele zile pe banii mei . Nu puteam astepta sa rugineasca. Si inca ma plimba fara sa imi dea banii. O sa ii schimb, si m-am gandit la Allianz. Ce parere aveti despre ei?

La speţa prezentată de către tine, nici o companie nu te va despăgubi dacă nu ai menţionată în poliţă clauza de vandalism, care este definită ca fiind distrugerea bunului asigurat de către un terţ cu bună ştiinţă. Adică îţi zgîrie maşina, îţi rupe o oglindă, îţi sparge luneta. Asigurătorii care au prevăzută această clauză sunt:UNITA, Omniasig,Asirom dacă soliciţi şi plăteşti pentru acest risc. La Allianz agenţii de asigurare îţi spun că este acoperit acest risc, dar nu ţi-l menţionează în poliţă aşa că depinzi de bunăvoinţa inspectorului de daune dacă suferi un astfel de eveniment. Singura companie care nu aplică deocamdată franşiza pentru daune parţiale este Ardaf-ul, dar nici ei nu au riscul de vandalism. La Allianz franşiza pt. daune parţiale se aplică asiguraţilor persoane fizice. Unita, Omniasig şi Asirom aplică o franşiză de 100 Eur/eveniment.

Mircea B said:
... clauza de vandalism, care este definită ca fiind distrugerea bunului asigurat de către un terţ cu bună ştiinţă ...

Cum poti demonstra "buna stiinta", adica intentia ?

tolin said:
Cum poti demonstra "buna stiinta", adica intentia ?

De exemplu dacă îţi găseşti maşina zgîriată de jur împrejur, sau cineva îţi sparge un geam lateral, îţi intră în maşină şi îţi taie tapiţeria sau îţi sparge bordul, sînt fapte pe care acea persoană le-a săvîrşit cunoscînd consecinţele lor. Pentru remedierea pagubelor nu Poliţia rutieră îţi dă autorizaţie de reparaţie, ci Poliţia judiciară în baza unei reclamţii depuse de către păgubit deschide dosar de cercetare, şi eliberează documentele în vederea efectuării reparaţiei care este decontată de către asigurator.De asemenea cei de la judiciar caută autorul pe care poate îl şi prinde şi dacă acesta îşi recunoaşte fapta înseamnă că apare şi acea ,,bună ştiinţă"

Partea de căutare şi identificare a autorului faptei de vandalism nu mai este problema asiguratului. Poate ca autorul să nu fie identificat caz în care Poliţia comunică asigurătorului ,, autor necunoscut", dar obligaţia de despăgubire rămîne.

Mircea B said:
Singura companie care nu aplică deocamdată franşiza pentru daune parţiale este Ardaf-ul, dar nici ei nu au riscul de vandalism. La Allianz franşiza pt. daune parţiale se aplică asiguraţilor persoane fizice. Unita, Omniasig şi Asirom aplică o franşiză de 100 Eur/eveniment.

Nici Generali nu are asa ceva, spre exemplu. Cel putin la mine e trecuta zero in contract.

• 6 months later...

Am si eu la Leon prima zgarietura mai urata. :(

Intrucat s-au mai adunat vreo 2, vreau sa ma duc sa le repar pe casco. Am fost la politie si am luat autorizatie de reparatie pentru zgarieturile respective.

Asigurarea o am la Astra asigurari - uniqa. As vrea sa ma duc miercuri cu masina la ei, cica e un service Automecanica U26, strada Ancuta Ilie, numarul 11, sector 4. Are cineva idee unde e asta? Ca pe salutbucuresti nu o gasesc.

Edited by hades
  • 4 months later...

Nu am urmarit cele 15pagini anterioare, dar va pot spune:

Am avut un an casco bcr, baieti buni, au platit imediat. Anul doi mi-au marit polita cu 100e si mi-au adaugat clauza de 100e. Deci, am plecat de la ei.

Am gasit la Fata asigurari o polita cu 100e mai ieftina decat cei de la bcr, polita e full, nu contribui cu nimic in caz de dauna, despagubire totala (la valoarea asigurata, nu mai e masina noua).

Momentan nu am casco, dar dupa ce vopsesc masina si ii schimb tot sa mearga ca noua as vrea sa fac. Imi recomandati si mie o firma... spre exemplu Asitrans .. stie cineva ceva de ei? Am vazut ca este mai ieftin ...