Jump to content

Aveti asigurare CASCO ?

CASCO:  

509 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Am eu la Asitrans,respectiv Euroins ca s-a schimbat numele,dar expira luna aceasta.Din fericire nu am avut nici un eveniment dupa un an si nu am fost nevoit sa apelez la serviciile lor.Pretul a fost de parca 6% din valoarea asigurata,iar fransiza e de 0,5 % din valoare la soferii peste 30 de ani si 1 % al soferii sub 30 de ani,sau cel putin era in urma cu un an.

Timp de 4 ani cat a fost masina firmei a avut CASCO la UNITA (NU RECOMAND NIMANUI). Dupa ce am luat-o, am apucat sa platesc RCA-ul pe un an de zile iar Casco urmeaza, ma gandesc la Allianz.

NU faceti CASCO la ASITRANS (Euroins) !

Par ok la prima vedere dar cand vine vorba de reparatii o intind multa vreme si in plus aflii ca au contracte cu nush ce service-uri fantoma !

Asigurarea casco se calculeaza (aproximativ) 6% x valoarea de piata a masinii.

Din experienta va spun sa FUGITI de BT asigurari! Niste tepari, am o ruda careia nu vor sa-i dea banii pe masina distrusa intr-un accident.

Nu faceti la UNITA. Ce am tras pana am recuperat banii de la ei! Masina a fost reparata pe asigurarea civila a celui vinovat asigurat la Unita si eu nu puteam sa scot masina reparata din service ca nu livrau ei banii!

Asigurarea casco se calculeaza (aproximativ) 6% x valoarea de piata a masinii.

Din experienta va spun sa FUGITI de BT asigurari! Niste tepari, am o ruda careia nu vor sa-i dea banii pe masina distrusa intr-un accident.

Poate conteaza foarte mult si sucursala..

Eu am avut casco de la BT asig la Matiz si pot sa spun despre ei cam asa:

- Craiova:

Aripa reparata prin regres, ca ala cu RCA-ul a fost nesimtit, si cei de la Asirom unde avea RCA si mai nesimtiti

Geam spart de un hot, inlocuit in aceiasi zi (constatare, schimbare, accept de plata)

- Bucuresti, 2 dosare in acelasi timp

Am sunat la BT si a doua zi dimineata a venit un inspector de daune, caci aveam radiatorul spart (de la un caine).

Am avut si hayon-ul atins si inspectorul a insistat sa verificam la roata de rezerva si bine a facut, ca era atinsa plansa in care sta roata si s-a schimbat.

S-a mai uitat un pic si a vazut si ca din cele 2 becuri de la nr. din spate unul nu functioneaza (era ars de cateva luni) si l-a pus si pe ala.

De fiecare data au platit foarte repede si nu au fost probleme. Am facut si poze pe urma :)

BCR Asigurari (Bucuresti & Brasov) au fost foarte ok pana acum, chiar si la daune f. mari, mai putin odata cand nu au vrut sa schimbe niste becuri ca sunt consumabile, dar i-am linistit in aceiasi zi (cu CSA-ul si o expertiza tehnica)

Anul trecut nu am apucat sa merg cu masina sa fac poze la schimbarea de contract (s-a prelungit automat si nu eram in tara) si cand am mers sa iau contractul nou scria mare ca nu am facut nu stiu ce inspectie, la care se fac si poze. Iar am amanat cateva luni sa merg si intre timp m-am trezit cu o aripa lovita si s-a rezolvat fara probleme, desi ar fi putut sa refuze.

In general am apelat la casco & regres pe RCA pentru ca mi s-a parut ca se misca mai repede, desi probabil si combinatia RCA / CSA e ok :)

Apropos de ce ziceam mai sus de consumabile, mi se pare normal sa nu comenteze si sa aduca masina la starea initiala, ca de-aia e asigurare. Dupa ce mi-au schimbat radiatoarele la Matiz/Focus evident mi-au pus si lichid de racire / freon, tot pe banii lor.

La un mariz full din 2003 cat mai costa o polita Casco, aprox ca idee?

La un Matiz de 6000 (nou) a rezultat o valoare asigurata de 3800 E dupa 4 ani si o polita de 290 E in conditiile in care nu am avut dauna. Societatea este Asirom si nu include fransisa in caz de dauna din culpa de 100E. La Tiriac era 460 E insa includea fransiza.

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Dupa cate povesti neplacute am auzit despre societatile de asigurari, am decis, acum 2 ani, sa fac un experiment. Imi voi asigura masinia in regim propriu, adica voi depune prima anuala intr-un cont separat, mai exact intr-un fond de investitii cu risc scazut.

Imi dau seama ca este un pariu si ca eventualul succes se va putea vedea pe termen lung (dupa 5 - 10 ani).

Totul depinde de nivelul daunelor pe care le voi avea de-a lungul timpului.

Acum, dupa 2 ani de cotizatie, am strans cca. 12.000lei in acest cont si inca nici o dauna.

Sa vedem cat o sa tina intervalul fara daune.

• Like 1

E o idee foarte buna cand vine vorba de masina, daca mai esti si pasionat si ai grija de ea.

Dupa experienta de anul trecut cu motocicletele, nu e insa o idee buna atunci cand vine vorba de ele. Dauna totala se obtine prea usor.

Epica? Hmm, nu cred ca e tocmai cea mai buna varianta - daca o gasesti lovita, ala esti. Bine, si 1500E/an cat ai pus tu acolo...

Cruze - spoiler spate, alb (nemetalizat, deci mai ieftin) - inlocuit + vopsit, fara nimic altceva, a fost cam 2600 lei. Am facut-o pe CASCO, cu regres pe RCA-ul vinovatului.

Cacso la Asirom, RCA-ul la Ardaf. Cred ca era o placere sa ma cert cu Ardaf-ul, masina abea facuse o luna cand m-a lovit desteptu'. Basca ca Ardafu' nu avea decontare directa cu GTT, si eu acolo vroiam sa o duc.

A fost chinul naibii sa deschid dosarul (au vreo 4-5 puncte de constatare, program ~ 9-14, se fac cam 12 masini pe zi), dar dupa aia a fost ok:

Am fost acum vreo 2 saptamani la service (GTT), ei s-au ocupat de hartii, luni m-au sunat ca a venit bara, azi dimineata am dus masina si pe la 4 am luat-o. A iesit decent, daca te uiti atent se vede ca nu este cea cu care a venit masina, dar merge.

A fost ~ 717E / an (in 4 rate), fara nici un fel de fransiza.

Edited by ALiCE