VIPER Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Salut, citesc de vreo doua saptamani pe forumul vostru, pana acum m-am multumit doar sa citesc si sa ma amuz. <{POST_SNAPBACK}> Pai hai, ce mai astepti? Pune-te pe scris, ca de intalnit mai vedem noi unde... Link to comment
john Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Mare problema mare...va rog ajutati... Asa cum am scris la topicul legat de accidente, acum o saptamana si ceva m-a lovit unul cu Dacia, care nu mi-a acordat prioritate de dreapta si fiind gheata pe jos am ricosat din lovitura cu el intr-un Oltcit parcat pe dreapta. Fost la politie, politia fost la locul accidentului, amendat pe cel cu Dacia, suspendat permisul, ala mi-a dat RCA-ul (Asirom). Eu am si Casco (nefolosit pana acum). Problema e ca in PV intocmit la sectia de politie cel care m-a lovit a scris la mentiuni ca nu recunoaste fapta (zicea ca am venit cu viteza mare am lovit Oltcitul si apoi am venit peste el), dar ca este de acord sa imi dea asigurarea. Masina are aripa dreapta fata lovita si impinsa un pic spre usa dreapta fata care nu se mai poate deschide , semnalizatorul stanga fata spart si aripa stanga fata ciupita un pic unde se imbina cu bara de protectie. Problema este urmatoarea : Am fost la Asirom, un agent de acolo mi-a facut o constatare si cateva poze, dar dupa ce s-a uitat pe PV mi-a zis ca nu mi se deconteaza reparatia, deoarece titularul asigurarii a scris in PV ca nu recunoaste fapta, si mi-a recomandat sa repar masina cu ajutorul Casco (diferit de Asirom), urmand sa se clarifice lucrurile intre cei 2 asiguratori. Am plecat atunci (bosumflat), apoi m-am uitat pe PV si am vazut ca scrie si ca titularul asigurarii RCA a declarat ca e de acord sa imi dea asigurarea. Este obligat Asiromul in cazul acesta sa acopere costul reparatiei sau nu ? O alta varianta ar fi sa il aduc pe titular la Asirom sa dea o declaratie nush de care, urmand apoi se imi suporte ei costurile, lucru greu de facut deoarece m-am despartit de respectivul in conditii nu tocmai amiabile, datorita faptului ca a ramas si fara permis, si cu amenda, vinovat, etc. Inca nu am apucat sa il sun, desi sunt sigur ca va refuza, prima data vreau sa aflu daca e normal sa plateasca cei de la Asirom atata timp cat ala a fost de acord sa folosesc RCA-ul lui (asta banuiesc ca ar insemna declaratia care ar da-o la Asirom daca ar fi de acord sa vina acolo cu mine). Sau e mai rezonabil sa rezolv cu ajutorul Casco (in cazul acesta probabil ca as pierde reducerea care se acorda daca nu se foloseste polita intr-un an). Need help ... S"> Link to comment
VAXXi Posted March 15, 2005 Author Share Posted March 15, 2005 Rezolvă pe CASCO. Scapi de multă bătaie de cap şi ai şanse mai mari să meargă reparaţia mai rapid/corect decât pe RCA. Reducerea aia pentru anul viitor e un ştift oricum, de luat ochii. Link to comment
john Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Hmm, cam asa zic toti, cu Casco... Cand am fost la Asirom ala mi-a oprit PV si acum am doar o copie a acestuia. Daca rezolv cu Casco, banuiesc ca imi trebuie PV de la politie, nu copia, si cei de la Asirom trebuie sa mi-o inapoieze, right ? Link to comment
NFS Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Reducerea aia e de 10% parca... la un Matiz vine pina in 20 $ , adica vreo 600.000. Parerea mea, scuteste-ti nervii si timpul! Link to comment
john Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Ai dreptate in privinta reducerii respective, nu ma tenteaza f. mult, mai ales ca sunt convins ca se vor tot ivi ocazii de a folosi Casco insa nu am mai avut pana acum de-a face nici cu Casco nici cu RCA. Daca tot apucasem sa ma duc la Asirom, ma gandeam ca or fi aia obligat sa imi acopere cheltuielile. Link to comment
cchrism Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Am fost la Asirom, un agent de acolo mi-a facut o constatare si cateva poze, dar dupa ce s-a uitat pe PV mi-a zis ca nu mi se deconteaza reparatia, deoarece titularul asigurarii a scris in PV ca nu recunoaste fapta, si mi-a recomandat sa repar masina cu ajutorul Casco (diferit de Asirom), urmand sa se clarifice lucrurile intre cei 2 asiguratori. <{POST_SNAPBACK}> Pai si ce il interesa pe ala de la Asirom ca-si recunoaste sau nu fapta. Daca Politia l-a gasit vinovat (fapt dovedit de incheierea PV-ului), si si-a dat acceptul (extrem de important, ca acu' ai RCA, dar daca nu-ti dai acceptul, tot l-ai fericit pe ala peste care ai dat, ca tre' sa te dea in judecata, tot tacamul), asta e, trebuie sa deconteze. Practic cel de la Asirom a fost nashparliu, pt. ca a vazut ca a obiectat omul, si s-a gandit ca o face contestatie, si daca castiga la contestatie, trebuie sa-si ia banii de la tine inapoi, and so on, dar nu cred ca era treaba lui asta. Link to comment
Shenck Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Cris are dreptate dar totusi fa pe Casco. Pe RCA ti-o cirpesc , au interes ca reparatia sa iasa cit mai ieftin. Succes! Link to comment
john Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Ok, cred ca asta o sa fac, asa imi zic toti, si de pe forum si din afara. Intrebari : - cei de la Asirom trebuie sa imi dea inapoi PV original, din moment ce nu mai sunt implicati ? - ce fac, ma duc la cei de la casco si le spun ca nu am chef sa beneficiez de RCA ? Link to comment
cchrism Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 1. Pai daca cei de la Asirom isi declina competenta, normal ca trebuie sa-ti dea PV-ul. De fapt nu trebuia sa-l lasi decat daca-ti deschidea dosar de dauna. 2. Te duci la CASCO si zici ca vrei masina sa fie din nou ok. Nu trebuie sa motivezi. Te duci cu actele, si gata. Link to comment
j0hnnymnem0nic Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 (edited) Omniasig, cca 11mil/an. Firma aleasa la recomandarea unui prieten. Ma face sa dorm mai bine noaptea faptul ca am CASCO. Sper sa nu am nevoie vreodata sa le calc pragul in afara de momentul reinnoirii asigurarii... Edited March 21, 2005 by j0hnnymnem0nic Link to comment
zoltanlasz Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Asirom,obligatoriu ca mi-am luat Matiz pe rate anul trewcut in septembrie.200 de euro pe an. Link to comment
Bobby Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 (edited) Eu am Casco la Alliantz Tziriac. Ma costa anual 5 % din valoarea masinii. La masina de 300 milioane platesc 15 milioane pe an. Dar e masina noua. Multi spun ca nu sunt de acord cu asta, ca nu-si fac CASCO fiindca merg cu grija si nu se intampla nimic si automat nu mai pierd banii anual. Fratilor, dar daca se intampla, aveti bani de reparatii mari asa? Eu zica ca, chiar daca ai bani, e bine sa ai CASCO fiindca stai fara griji. Daca e mai veche ti-o evalueaza am impresia in functie de anul fabricatiei, de capacitate cilindrica si dupa starea masinii. Nu stiu exact. Edited June 20, 2005 by Bobby Link to comment
Mircea Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Din cate bag seama, al meu CASCo e cel mai ieftin!!!!! La o valoare asigurata de 8600 euro platesc lunar 22 de euro, adica aproape 10 mil pe an. E facut la ASTRA. Link to comment
bogdanc Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 PENTA (lucreaza cu Allianz), fransiza 0% peste tot, valoare asigurata: 5900E, 285E/an., Link to comment
dann Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 @mircea: ai avut nevoie de astra pana acum? sa nu ai. spre binele tau. ca o sa iti para tare rau ca dai doar 10mil anual... la asirom e 4.5% din val masinii, se da 10% reducere pt plata integrala si anul urmator ai inca 20% reducere daca nu beneficiezi de asigurare. evaluarea se face n functie de anul masinii, nu mai am in fata tabelul ca va ziceam si cifrele exacte. Link to comment
nicolaev Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Eu mi-am facut asigurare Casco la Asirom la o luna dupa ce am luat-o. Deci pentru un Cielo din octombrie 1996 val asigurata este de 2800 Euro in caz de furt sau avarie totala iar prima trimestriala de 1900000 lei. Nu am fransiza dar am inteles ca de la anul o sa am obligatoriu. Sincer nu inteleg de ce trebuie sa-mi introduca aceasta fransiza in contract. Oare pentru ca o sa aiba 10 ani in 2006? Link to comment
B 68 VLD Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Am asigurare Full Casco! Mie mi se pare o necesitate obligatorie. In ziua de astazi cu soferii bravi ai Romaniei te poti astepta oricand sa te loveasca unu'! Link to comment
Mircea Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 @mircea: ai avut nevoie de astra pana acum? sa nu ai. spre binele tau. ca o sa iti para tare rau ca dai doar 10mil anual... N-am avut nevoie si nici nu-mi doresc. Lucreaza in sistem de decontare directa, cumnata mea e sefa de agentie si un prieten foarte bun inspactor de daune.... Link to comment
AdrianB Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 (edited) Nu am Casco, in ultimii 6 ani reparatiile la masina (cele care ar fi putut fi acoperite de Casco) au costat cam 200$. Am o aripa zgariata de un idiot intr-o parcare care a fugit, dar n-o sa coste nici aia foarte mult.. in concluzie cred ca am economisit pe putin 2000E. Si nu cred ca a fost zi in care sa nu mearga cineva cu masina. Edited June 20, 2005 by AdrianB Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Si daca se intampla ceva cu masina si iti trebuie brusc multi bani ce faci? Platesti mai mult dar nu dai multi bani o data! Link to comment
AdrianB Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Daca chiar s-ar intampla faci acolo un imprumut pt nevoi personale si-ti repari masina. Eu ma gandesc ca din banii pe care ii dau majoritatea conducatorilor se imbogatesc companiile de asigurari si putini ies in castig. Am un prieten.. mai bine zis cunostinta care e absolut neatent la volan pentru ca "are casco" .. cred ca a dus masina pe la ei de 10 ori deja, si nici un an nu are inca. Am eu un fel de "fix" ca banii aia pe care i-as da la Casco se duc pe reparatiile nebunilor ca asta in timp ce eu merg in continuare prudent si fara incidente. Singurul motiv pentru care mi-as face ar fi pentru ca esti tratat mult mai bine cu Casco decat pe asigurarea aia obligatorie daca te loveste cineva.. dar daca chiar ar fi necesar merge si o spaga traditionala >- Poate acum ar costa mai putin, dar tin minte ca la inceput cand a fost cumparata masina costa cam mult (bine acum.. masina pe masura, asigurare pe masura, stiu cum e). Link to comment
B33GLM Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 mi am reinnoit azi polita casco la omniasig valoarea autovehiculului 3516 euro prima de asigurare 233 euro treaba e ca asigurarea de anul trecut avea urm conditii: valoare asigurata 4560 euro, si prima de asigurare 250 faptul ca nu am folosot polita anul trecut mi a adus o reducere de 15%, care e cam diferenta pana la 233 si acum intrebarea: de ce valoarea masinii a scazut cu 1000 de euro , iar prima de asigurare a ramas la fel? Link to comment
cchrism Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Pentru ca masina fiind mai veche, iti creste cota de asigurare, pentru ca... cica daca se buleste ceva costa mai scump, chestii din astea. Link to comment
pesteimputit Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 (edited) hmm.. la mine a fost 160 euro prima de asigurare pt masina si inca vreo 30 pt sistemul audio... anu trecut am reparat de 12 mil pe casco si acu urmeaza sa mai repar de vreo 20 NUMAI VOPSITORIE Edited August 29, 2005 by pesteimputit Link to comment
Recommended Posts