Yeti Posted June 21, 2006 Share Posted June 21, 2006 Am CASCO la Allianz si expira luna aceasta. Anumite motive m-ar face sa nu mai reinoiesc polita la aceasta companie. Din punct de vedere al calitatii serviciilor si al serozitatii companiei, care considerati ca ar fi cea mai buna optiune dupa Allianz? Costul nu este foarte important in aceasta alegere. Link to comment
Moshu Posted June 21, 2006 Share Posted June 21, 2006 Pana la Cielo, la Asirom. Acum la Tiriac. Nu stau fara CASCO, chiar daca nu l-am utilizat niciodata (m-a ferit Cel de sus). Deci nu pot sa zic despre unii ca-s mai buni ca altii, ca n-am avut nevoie de ei. Link to comment
Mircea Posted June 21, 2006 Share Posted June 21, 2006 Daca costul nu este important, ramai la Alliantz! De ce? Simplu! Pentru ca sunt seriosi, nu fac mofturi si sunt prompti, cel putin din experienta mea cu ei. Link to comment
iulia Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Dupa Allianz, eu as pune Omniasig. Am avut o data un incident cu unul care avea RCA la Omniasig si s-au purtat super, parca eu eram clientul lor. Fata de Ardaf unde chiar aveam CASCO. Acum am la BCR Asigurari, dar asta pe motiv de leasing. Sper oricum sa n-am probleme si sa scada prima de asigurare la anul. Link to comment
Sharpe Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 (edited) Pt. Tico si Nubira,la OMNIASIG. Edited June 22, 2006 by Sharpe Link to comment
alx Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Mie la logan Allianz mi-a facut oferta de 413 euro pe an (7500 val asigurata) in timp ce Asirom mi-a cerut 230 euro. Asta printr-o firma de brokeraj. Sa-i alerge cainii cu preturile lor ca eu nu am avut probleme cu Asiromu' si am cateva incidente... Link to comment
Vlad Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 (edited) Acum am la interamerican (am auzit nu foarte de bine de ei) dar nici nu am avut probleme [pana acu' ca sa zic ca am nevoie..plus ca am o pila mare acolo Edited June 22, 2006 by Vlad Link to comment
Yeti Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 (edited) Multumesc pentru raspunsuri. Acum cred ca e bine sa va spun si supararea mea cu Allianz-ul. Am CASCO la ei de trei ani si ajunsesem la reducere 25% pentru "fara daune". Anul acesta am avut un eveniment, nu foarte grav, pe care l-am rezolvat cu asigurarea. Acum, la reinoirea politei mi sa spus ca se anuleaza bonusul de 25% (ceea ce este normal si accept) si se mai adauga un malus de 10% pentru despagubiri in ultimul an de asigurare. Am facut un calcul simplu si cei 25+10% pe care trebuie sa-i platesc in plus fac mai mult decat dauna pe care ei au despagubit-o. Daca eu accept noua polita in conditiile lor inseamna ca eu am fost asigurat dar imi platesc din buzunar dauna plus o "mica penalizare" ca am indraznit sa le cer despagubiri. Alt aspect ar fi ca daca eu as veni acum cu aceiasi masina ca nou client, as plati doar o polita calculata la valoare nominala. N-as beneficia de vreun bonus pentru vechime a politei fara despagubiri, dar nici n-as fi incarcat de vreun malus. Deci un nou asigurat este mai avantajat decat unul care a fost asigurat si anul trecut. E adevarat ca Alliantz e recunoscut pentru serviciile da calitate oferite si am avut ocazia sa beneficiez de ele fara sa am ceva de reprosat. Dar in conditiile descrise mai sus credeti ca merita sa continui cu ei? In fapt, nu costurile ma deranjeaza ci e o chestiune de principiu si ma gandesc "sa-i penalizez" incheind asigurarea cu alta companie. P.S. Stiu ca s-a mai discutat si e cunoscut bine faptul ca trebuie sa-ti faci niste calcule inainte de a apela la despagubirea CASCO. N-am facut asta atunci si acum se pare ca trebuie sa platesc . Edited June 22, 2006 by Yeti Link to comment
AdiD Posted June 30, 2006 Share Posted June 30, 2006 Asigurare la ASTRA, valoarea asigurata 5.100 E., in rate lunare un pic peste 50 RON! Link to comment
ebi Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Asigurat la Asitrans, 125 euro prima de asiguare Link to comment
alx Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 la ce valoare asigurata si ce masina, din ce an? Link to comment
ebi Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 N-am considerat că e nevoie să repet că am un Tico din 1999 suma asigurată 2000 euro Link to comment
alx Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 6.25%. Mult, in mod normal se practica 4, 4.5. Nu cred ca ai facut o alegere buna, nu numai din punctul de vedere al pretului... Link to comment
pavcostel Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Cu franciza sau fara? E asigurare mai veche, cu bonus/malus sau acum ai facut-o? Oricum e buna, RCA e degeaba... Cu stima, Costel Link to comment
ebi Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 6.25%. Mult, in mod normal se practica 4, 4.5. Nu cred ca ai facut o alegere buna, nu numai din punctul de vedere al pretului... poţi fi mai explicit, te rog Link to comment
stryder Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 (edited) Adica procentul din valoarea asigurata. Ai masina asigurata la 2000E si platesti 125E prima. 125 din 2000 reprezinta 6.25% Valoarea asta e mai apropiata de ALLIANZ on topic: Eu am la a mea 345E prima, valoarea asigurata 5900E. ~ 6%, e bine pt. Allianz. 345 cu franciza 0 la dauna partiala + furt total. 45 E a fost numai pt. franciza 0. Edited July 19, 2006 by stryder Link to comment
ronin Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Allianz. Valoare asigurata 2800E Rata: 2,8 mil./ trim. Fransiza doar la furt total. Link to comment
stryder Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 De ce n-ai optat sa ai franciza 0 si la total? Daca nu ma insel, se platesc aceeasi bani, indiferent ca optezi doar pt. franciza 0 la partial si la total iti ramane "standardul" de 20%. Mie a incercat sa-mi bage pe gat ca sa iau doar pt. daune si nu furt dar plateam tot 45E, nu se injumatatea suma or smth. Asa am luat 0 si pt. daune si pt. furt total, in aceeasi bani. Link to comment
alx Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Eu am la Logan, valoare asigurata 7600e, fara fransize, asigurat la ASIROM printr-o firma de brokeraj si platesc 230e/an. Nu numai atat, mai si platesc la 2 luni o data. => prima de asigurare 3%. Si mai primesc si masina de schimb, in caz de reparatii. Link to comment
ebi Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Adica procentul din valoarea asigurata. Ai masina asigurata la 2000E si platesti 125E prima. 125 din 2000 reprezinta 6.25% Valoarea asta e mai apropiata de ALLIANZ mulţumesc, asta ştiam aş fi vrut să aflu de ce n-am făcut alegerea bună Link to comment
alx Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Pentru ca respectiv onor coleg de-al nostru era asigurat la aceasta firma de asigurari si in cazul unei daune l-au pus sa scoata 30% din reparatie din buzunar. E o firma noname, fara siguranta. Link to comment
ronin Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 De ce n-ai optat sa ai franciza 0 si la total? Daca nu ma insel, se platesc aceeasi bani, indiferent ca optezi doar pt. franciza 0 la partial si la total iti ramane "standardul" de 20%. Mie a incercat sa-mi bage pe gat ca sa iau doar pt. daune si nu furt dar plateam tot 45E, nu se injumatatea suma or smth. Asa am luat 0 si pt. daune si pt. furt total, in aceeasi bani. Mea culpa ...am si la total Link to comment
ebi Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Pentru ca respectiv onor coleg de-al nostru era asigurat la aceasta firma de asigurari si in cazul unei daune l-au pus sa scoata 30% din reparatie din buzunar. E o firma noname, fara siguranta. Nu pot să comentez experienţa colegului onor necunoscând toate datele dar nu cred că numele unei firme e totul şi hai să lăsăm prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie Link to comment
stryder Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 (edited) Speram totusi sa nu se ajunga pana acolo Fiecare dintre noi isi formeaza o opinie in baza experientei proprii cu firmele de asigurari...de aici si comentariile. Edited July 19, 2006 by stryder Link to comment
sam Posted July 27, 2006 Share Posted July 27, 2006 Am Cielo de 3 ani. N-am facut nici un Casco si am economisit o groaza de bani. Sotia are un Matiz luat anul asta. Nici la Matiz n-am facut Casco cu toate ca sotia e incepatoare. Cred ca in viata merita sa mai si risti. N-am ideie cat m-ar fi costat Casco la Cielo cumparat de nou pe o perioada de 3 ani. Oricum dadeam banii degeaba pentru ca n-am avut probleme. Link to comment
Recommended Posts