Jump to content

Aveti asigurare CASCO ?

CASCO:  

509 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

@Sam

Ia uita-te la topicul de accidente.De multe ori esti lovit nevinovat, dar apoi trebuie sa tragi singur sa ai masina. Sper din tot sufletul si va urez la toti SA NU AVETI NEVOIE VREODATA de Casco aceea... Dar asa se intampla, cand nu o ai facuta, atunci se intampla... Ptiu-ptiu!

Cu stima,

Costel

Are dreptate Costel. Eu am patit-o duminica. De aia iti spune sa te uiti la topicul ala. Nu am mai avut bani de casco luna trecuta, dupa ce am bagat 1500 de euro in ea intr-o luna. Cu 3 zile inainte de salariu (cand aveam de gand sa fac casco) m-a pocnit un cretin si acum trebuie sa ma judec cu el pentru bani. Daca aveam casco ma durea undeva ca mi-o faceam pe casco si dupa aia se socoteau ei cu cretinul.

LE: Eu am plecat de la premisa c-o sa conduc prudent si ca n-o sa am nevoie de casco o luna de zile. Acum gandesc total diferit. Gandeste-te doar la urmatorul scenariu: eviti un copil care ti-a sarit in fata (doar n-o sa-l omori); din manevra executata intri un pic pe contrasens si lovesti o alta masina; copilul dispare; cine iti plateste tie masina? Exista sute de scenarii cu urmari asemanatoare (nu mai zic de o situatie ca a mea) si sacul cu noroc se termina la un moment dat, din pacate.

Multa bafta si tineti minte ca paza buna trece primejdia rea.

Edited by exode

Exact .. nu se stie cand ti se termina norocul ...

Asa gandeam si eu pana de curand ... cand am cumparat masina la inceputul anului cel care mi-a adus-o din parcul de masini intamplator era si agent de asigurari si ramanandu-mi niste bani dupa cumparare am incheiat o polita CASCO pentru 3 luni.

Dupa doua luni am si apelat la CASCO si mi-am schimbat un caucuic si janta (am agatat un pilon de demarcatie) ... apoi dupa ce a expirat CASCO am zis sa continui sa platesc si urmatoarea rata insa dupa concediu pauza bani si am pierdut CASCO.

Am zis ca daca conduc cu atentie nu mi se poate intampla nimic insa nu a fost asa ... din neatentie am agatat spolerul fata intr-un gardulet apoi am atins teava de eveacuare fata si am stricat racordul flexibil . Acum aceste reparatii trebuie sa le suport.

Insa m-am invatat minte ... fara CASCO nu se poate

Salutare!

Am un Espero din 1996,cumparat de cateva luni,si care nu avea CASCO.

Din ce am citit aici si din motive de siguranta am hotarat ca este mai bine sa inchei o asigurare.

Tinand cont ca masina are 10 ani,mai pot face asigurare CASCO,si daca da,la ce valoare o pot asigura?

Multumesc!

• 2 weeks later...

Azi m-am hotarat(un pic cam tarziu), sa-mi fac si o asigurare casco.

Mi-au evaluat masina la 8500 de euro,asadar cam 425 euro pe an.

Intrebare: stiti ceva despre Interamerican,sunt seriosi dau banii repede..etc?

Eu cred ca te intereseaza in primul rand cu cine au decontare directa...

In principiu parca e de bine. Eu tot cu Asirom prin firma de brokeraj as merge...

Decontare directa inseamna ca tu duci masina in service si la final factura la CASCO, fara sa scoti un leu din buzunar, iar in baza acceptului de plata de la asigurator si a contractului existent intre el si service, toate decontarile financiare facandu-se intre e, tu ridici masina.

Decontare inseamna ca tu duci masina la service, platesti lucrarea, iei masina, duci factura si chitanta la CASCO si astepti sa-ti dea banii inapoi dupa 3 pana la 30 de zile, depinde de contract.

• 2 weeks later...

Pt Matiz- Omniasig - cam 250 E anual ( nu mai stiu exact)

Pt Almera - Allianz- cam 696 E

Am ales in functie de decontarea directa cu retelele de service. Polita de la Allianz e ceva mai scumpa decat media ( 620-650) dar serviciile sunt super multumitoare. Am avut un incident si am rezolvat in 10 minute la constatare ( fara programare, asteptari, discutii inutile etc) si am luat masina cand a fost gata fara nici o confirmare a nimic ( si-au dat acordul de plata in avans ).

La omniasig zeci de discutii, nu ii gasesti la telefon, service-ul stramba din nas etc.

Decontarea directa trebuie sa fie criteriul de baza. Am avut incurcaturi cu Toyota maica-mii, asigurata la Unita ( ca are ea acolo un prieten ) dar fara decontare directa cu Toyo Motors. Ei au platit in ziua in care am trimis factura, dar au mai trecut 2-3 zile pana au ajuns banii ( lucreaza cu banci mici gen Banca Egipteana ) pana i-au vazut in cont, etc ceea ce provoaca numeroase neplaceri.

Se pare insa ca vor fi modificari in functie de sofer ( tinerii < 25 anivor plati mai mult, cei cu masini rosii, sport vor plati mai mult, etc)

• 4 weeks later...

Platesc pentru un cielo nou 420 euro pe an la o valoare asigurata full casco de 8400 euro.(la ASIROM). Am un coleg de munca care plateste 500 euro pt o masina noua de 14000 de euro(tot la ASIROM).Eu cred ca platesc cam mult fata de el.Singura diferenta este ca eu am luat masina in rate si ma obliga banca sa ii fac casco si astia ma umfla la pret cum vor ei pe cind colegul a platit-o integral.Dati si voi exemple si in ce conditii sa imi fac o parere despre preturi.Multumesc...

• 2 weeks later...

Buey, au luat-o razna astia de la asigurari. Vreau sa asigur Tico si Asirom cere 210e pe an la valoare asigurata 3500e. Adica cu 20 de e mai putin fata de cat platesc pe Logan la val asigurata 7600...

Voi cam cat dati pe casco la tico sx din '98?