Jump to content

Aveti asigurare CASCO ?

CASCO:  

509 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

sa nu mai faci casco, aia sa faci. Sa iti dau un exemplu:dacia lui batranu care e din 1990, de 2 ani nu o mai pupat casco.De ce? Pentru ca cei de la asirom, unde era trecuta cu casco au spus ca doamne feri in caz de avarie totala , suma pe care o dadeau nu depasea 5 milioane :-W , iar de exemplu pt o aripa lovita, primeam ceva echivalent cu 3 pachete de tigari. El unu a renuntat la casco.Mai asteptam si alte opinii sa vedem ce mai zic si altii.Salut

• 1 month later...

Chiar au luat-o razna, as fi vrut si eu casco, dar cand am vazut pretul m-am razgandit, Cielo 1997, 2800 euro, 230 euro/an, Asirom, fara franciza.

La alte firme nu ma mai asigura, ca am masina veche (Generali, BCR)!

Poate vom avea si noi piata concurentiala de la anu'. Ca in Germania, unul din amicii mei, cand si-a luat masina si a vrut casco a fost intrebat de evenimente in ultimii ani. A dus o adeverinta de la politie (din Romania) ca in ultimii 12 ani nu a avut evenimente si ... i-au facut reducere beton.

• 2 weeks later...

Imi spune si mie va rog cineva, unde as putea face full Casco mai ieftin.. ca am tot sunat la diversi.. si mi-au dat cote de 7-8% din val asigurata.. nu e cam mult? Nu ma intereseaza chiar cel mai ieftin.. la o firma no-name.. dar ma asteptam si eu la o cota de max 5-6%.. cum vad pe aici..si nu gasesc. Ma intereseaza pt Cielo meu din '97 si un Tico din '98. Multumesc.

Am si eu o mica problema si va intreb pe voi.

Am ramas fara CASCO din Iulie (am uitat sa platesc o rata :) ), am vorbit la BCR Asigurari (acolo aveam asigurarea) si mi-au spus ca trebuie sa inchei o polita noua. Fosta polita era incheiata la BCR Izvor, iar acum o sa fac asigurare la BCR sucursala de la Pta. Alba-Iulia (acolo si-a facut si tata la suzuki si masina mea fiind tot pe numele lui poate obrin o reducere). Problema mea este ca cei de acolo mi-au spus ca doar anul asta o mai pot asigura pentru ca de la anul masina va fi mai veche de 10 ani si nu o sa o mai pot asigura...ce pot face de la anul (nu ma intereseaza valoarea asigurata atat de mult - anul asta va fi asigurata la 1600E ci ma intereseaza sa am casco in cazul unui accident minor).

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Din cate am citit pe aici am inteles ca cel mai bine ar fi sa fac casco la allianz, dar care e cam scump, deci sa ma orientez catre BCR.

Din cei care aveti asig la BCR si a fost nevoie de ea, cum v-ati descurcat? Acopera si vandalismul?

Intrebare de nota 20 pentru cei care stiu sigur:

Se poate face asigurare CASCO in Romania pentru o masina inmatriculata in UE (Ghermania, mai ezact) ? Daca da, cunoasteti pe cineva care face asa ceva?

dobrescucris said:
Imi spune si mie va rog cineva, unde as putea face full Casco mai ieftin.. ca am tot sunat la diversi.. si mi-au dat cote de 7-8% din val asigurata.. nu e cam mult? Nu ma intereseaza chiar cel mai ieftin.. la o firma no-name.. dar ma asteptam si eu la o cota de max 5-6%.. cum vad pe aici..si nu gasesc. Ma intereseaza pt Cielo meu din '97 si un Tico din '98. Multumesc.

Cand te gandesti ca la o masina luata in leasing cota e de 5% la Astra si peste 6% (chiar peste 6,5%) la Allianz, iar cam la orice firma de asigurari la o masina nou-nouta straina cota minima e 5%, ce vrei tu e de domeniul fantasticului si nici la mama brokerului nu o sa gasesti. Acum eu zic sa fii multumit sa ti le asigure, ca o parte din firme nici nu asigura masini asa vechi.

@alx - din cate stiu eu casco se poate face numai la autovehicolele înmatriculate in România; o sa ma interesez mâine si iti dau un raspuns sigur.

Edited by Laurycã

Deoarece vreau sa renunt la BCR Asigurari, am facut ceva research astazi. Masina fiind in leasing, sunt conditionata de cateva firme doar (si cee mai curios, la fiecare e trecuta doar o sucursala si un nume de contact, asa ca trebuie sa ma duc doar la persoana indicata de ei. Numai la BCR Asigurari si la Asiban se putea oriunde, si Asibanul l-am exclus din start, pentru ca nu prea am incredere. Stie altcineva altceva?

Acum am nevoie de un sfat. Am sunat si am vorbit cu cei de la Allianz, Omniasig si Asirom. Masina are fix un an, si unii deprecierea 10% pe primul an, altii 15%. Bineinteles ca la cei cu 15% prima de asigurarea e mai mica, dar in caz de dauna totala (Doamne fereste) si valoarea asigurata si platita e mai mica. Deci ce sa aleg? O valoarea asigurata mai mare si o prima mai mare sau a doua varianta?

Oricum, lucrurile stau in felul urmator.

Alianz - Tiriac Sucursala Caderea Bastiliei

173€ pe trimestru sau 657€daca platesc o singura data

Ce e interesant la ei - fac contract pe durata cat a mai rams din leasing (in cazul meu 2 ani), si rata nu se mareste chiar daca am daune. Dar nici nu-mi scade cu 15% pe al doilea an daca nu am nevoie de asigurare. Fata de 915€ cat imi cere acum BCR Asigurari...

Valoarea asigurata - 90% din cea initiala

Omniasig Unirea

497€ daca platesc integral sau 555€ in maximum 6 rate

In caz ca nu am probleme, al doilea an suma platita scade cu 15%

Valoarea asigurata - 85% din cea initiala

Asirom - Agentia Teiul Doamnei

750€ daca platesc integral sau 792€ in rate lunare (de ce e atat de mult nu-mi pot explica!)

In caz ca nu am probleme, al doilea an suma platita scade cu 15%

Valoarea asigurata - 90% din cea initiala

E clar ca voi exclude Asirom-ul din start. Dar ce sa aleg - Omniasig pentru prima mica sau Allianz?

Eu am Omniasig si recomand Allianz. E un pic mai scump dar toti cunoscutii care au la Allianz au fost extrem de multumiti. Inclusiv flota de masini intr-o firma in care le loveau mai des decat mancau =)) . Absolut tot timpul au schimbat tot, au fost flexibili la alegerea service-ului si nu au comentat la plata. Unde mai pui ca toata lumea stie cat de seriosi sunt cei de la Allianz si din cauza asta aproape toate service-urile lucreaza cu ei.

Omniasigul nu mai e ce a fost. Au inceput sa strambe din nas la plata, nu mai au atat de multe service-uri agreate etc.

Go 4 Allianz mai ales ca diferenta de pret nu e deloc mare in cazul tau.

Edited by steph

Omniasig - nici daca ar fi ultimii de pe pamanant, niste handicapati care nu platesc tot si platesc greu.

Allianz all the way, super multumit de fiecare data cu ei si pe toata lumea ii lauda.Sunt mai scumpi, dar merita diferenta din plin.

Allianz si-au terfelit numele in noroi si pur si simplu isi desconsidera clientii pe care deja au inceput sa ii piarda...sa ma iecsplic...sun sa imi reinoiesc polita Casco la ei si aflu cu surprindere si emotie ca domniile lor nu mai asigura full nici la daune nici la furt; trebuie sa plateasca asiguratul (persoane fizice) 25% din valoarea reparatiei. Probabil si-au luat prea multe "tepe" de la clienti care isi schimbau toata bara pentru o zgarietura superficiala si la oameni li s-a redus drastic profitu'. Deci in concluzie ADIO si nu am cuvinte Allianz si bine te-am gasit Generali . < ;) 48000000.gif

In timp ce laudam cuiva Allianz-ul ieri mi-a zis ca pentru un Megane de acu vreo 4 ani (estimat la vreo 7000 euro la vanzare) i-au cerut 1300 euro/an asigurare.

Eu la Epica la ~ 24.000 DDP (valoare asigurata) platesc in jur de 1000 euro / an. Mi se pare foarte decent.

Ah, si nu se mai plateste reintregirea politei deloc. Anul trecut se platea parca 4.5% din valoarea daunei, sau ceva in genul asta.

hawkeye said:
Anul trecut se platea parca 4.5% din valoarea daunei, sau ceva in genul asta.

Dezinformezi. Am avut doua daune (una foarte usoara si una foarte foarte usoara, dar nu conteaza ca devizul la service s-a umflat incredibil de mult), n-am platit nimic in plus la Allianz. Sistemul lor s-a imputit din august, pina atunci s-a mers pe vechiul sistem care era teribil de avantajos. La un Cielo de 3 ani era vreo 12 milioane.

Anul asta am tot la ei, la vreo 16-17000 DDP am in jur de 700 euro, fransiza zero. Ce mi se pare nerusinat de mult e RCA-ul - 5 bulioane.

Edited by Tommy
  alx said:
Adica au bagat OBLIGATORIU fransiza de 25%? Sigur?

Si eu am la Allianz si m-a informat deja brokerul meu ca din 2007 au fransiza obligatorie 25% la orice dauna. Si el m-a sfatuit sa caut altceva. Ma sperie fransiza mai ales de cand la o firma pe care o cunosc au avut dauna totala la un Megane II la 3 luni de la achizitie si au primit doar 75% din valoare. Asta da depreciere :wallbanger: .

Nu mai spun ca dauna totala a iesit din cauza preturilor aberante la reparatii in service. Masina a sarit de pe sosea pe camp fara a se rasturna astfel ca daunele au fost doar pe dedesubt fara a fi afectate insa cutia si motorul.

Despre fransiza la daune partiale nu mai zic nimic. Din nou din cauza preturilor aberante cele mai mici avarii iti pot scoate din buzunar sume importante.