tolin Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 bey, nu ma innebuniti, azi am primit si eu o recomandata, dar n-am ajuns la posta !!! Si nu stiu sa-mi fi trimis altcineva ceva. Link to comment
Satori Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 Pentru centura pasagerului plateste soferul??? That's strange. Eu inca mai am carnet si sunt fericit pentru asta!!! Link to comment
VIPER Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 Normal ca plateste soferul!!! Cine te pune sa pleci de pe loc daca cel de langa tine nu are centura??? In masina in care esti sofer, TU esti gazda, ceilalti sunt oaspeti... Link to comment
Berti Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 laurentziu83 said: @test driver: cere-le sa-ti arate inregistrarea, e dreptul tau sa stii. fa contestatie. pune-i la munca, poate au ratacit inregistrarea, cine stie Un cunoscut a contestat amenda... iar judecatorul a cerut dovada, politia nu s-a prezentat din prima, si pe urma s-a aflat ca defapt nici nu mai aveau caseta, pentru ca n-au bani de-o arhiva unde sa tina atatea casete, si nici prea multe casete n-au, asa ca le refolosesc. Link to comment
john Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 Satori said: Pentru centura pasagerului plateste soferul??? That's strange.Eu inca mai am carnet si sunt fericit pentru asta!!! Da fapt plateste proprietarul, asa ca aveti grija cui va imprumutati masinile. > Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 (edited) De fapt, din ce am auzit cand asteptam la biroul de constatari accidente usoare (sau cum s-o numi) de la niste tipi care erau avocati si stateau la coada e ca politia nu se prezinta la contestatii pierzand din oficiu. Dar ma rog, asta e "din auzite". Edited October 14, 2005 by Zmeul cel rau Link to comment
VIPER Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 De fapt in noul cod rutier zice ca NU o sa mai plateasca proprietarul... Dar inca nu a intrat in vigoare. Link to comment
test_driver Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 Am si eu o intrebare, contestatiile unde se depun? Si pe cine trag de par? pa duc la politie? sau in alta parte. Link to comment
Cristaky Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor - Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii. Eu contest , tu contesti , el contesta , noi contestam ... ei pierd Link to comment
remix Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 Cand lucram eu la o firma de renume cu masini foarte puternice si rapide (adica Tico) am fost inregistrat cu 65 pe Splai. Ideea e ca la firma a ajuns dupa 2-3 luni o instiintare de la politie care cerea sa se prezinte soferul care a condus masina in data de, la ora de. m-am dus acolo cu actele masinii si mi s-a intocmit procesul verbal pe loc pentru o fapta comisa cu 3 luni in urma pe baza, atentie, UNUI TABEL. Fiind in mare graba si pe actele firmei nu am comentat prea mult, am luat PV-ul si am platit amenda si gata. Totusi... UN TABEL !!! Deci se poate orice. E bine de stiut ca nu prea castiga ei contestatiile. Merci. Link to comment
tico_RS Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 test_driver said: Am si eu o intrebare, contestatiile unde se depun? Si pe cine trag de par? pa duc la politie? sau in alta parte. contestatiile se trimit la unitatea din care face parte agentul constatator in termen de 15 zile si sunt trimise de politie DIRECT la judecatoria pe raza careia s-a comis respectiva presupusa contraventie. Am avut si eu o experienta cu o contestatie si dupa 2 infatisari ( daca eram baiat destept ar fi fost dupa una singura) au anulat procesul verbal. din partea politiei a fost a doua oara doar o tanti care nu a zis decat: "doamna jud nu este adevarat, va rugam sa mentineti procesul verbal" si atat, fara jegu' care a constatat, fara poze sau altceva... Link to comment
priest Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 Parerea mea este sa nu platesti si peste cinci ani ti se prescrie. Link to comment
laurentziu83 Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 (edited) deci daca vine la firma dupa 25 oct m-am scos. Edited October 15, 2005 by laurentziu83 Link to comment
mike.omega Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 (edited) Test Driver erai pe Lapusneanu?! Ca am vazut intre fosta banca religiilor si statia de autobuz un gabor cu o dacie pe care avea montat o chestie care cam semana a radar si parca avea si camera. Oricum nu era alb ca cel de pe vento ci era negru, sa nu se vada Cerele sa-ti demonstreze ca ai circulat cu viteza aia! Pe de alta parte, parca te stiam calm prin oras Edited October 16, 2005 by mike.omega Link to comment
laurentziu83 Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Pai cine poate sa mearga "calm" cu maxim 60 pe o strada ce permite lejer mai mult? Asa ca te duci pana la viteza unde mergi "calm". Link to comment
test_driver Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 mai merg calm, dar fiind pe 1 mai, nu pe Lapusneanu si drumul banuiesc ca era gol de mergeam eu cu 65 fara motiv, chiar nu poti sa mergi cu 50 km/h, se subtureaza masina, si de cand am problema aia cu relantiul nici nu pot sa merg incet ca parca se smuceste masina, si pe la 70 merg cel mai confortabil. Oricum o sa ma duc maine la politie sa le bag undeva procesul ala verbal, ca a venit supa 2 secole, si eu nici nu mai stiu cine conducea atunci, eu, mama sau prietena. Sau poate ca au mintit. Link to comment
Bobby Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Eu am 7 la activ din 2002 incoace. Cine a citit post-ul meu stie ca aveam 6. Ultima am luat-o in August 2005 cand cautam o strada in Bucuresti (culmea, cea pe care se afla Ministerul de Interne). Trag si eu pe dreapta in zona strazii si ma uit pe harta, cand... cine-mi bate-n geam? "Tuzgureanu" de la Politie. Imi arata ca am parcat in loc nepermis, intr-adevar, era semnul langa mine dar parca atunci il adusese ca eu chiar nu-l vazusem... Si scoate procesul verbal sa scrie amenda. Ii explic ca nu sunt din Bucuresti, ca ma uitam pe harta dupa o strada... si ii spun cum se numeste strada (nu stiam in clipa aia ca e si Min de Interne acolo), si habar n-avea unde este (strada aflata la 2 intersectii in spatele nostru unde se vedea ditai cladirea ministretzului). Nu plec neamendat, dar in loc de 50 RON imi da 25 RON pentru trecere prin loc nepermis (ca pieton) ca si-a dat seama ca nu-s d-al lor, si oricum n-aveam marunt in buzunar sa-i dau si lui d-o ciorba. Am ras sa ma stric cand am gasit strada Mihai Voda si am aflat ca acolo era si Min de Interne. Vai de capul lor...! Link to comment
tico_RS Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 tocmai mi-a venit un pliculetz de la m.a.i. cu oprire pe pod la colentina (europa), pe care as fi putut sa o contest, dar era pe numele maica-mii si a platit-o ea ca sa nu o tarasc prin tribuanl, desi mi-ar fi placut sa mai pun o hotarare judecatoreasca de anulare pe perete in dormitor... Link to comment
Alinutz Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Carnet din 2002, si am vreo ... 4 amenzi luate, dupa cum urmeaza: -fara centura(aici povestea e mai lunga:aveam Dacie, si aveam toba din mijloc sparta. Ei pentru asta ma oprisera de fapt, si trebuia sa-mi salte certifacatul de inmatriculare. Am negociat eu cu ei ca ma omoara mama daca vin fara certificat ... bla bla, si am scapat cu amenda de centura) -aveam toate farurile pe faza mica. Am Dacie cu 4 faruri, (d-aia veche) si din cauza vizibilitatii "prea buna" a farurilor, am legat pe faza mica toate cele 4 faruri. nu mai stiu valoarea amenzilor, dar oricum, nu mai mult de 300 fiecare. -am ocolit scoarul prin stanga si am fost lovit de un dobitoc care nu s-a asigurat cand a facut stanga si s-a proptit in portierele mele din dreapta ... eu am luat 300k amenda pt scoar, si el a luat 250k pt accident ("> -a 4-a chiar nu pot sa-mi dau seama cand si de ce am luat-o radare nu am luat, deocamdata am o babuta de Dacie din 87, pana o sa vina noua masina(sfarsitul lui februarie ... sper ) Link to comment
pmhoria Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 carnet din 1998. conduc cam tot de pe atunci... am condus cateva mii bune de km si prin germania (cand eram student... ce vremuri!!! ). pana acum... nici o amenda. sper sa-mi pastrez obiceiul si de acum inainte... Link to comment
MethodRO Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 (edited) Pana acum am doar o ameda pt neacordare de prioritate. Traiasca spaga, ca daca era sa platesc amenda de cate ori m-a prin cu viteza mare in oras cred ca ajungeam cu siguranta la 11. Am carnet din Dec 2001. Edited January 31, 2006 by MethodRO Link to comment
nrares Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Amenzi? Dar cine mai sta sa le numere? Cea mai scumpa distractie? 600 de dolari in Turcia ca am intrat cu furgon cu tot (22 de tone) prin centru in Istambul. Ce dreaq era sa fac daca acolo trebuia sa descarc. Oricum, jumate a platit turcu (destinatarul), baiat finut. In rest, mizilicuri. Nici o suspendare de permis in peste 2 mil. de km. Link to comment
dxr Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Permis din 1997. Prima amenda cu masina de scoala ( a luat-o instructorul dar am platit-o eu). A doua pentru ca nu aveam talonul la mine. A treia pentru toba sparta + suspendare talon. A patra din nou lipsa talon. A cincea radar in Bucuresti. 63km/h in zona cu 50. A sasea ( eram cu un papuc si transportam o tabla care depasea cu vreo 2 m lungimea benei ) a fost evitata. I-am promis ca ii fac niste plase de insecte la ferestre dar nu m-am tinut de cuvant A saptea ( radar Autostrada Soarelui 165km/h in zona cu restrictie la 100 ) evitata cu o spaga de 500000 lei. Deocamdata atat. Link to comment
tkd29 Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 3 amenzi pt ca nu am avut acte 1 pt parcare in loc nepermis 1 pt depasirea liniei continue in oras 1 pt ca aveam numarul in geam 1 pt ca nu aveam centura de siguranta Link to comment
perfidus Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Imi amintesc de trei amenzi (din '90 am permis): 1. O asa zisa neacordare de prioritate la intrarea pe autostrada la Pitesti, dinspre centura de la Craiova (agentu lu' peste a zis ca am facut un autobuz sa franeze, desi ala abia se misca) 2. La o trecere de pietoni in Bucuresti - la traficul crancen de acolo aia cred ca pescuiau tot ce era cu nr. de provincie, ca au mai trecut doi inaintea mea care n-au dat prioritate. 3. Un radar pe A1 la Km 80 cand era in lucru si pusesera limitare la 80Km/h - l-am luat cu 101... Poate parea gogonata dar in nici unul din cazuri nu m-am simtit vinovat cu ceva, sunt un tip ce acorda respect pentru reguli. Link to comment
Recommended Posts