Jump to content

Cate Amenzi Ati Primit Pana Acum?

Recommended Posts

S-au implinit ieri 6 luni de la Paste, adica de cand banuiesc ca a fost surprinsa nevasta-mea gonind ca nebuna cu masina mea.

Inteleg ca daca n-a fost scris PV-ul pina acum, am scapat. Iar daca a fost scris dar nu-mi vine acasa pina luna viitoare pe vremea asta, am scapat de-a binelea! Corect?

"Mai citeste ce scrie pe alt topic .[.......].E vorba de gramatica."

Am recitit :

"Oct 22 2006, 12:13 AM Post #20

[.......]

3 Sunt nule daca de la data savarsirii faptei (ce scrie pe P.v azi...) au trecut mai mult de 30 de zile."

Daca la tine data savarsirii faptei insemna altceva ?? La mine inseamna chiar momentul (ziua, ora etc.) la care am comis respectiva incalcare a legii.

Deci de la data savarsirii faptei ( nu mai stiu cat mai 2006 ) si pana a primit pvc-ul (in octombrie ca atunci a fost si intocmit si transmis - respectand termenele legale de 6 luni si respectiv 30 de zile) au trecut 5 luni si NU ESTE NUL (cel putin pt. acest motiv).

Si care-i treaba cu gramatica?

pt. NFS : Teoretic din punct de vedere al literei legii ai perfecta dreptate - adica mai ai de asteptat o luna.

Practic insa deja ai posibilitatea sa nu mai platesti niciodata amenda chiar daca o vei primi maine. Sa ma explic:

Zici ca nu ai condus tu. Daca nici nu erai in masina, poti aduce unu -doi martori (unul chiar sotia care a condus) care pot dovedi asta. Plecand de la premiza ca pvc s-a intocmit pe numele tau, tu fiind trecut in acte ca proprietar. Asa ca vei castiga usor contestatia, iar politia nu va mai avea timpul necesar intocmirii unui alt pvc, pe numele sotiei deoarece au trecut deja 6 luni de la comiterea faptei.

Edited by Bel_Ze-but

Eu am patit-o cu 61 in localitate (Albota AG) pe 09 sept. a.c. Data PV-ului este 18 oct. iar plicul l-am primit ieri 26. Am platit prin mandat postal - 30 RON, am facut copie la chitanta si instiintarea de plata (primita in plic) si le-am dat prin fax la IGP Arges. Am dat si telefon si mi-au spus ca e suficient faxul si ca originalele sa le pastrez!

. Am dat si telefon si mi-au spus ca e suficient faxul si ca originalele sa le pastrez!

Parerea mea e c-ai procedat perfect, si esti un exemplu de urmat. (mai putin cu cei 61... macar daca aveai 79 -era aceeasi chestie).

Oricum trebuie pastrate originalele vreo 2 ani, sa nu se-ncurce ceva pe la adm. financiara (sau pe circuit).

De curiozitate, ai sesizat ca era radar? Ti-a trimis si poza? Te-a luat din fata sau din spate?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ura! Prima amenda de conducator auto amator - 35 lei. :lavolan: Conduc de 13 luni, deci as zice ca stau bine.

Cica "parcare in intersectie" :> langa scuarul de la intrarea pe str. Paris dinspre Piata Victoriei. Evenimentul pe 28 august, PV incheiat pe 2 noiembrie, primit ieri, 27 noiembrie. Mai astept cel putin una de radar (duminica, 26 nov, bd. Ion Mihalache), duceam pe cineva la urgenta, so... :spumelagura:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Intors pe linie dubla continua. -> s-a concretizat in amenda de centura. 500 mii lei.

Depasire pe linie continua -> 2 mil amenda.

Intoarcere pe linie continua -> 1.5 mil.

Vorbit la telefon -> 700 mii lei.

Parcare neregulamentara -> 700 mii lei.

Accident, vina mea -> 300 mii lei parca.

Protocol -> de vrea 5, 6 ori.

Inca 100 RON pentru trecut pe rosu. Defapt am plecat inainte de a se face verde cu cateva secunde in timpul ala mort dintre faze, dar rosu tot rosu se numeste. :(

39 de lei si 2 puncte :( . 70km/h.

Acu' pe bune, de ce nu iei un detector?

Chiar asa, cred ca cel putin jumatate l-am amortizat azi pe SV-B. O ieftineala de Whistler SRT-30-R, mai bun ca fostul cobra 7000, fara drept de apel. Au innebunit, cred ca erau 20 de radare pe putin pe traseul de care spuneam.

Am crezut ca am scapat de vreo amenda cu Papadia, dar m-am inselat. In cei 11 ani de soferie nu am luat decat 2 amenzi, ambele pentru depasire viteza in localitate. Si tot ambele luate in ultima luna cand am avut oltcitul. Iata ca a venit si randul Papadiei, desi am divortat cu acte-n regula. Valoare 60 RON. Localitatea Ciolpani, jud. Ilfov, 17.09.2006, ora 21.40, viteza de 81 km/h pe un sector de drum cu limita maxima de 70 km/h. Dupa consultarea sectiunii "Intalniri nationale" am ajuns la concluzia ca ma intorceam de la Paltinis :D .

Sper ca si Papa2 sa pastreze traditia si sa nu ia vreo amenda decat atunci cand simte ca i-am pus gand de insuratoare.

Localitatea Ciolpani, jud. Ilfov, 17.09.2006, ora 21.40, viteza de 81 km/h pe un sector de drum cu limita maxima de 70 km/h.

De curiozitate, care este data intocmirii Procesului Verbal (si cam ce se specifica - intocmit la...(locatia), viteza stabilita cu... pozitie film nr. ...)si care este data primirii (recomandata pt. care s-a semnat , sau gasita in cutia postala ?)

Procesul verbal e incheiat in data de 30.11.2006, intocmit la sediul IPJ-SPR Ilfov de catre Agent Cristian V.., care a constat ca subsemnata a fost depistata conducand autovehiculul cu nr imatriculare CL02YGV cu viteza peste limita maxima admisa de lege, fiind inregistrat cu dispozitivele radar cu o viteza de 81 km/h pe sector de drum bal bla bla. De pozitie film nu zice nimic, doar ca PV-ul a fost incheiat in lipsa contravenientului si a martorului deoarece savarsirea faptei a fost constatata si este probata prin mijloace tehnice certificate conform HG 85/2003.

Intregul proces verbal e redactat la calculator, printr-un soft specific probabil, fiindca are si cod de bare, exact ca la ordinele de plata.

Pe plic e o singura stampila, cu data de 21.12.2006 dar nu se intelege de unde e: Oltenita sau IPJ Ilfov. Plicul l-am gasit azi in cutia postala, n-a semnat nimeni ptr el.

Procesul verbal e incheiat in data de 30.11.2006, Pe plic e o singura stampila, cu data de 21.12.2006 dar nu se intelege de unde e: Oltenita sau IPJ Ilfov. Plicul l-am gasit azi in cutia postala, n-a semnat nimeni ptr el.

Daca vrei sa te joci, o poti face : Trimite pe cineva la Posta cu plicul sa spuna ca l-a gasit pe jos si il preda dirigintelui postei spre redirectionare. Daca cunosti pe cineva la Posta, mai bine. Daca poti face in asa fel incat sa semnezi de primire dupa 7 ianuarie, fa o copie dupa aceasta dovada si trimite intr-un plic o contestatie cum ca ai primit dupa termenul legal (de 30 de zile). Oricum este purul adevar pt. sunt convins ca ai luat la cunostinta deabia azi, iar in mod oficial nici macar azi.

PV-ul este pe o coala A4. In josul paginii are o parte care trebuie decupata ( ii zice instiintare de plata) si impreuna cu chitanta se trimt la sediul IPJ Ilfov. Instiintarea asta de plata nu are nici o data, nici o stampila pe ea. Doar codul ala de bare de care ziceam mai devreme.

Maine ma duc sa platesc jumatate din minimul amenzii, ca doar o fac in termen de 48 de ore! O sa fac o copie a plicului cu stampila ilizibila si a chitantei si le pun la posta si/sau un fax (e un nr de fax pe PV).

Nu am timp sa ma joc nici cu politia si nici cu posta. Sa ma scoata datoare ca apoi ma mobilizez.