laurentziu83 Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 (edited) @Iulia: cere pe hartia aia sa-ti trimita o poza din fata a masinii pentru a vedea cine a condus intr-adevar masina, intrucat ati mers pe un traseu mai lung, erati 3 soferi in masina, si nu se mai stie cine era atunci la volan, pentru a sti ce date trebuie trimise. Edited April 23, 2009 by laurentziu83 Link to comment
VFX Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 @Iulia: cere pe hartia aia sa-ti trimita o poza din fata a masinii pentru a vedea cine a condus intr-adevar masina Pai cred ca stia cine conducea din moment ce... ...n-am mai dat nici eu datele mele Link to comment
zeneseu Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 (edited) @ Lauryca Iar te tii de prostii nene. Cum naiba poti recomanda asa ceva? Contestatia aia e VARZA. Explica-mi si mie te rog ce nu e in regula in paragraful urmator: Contest validitatea procesului-verbal intrucat e lovit de nulitate absoluta din moment ce in cuprinsul acestuia nu este suficient individualizata fapta, respectiv nu se mentioneaza directia de deplasare a autoturismului in momentul constatarii infractiunii. Cu atat mai mult plangerea este vaga si merge la noroc - o fi, n-o fi. Exista o gramada de solicitari care nu au legatura cu procesul verbal si o serie de afirmatii care sunt facute fara niciun folos. Nici un judecator cu capul pe umeri nu ar trebui sa ia in seama plangerea aia idioata. Culmea, cica a mai fost si corectata, rasverificata de catre un avocat. P.S. Trist dar adevarat, traim in Romania si din pacate nu stim la ce sa ne asteptam de la judecatori. Edited April 23, 2009 by zeneseu Link to comment
Laurycã Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 (edited) Am zis ca model. Eu unele lucru le-as scoate din ea, dar nu mi se pare asa vaga si idioata cum spui. Te-as ruga sa ne luminezi cu un model mai bun, nu de alta, dar cât traieste omul învata si poate Doamne-fereste o sa mai avem nevoie de asa ceva. Edited April 23, 2009 by Laurycã Link to comment
zeneseu Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 Nu stiu daca am mai spus-o sau nu, dar un PV nu se poate contesta dupa un model. Fiecare PV are particularitatile lui. Un PV se contesta pe baza punctelor slabe ale acestuia. Acestea pot fi de forma - nume incomplet sau scris gresit, CNP eronat, locul savarsirii/constatarii contraventiei, alte elemente ce duc la nulitatea unui PV. In modelul de mai sus, (ca tot nu ai specificat neregulile din paragraf) se face CONFUZIE (grava as zice) intre contraventie si infractiune. Sa pui ca PV-ul e nul pentru ca nu se mentioneaza directia de deplasare a autoturismului in momentul constatarii infractiunii...nu te supara, dar pentru infractiune faci PUSCARIE nu platesti amenzi contraventionale. In urma declaratiei userului respectiv si anume ca... Contestatia e facuta de mine, cu inspiratie majora din site-urile de profil ("amenda.ro", diferite consultatii juridice online) si revizuita si imbunatatita de catre un avocat experimentat. eu trag concuzia ca acei avocati nu sunt profesionisti. Ce sa mai spun de faptul ca va luati dupa toate "site-urile de profil", site-uri carora le faceti trafic si bagati bani in buzunare proprietarilor acestora. In ziua de azi, nimic nu este gratuit. Daca doresti consultanta juridica cde calitate, aceasta costa. UN PROCES VERBAL NU SE CONTESTA DACA NU AI CONVINGEREA CA ESTE VICIAT LA FORMA SAU NU S-AU RESPECTAT PROCEDURILE DE COMUNICARE...etc. Orice contestatie facuta in doru' lelii inseamna pierdere de timp nervi si altele. Link to comment
Zetics Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 ...6 luni + 30 zile Poate s-a mai discutat, dar n-am gasit, de unde acest termen? Ma refer mai ales la acel 30 de zile. Thanks! Link to comment
zeneseu Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 6 luni e termenul in care se poate intocmi PV-ul. Presupunand ca acesta s-ar intocmi cu o zi inainte de implinirea termenului de 6 luni, din acel moment mai sunt la dispozitie 30 zile (1 luna) pentru comunicarea acestuia. Link to comment
trebor271074 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Poate s-a mai discutat, dar n-am gasit, de unde acest termen? Ma refer mai ales la acel 30 de zile. Thanks! Din lege. E corect! Are 6 luni la dispozitie sa intocmeasca P-V, din momentul constatarii, si 30 zile sa ti-l aduca la cunostinta. Daca sare de cele 30 zile acel P-V devine null. Cauta O.G. 2/2001... gasesti acolo tot ce vrei. p.s. pentru asta foloseste motorul de pe internet google... ) Link to comment
danutza Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 Am luat a2-a amenda din viata mea de sofer.M-a agatat cu 63 la ora o camera din Cristian-Sibiu.Se intampla in 25 martie dar inca nu mi s-a intocmit PV.A venit vineri o hartie la firma sa anunte datele soferului .Astep PV-ul acasa. Link to comment
Akon Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Am luat azi un radar la Filiasi.Era radaru in fata mea in mers.M-a oprit, intocmit proces verbal.Am scris la mentiuni ca fapta nu corespunde realitatii iar masina politiei era in mers.O fi bine!?Bineinteles n-am semnat pv.In cel mai rau caz paguba 360ron. Link to comment
sergiuhusca Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Ai scris bine!Acum iti va veni P.V. acasa!In termen de 15 zile din momentul in care l-ai ridicat , trebuie sa mergi sa depui contestatie! Link to comment
Laurycã Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 (edited) @Akon Radarele Python nu sunt omologate sa functioneze din mers, doar cele Python II sunt omologate sa faca asta; uita-te in procesul verbal si vezi ce tip e. Daca nu scrie tipul si seria lui si mai bine. Edited May 16, 2009 by Laurycã Link to comment
sergiuhusca Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Nu te incalzeste cu nimic daca in proces nu este trecuta seria si marca aparatului!Nu reprezinta un argument pt nulitate! Link to comment
zeneseu Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 (edited) ....Bineinteles n-am semnat pv... De curiozitate ... de ce nu ai semnat PV-ul? Ce anume te-a determinat sa nu il semnezi? Edited May 18, 2009 by zeneseu Link to comment
Akon Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Pt ca nu vreau sa le platesc nici o amenda.Parerea mea ca si daca aveam 200km/h nu meritam amenda la ce capcane de drumuri avem.Si bineinteles ce m-a enervat cel mai mult a fost ca mergeau pe banda 2 si formasera coloana. Link to comment
Adrian_C Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 (edited) Pana acuma am asa: 1 amenda parcare, cu ridicare masina (700RON recuperare) + 1 amenda Politie pentru aceeasi parcare + 1 amenda Politia Comunitara, parcat 3 minute pe loc de handicapat (500RON) + 3 amenzi nepurtare centura + 2 amenzi centura (la invoiala cu organele de politie, ca aveam de 5 ori viteza admisa pe acel sector de drum) + 2 amenzi viteza (din alea de rahat, aveam 91 sau 100 unde era 70 la iesirile din orase) + 1 telefon mobil (asa m-am invoit cu organul, ca de fapt vorbeam prin bluetooth prin boxele masinii, prin modularul care il am, super fain, dar avem 90-100 in oras, am scapat cu amenda de mobil si 150RON bagati in buzunar la organ) Au vrut de n+1 ori sa-mi ia si permisul, dar de fiecare data i-am imbarligat ca ma grabeam, ca n-am vazut linia dubla continua, ca am depasit toata coloana ca n-am vazut unde se termina, ca era un tir care arunca pietre, deaia am facut toata coloana pe care or oprit-o ei, ca am vazut ca omul inainta incet pe trecere, deaia i-am trecut prin fata cu 100, chestii deastea ) Toate le-am platit singur, din munca. La fel si masina (si benzina). Singur imi duc crucea. Numai bine! Edited July 29, 2009 by Adrian_C Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Mah, pe forumul asta nu exista emoticonul ala cu cadelnita? Later edit: Merge si asta: Link to comment
VAXXi Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Vazusem intai postul initial, cu "am asa: 2 amenzi de parcare" si nu intelegeam de ce pusesei paragraf nou. Acum am inteles 2 amenzi centura (la invoiala cu organele de politie, ca aveam de 5 ori viteza admisa pe acel sector de drum) + Deci ... 150 pe drum forestier, sau 250 in oras, sau 550 km/h pe DN. Care din ele a fost ? Link to comment
titus Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Faceai apologia centurii de siguranta dar vad ca mai greu cu practica. Eu am o singura amenda... si asta de pe vremea cand nu aveam permis. Link to comment
Yaz Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Nu am avut probleme niciodata cu amenzile pentru ca am fost mereu linistit dar am reusit sa iau 2 amenzi intr-o saptamana acum vreo luna de zile. Un radar (85 km/h limita era 70 km/h=2 puncte penalizare si 60 de RON amenda) eram cu gandul departe si nu eram foarte atent si in judet ma luat un cocalar ca am oprit la coltul intersectiei, nu am vrut si nici nu aveam chef sa ma cert cu el asa ca...2 puncte si 60 RON amenda. Link to comment
vlad_andrei Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Tot doua amenzi si la mine asemanatoare cu ale lui Yaz: -67 km/h in localitate(Tusnad) - 2 puncte, 60 RON; -parcare neregulamentara in Bicaz, cica era trecere de pietoni, dar abia se mai vedea asa ca nu am observat-o...si nu oprisem decat sa se dea jos tata sa ia o sticla de suc, eu ramanand in masina. Puteau sa-mi zica sa merg mai inainte ca oricum era foarte aglomerat si parerea mea e ca erau mai utili la dirijat traficul...dar asta e, politia din Neamt e cam proasta - 2 puncte, 60 RON. Link to comment
zeneseu Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 -parcare neregulamentara in Bicaz, cica era trecere de pietoni, dar abia se mai vedea asa ca nu am observat-o... Si nu era nici indicator cu trecerea de pietoni? Link to comment
vlad_andrei Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 Mai erau parcate si alte masini, eu parcand in fata lor, dar nu mi-a sarit in ochi nici un semn. Link to comment
raven84 Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 La mine "numai" 3: Una pentru un accident usor cu neacordare de prioritate de dreapta soldata cu accident usor (360 roni care au devenit 180 ca au fost platiti in 48 de ore. O alta amenda in Branistea pentru 69 la ora, m-au luat dim mers de pe contrasens dar nu m-am certat cu ei .Iar ultima pe strada Brailei, pe portiunea de la inelul de rocada la Spitalul Judetean, mi-a sarit un ghiocel de asfalt in fata de era sa las politia rromana fara minunatie de organ. Oricum povestea s-a incheiat cu o amenda de vreo 250 de lei sau cam asa pe care oricum nu am platit-o ca nu am avut bani Per ansamblu insa sunt destul de nemultumit de prestatia politiei rutiere si in oras si in afara. Efectiv peste tot pe unde vad radare ele sunt dosite bine asa incat sa te agate de departe fara sa le vezi. Evident ca la ei nu este vorba de preventie ci de norma de contraventii aplicate. Si asta in conditiile in care traficul a crescut exponential in ultimii ani iar disciplina in trafic a scazut direct proportional cu numarul de masini. Link to comment
lascarica Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Ati primit amenda acasa data de un radar mobil nu de camerele fixe care sint numai pe autostrazi parca? Link to comment
Recommended Posts