zeneseu Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 (edited) Am intrebat cine ridica masinile deoarece se mai practica sa fie implicata si primaria.Adica soferii masinilor de ridicat sunt angajatii primariei. Cat despre ce anume se ridica...in mod normal nenea politistul ar trebui sa dea dispozitia de ridicare. Parca in Bucuresti s-au construit cateva parcari supraetajate.Nu le foloseste nimeni? "Deh, mai trebuie luat si autobuzul la serviciu, din cand in cand " Mai asteptam pana vor mai scadea tarifele la TAXI...ca la America ! Edited March 20, 2007 by BH ZNS Link to comment
LYM Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Pe bune acum, daca macar 2 sau 3 zile din 5 ar lua fiecare autobuzul ar fi alta treaba. Eu asa fac, pe motiv ca n-am unde-mi parca masina (lucrez in Romana, deci ... ) Link to comment
adrian_r5 Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Pe bune acum, daca macar 2 sau 3 zile din 5 ar lua fiecare autobuzul ar fi alta treaba. Eu asa fac, pe motiv ca n-am unde-mi parca masina (lucrez in Romana, deci ... ) ... cu autobuzul e mai complicat ca totusi sufera si el din cauza aglomeratiei de pe drum ... in schimb cu tramvaiul e ok ... ultimii ani am facut "naveta" (doar 3 statii distanta) cu tramvaiul si ma uitam la cei cu masinile cum stateau la semafor ... Link to comment
steph Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 De ce p*** mea sa merg cu tramvaiu sau cu autobuzul din moment ce platesc, impozit pe masina, rovinieta, asigurari, accize in benzina, taxa de prima inmatriculare etc. Sa va vad eu ca parcati in supraetajata de la unirea cu 3 RON / ora cate 8 - 10 ore pe zi cat timp stati la birou. Inainte sa ridice masini ar trebui sa le F*** ceva amenzi serioase alora care prin centru isi ocupa locuri de parcare cu capre, lanturi, lazi de bere si alte rahaturi. Nu mai aduc aminte de exemplu de ambasata SUA care a primit aprobare sa inchida un perimetru intreg format din 3 strazi in zona Batistei... Link to comment
zeneseu Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 (edited) Observatie !?!? Daca mergem toti cu masina la servici ...normal ca este aglomeratie si nu sunt locuri de parcare. Daca din cei care merg cu masina la servici, jumate ar lua autobuzul sau tramvaiul...de unde ar mai scoate municipalitatea atatea tramvaie si autobuze??? Deci...mersul pe jos face piciorul frumos. > P.S. In parcarile supraetajate nu se pot face abonamente de parcare? Cred ca ar fi mai ieftin, nu ? Edited March 20, 2007 by BH ZNS Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Daca ar merge jumatate din cei care merg cu masina la serviciu cu autobuzul ar exploda autobuzele. In primul rand din cauza mirosului si in al doilea rand din cauza ca si asa sunt super aglomerate. Eu fac o ora pana la serviciu dimineata. Ca sa ajung cu autobuzul ar trebui sa schimb de doua ori. Nici nu vreau sa ma gandesc cat mi-ar lua. Sau as putea sa iau 182/282 de la un capat la altul - crima si pedeapsa - mai bine merg pe jos, cel putin as putea sa si respir. Distantele lungi in Bucuresti nu sunt facute sa fie strabatute cu RATB-ul. Link to comment
Tommy Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Parcarile sunt arfi-insuficiente, drumurile nu sunt foarte proaste dar sunt inguste si prost semaforizate (desenate de maretul carmuitor, pe care inca multi il regreta si multi inca nu se pot debarasa), oricat de tare ai pleca de la stop, urmatorul tot rosu il prinzi. Militienii nu descurca circulatia, stau la cojit, si doar cate un prost inghite bioxid in centru, restul cu radaru la vanat. Amenzile si taxele sunt aberant de mari, iar rabdarea prostului de roman e infinita. Nici nu cred ca mai are rost sa spun ca situatia asta ar necesita investii pe planuri gigantice, si apoi mi s-a parea normal sa vii cu coe-rcitia. Congo ramane un vis frumos Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Nu ramasese ca au contractat urmarirea si gestionarea pe calculator a intersectiilor? Cand le-or termina? Link to comment
Lucian M Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Sincer va compatimesc!!! Eu am uitat de cand n-am mai mers cu autobuz/troleu etc. Prin Piatra traficul e muuuuult mai lejer fata de Bucuresti, ce e drept. Insa stiu pe cineva (sotul secretarei de la munca)- isi lasa masina la intrarea in Iasi, apoi ia taxi/RAT pana unde are nevoie... M-a bufnit rasul- omul are permis de muuulti ani, insa- de ce sa riste inutil?! Eu nu as lasa masina decat daca ar fi inundatie, troiene, ceva cratere in asfalt etc. In rest- nici pana la magazin in pauza mare (cam 200m) nu ma duc pe jos. O sa zica altii ca nu fac miscare... Stau destul 5-6 ore cu elevii afara si lucrez cu ei la sport- deci fac miscare destula (insa picior frumos tot n-am, poate doar... paros ) ). Revenind la topic: ultima amenda am luat-o acum un an (radar), de atunci.. nimic la orizont- deocamdata (dea Domnu' sa o tin tot asa). Nu pot spune ca-s atent in trafic mai mult, doar imi vad de treaba si mai pun copilotul (Oana) sa se uite dupa "crucisatoarele cu girofare"- sa nu fie prin zona cand fac vreo manevra mai... sa zicem- deosebita (intoarcere pe bulevard, fara a afecta in vreun fel participantii la trafic- pandesc sa fie cat de cat strada libera). Oare cat o fi amenda pentru intoarcere pe ditamai bulevardu' Traian din Piatra Neamt? Oare la fel cat e prin Iasi? Link to comment
laurentziu83 Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 In Italia i-au ridicat unui coleg masina..50 de euro. La noi 200. Eu ma gandesc asa: era acolo dacia break ridicata joi sau vineri, care au si lovit-o handicapatii aia. Deja valoarea amenzii (numa parcarea de lux e 3 mil la zi) depaseste valoarea masinii. Lu ala ce-i face? Il lasa cateva luni, il da in judecata si-i ia casa? Sau daca nu are mai face si puscarie. Bai nene, e de prea mare cuvânt_urât tara asta. Legea nu te intreaba daca ai sau nu bani sa platesti amenda. Daca n-o platesti, apoi este trimisa la finante, sa figurezi cu datorii ca la impozite. Si atunci o vei plati triplu. A fost un caz in Galati cand s-au gasit baietii destepti sa monteze caracatita la o masina detinuta de un om de afaceri de la noi si cu ceva relatii prin lumea interlopa. Omul le-a zis ca a parcat in fata magazinului lui, ca nu sta mult, dar prostanii n-au tinut cont de asta si l-au blocat. Asa ca omul nostru si-a scos agentii de paza de la el din magazin si i-a tabacit bine pe angajatii primariei, facandu-le mai multe gauri decat mamica lor. A urmat proces, judecata, etc. De atunci s-au rarit caracatitele prin oras, pentru ca nu se stie pe cine jenezi si poti s-o iei si in freza, oricum si mie mi se pare o aiureala sa ridici masina atata timp cat nu blocheaza traficul. Dai amenda si gata, dar ei n-au nici un drept sa ridice o masina. Daca eu fac asta furt se cheama si dosar penal scrie pe mine. A, si omul de afaceri de la noi si-a cumparat acum Lincoln Navigator, probabil ca sa nu mai poata sa-i blocheze rotile. ) Link to comment
zeneseu Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Parcarile sunt arfi-insuficiente, drumurile nu sunt foarte proaste dar sunt inguste si prost semaforizate (desenate de maretul carmuitor, pe care inca multi il regreta si multi inca nu se pot debarasa) ...Nici nu cred ca mai are rost sa spun ca situatia asta ar necesita investii pe planuri gigantice ...Congo ramane un vis frumos Adevar graiesti, dar sa nu uitam un lucru: maretele noastre orase au fost construite de catre "maretul carmuitor" acum 25-30 de ani. Din pacate nimeni nu a anticipat explozia de masini de dupa '90.In alta ordine de idei 99% din institutiile publice si din societatile comerciale isi au sediile in zona centrala...normal ca este aglomeratie mare.In plus ca sa faci modificari majore intr-un mediu urban trebuie sa incepi sa demolezi la greu constructii.Normal ca nu poti demola cladiri care sunt reprezentative pentru un oras (cladirile istorice) si care se afla in centrul orasului.O solutie ar fi degajarea zonelor centrale, adica mutarea unor institutii publice de interes general spre periferie.oricum in Bucuresti la atata populatie e greu sa faci ordine. ...oricum si mie mi se pare o aiureala sa ridici masina atata timp cat nu blocheaza traficul. Dai amenda si gata, dar ei n-au nici un drept sa ridice o masina. Partial de acord cu tine dar...din pacate peste tot in lume functioneaza efectul de turma-daca ala face asa, eu de sa nu fac la fel?? Sa ma explic. Sa zi cem ca e o zona unde este parcata o singura masina neregulamentar.Parerea ta e ca nu incurca circulatia-sa zicem ca e asa.Problema e ca in scurta vreme langa acea masina vor mai parca si alte masini iar circulatia va fi ingreunata poate chiar blocata din cauza unora care stau 5 minute...de frizer. Probabil ca asta vor sa descurajeze cu ridicatul masinii. Sa nu mi-o luati in nume de rau dar chiar nu sunt de acord cu soferii care daca au o varianta de a parca masina in conditii normale la 200-400 m de locul unde vor sa ajunga, mai bine consuma un sfert de rezervor de combustibil cat se invarte sa caute un loc de parcare la 1m de destinatie...chiar daca sta 5 minute. Link to comment
laurentziu83 Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Pai ii dai amenda si l-ai linistit. Dar sa ii ridici omului masina, sa i-o duci la dracu-n praznic, sa caute omu de dement unde i-ai dus masina, sa mai si dea o groaza de bani pe taxi sa si-o gaseasca si, culmea, sa mai si plateasca serviciile de transport ale masinii, de parca el a semnat pe undeva ca este de acord cu ele. Poate plec eu de dimineata de la Galati, imi fac treburile in Bucuresti, pe la 7 seara opresc pe undeva sa-mi rezolv ultimele treburi si cand cobor vad ca masina nu mai e. Il omor cu mana mea p-ala de mi-a ridicat masina si mi-a dus-o la naiba, sa stau sa scotocesc coclaurile Bucurestiului in respectivei curti de depozitare la 7 seara dupa 250 de km de drum dimineata, infruntat traficul Bucurestiului la ore de varf (deh, n-am de unde sa stiu toate scurtaturile, nu scrie iGO pe fruntea mea), carat marfa, umblat in zeci de locuri si cand sa plec si eu acasa, pleaca daca ai cu ce. Si poate mai am si diverse de valoare prin masina, daca imi zice respectivul lucrator ca "veniti maine dimineata sa va ridicati masina", apai BinLaden scrie pe fata mea. De asta zic ca o amenda e suficienta, nici nu-mi incurca planurile. Taxa aia trebuie platita pe loc sau e inclusa in amenda? Ca poate nu umblu cu caramizile de bani la mine pentru eventualitati dintr-astea. Asa platesc amenda a doua zi la Galati si gata, nu stau sa vin acasa cu trenul. Eh, mai sustine cineva kkt-ul asta de masura de "curatire" ? Link to comment
zeneseu Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 (edited) Tin sa te anunt ca nu sunt un sustinator infocat la ridicarii masinilor. Imi spuneam si eu punctul de vedere izvorat din ceea ce vad zilnic in Oradea. In plus am specificat "Probabil ca asta vor sa descurajeze cu ridicatul masinii". De amenda zice omu' "treaca mearga" dar cand mai platesti atatia bani te gandesti de 2 ori inainte sa iti lasi masina aiurea. Nu esti de acord? "Taxa aia trebuie platita pe loc sau e inclusa in amenda? Ca poate nu umblu cu caramizile de bani la mine pentru eventualitati dintr-astea. Asa platesc amenda a doua zi la Galati si gata, nu stau sa vin acasa cu trenul." - din cate stiu taxa de ridicare e una si amenda e alta. Amenda o platesti in contul politiei iar taxa de ridicare o platesti "operatorului". Cum nu cred ca poti plati cu card...cred ca e bina sa ai caramida de bani la tine L.E. Si ca sa fiu clar inteles, sunt de acord cu ridcarea masinilor doar in cazul in care incurca circulatia si pericicliteaza siguranta soferilor si a pietonilor. In rest amenda sau cel mult blocarea rotilor. In orice caz edilii bucresteni is dati drequ cu taxele astea astronomice de ridicare. Edited March 21, 2007 by BH ZNS Link to comment
Tommy Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Cash sau se adauga 3 milioane la zi. Se plateste direct in cusca portarului din curtea rosalului, imediat dupa fabrica Tuborg, e o cladire alb cu verde pe drumul vechi spre CT. Nici vorba de card sau altceva, e comuna primitiva acolo. Sta garcea cu o proasta care nu si-a gasit de lucru in alta parte si 2 gardieni cu mana pe pulan, nu care cumva sa li-l fure careva. Deci: parerea mea e sa nu iesiti in oras fara 7 bulioane plus bani de taxi Link to comment
closchkutza Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 (edited) In Bucuresti problema locurilor de parcare este una foarte mare. Intr-adevar sunt cateva parcari construite recent, dar acestea nu sunt in centru iar aici este adevarata problema. Zicea cineva mai sus ca ar trebui ca soferii sa nu mai tina mortis sa-si parcheze masinile acolo unde au treba. Cred ca te poti considera fericit daca parchezi la 1 km de locul unde ai treaba. Faza cu ridicatul mi se pare abuziva. In primul rand, cine plateste eventualele daune provocate masinii la ridicare? In al doilea rand: au ordin judecatoresc ca sa faca asta? Pana la urma este bunul meu, este ca si cum ar intra la mine in casa sa-mi ia nu stiu ce de pe acolo. In al treilea rand: dupa ce ca platesti amenda sau ce naiba o fi in valoare de 700RON mai platesti si un fel de taxa de parcare in functie de numarul de zile cat a stat masina acolo. Deci sa zicem ca vii acasa, iti parchezi masina jumatate pe trotuar pentru ca nu ai mai avut unde in alta parte pe o raza de 1km in jurul casei si a doua zi dimineata trebuie sa pleci din oras, sau din tara, fara masina. Cand te intorci nu mai gasesti masina, faci stop cardiac ca te gandesti ca ti-au furat-o, dai telefoane si afli ca ti-a fost ridicata pentru ca ai parcat pe jumatate de trotuar "in bataie de joc pentru pietoni" asa cum declarase cineva pe la TV si ca ai de platit vreo 25-30 de milioane ca sa ti-o scoti de acolo. Pai sa nu le crapi capul la toti in momentul ala? Si sa mai fie si atinsa pe undeva... Edited March 21, 2007 by closchkutza Link to comment
vijelie Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 ...Eh, mai sustine cineva kkt-ul asta de masura de "curatire" ? Eu, fiindca daca tu vii din Galati (exemplu, nu altceva), lasi masina o zi intreaga pe o trecere de pietoni cu racord pentru carucioare si ai pretentia sa primesti numai amenda, inseamna ca ai omis faptul ca prin gestul tau incurci pe toti cei care au nevoie de o bordura joasa pentru a-si continua drumul spre casa/serviciu/spital etc. Faptul ca tu nu te numeri printre acele persoane nu inseamna ca ele nu exista. Link to comment
zeneseu Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 ...Faza cu ridicatul mi se pare abuziva. In primul rand, cine plateste eventualele daune provocate masinii la ridicare? In al doilea rand: au ordin judecatoresc ca sa faca asta? Pana la urma este bunul meu, este ca si cum ar intra la mine in casa sa-mi ia nu stiu ce de pe acolo. ... Pai...in primul rand te afli pe un domeniu public...asta ar trebui sa spuna totul. In al doilea rand cred ca intereseul public primeaza fata de interesul privat.Adica...degeaba te grabesti tu sa nu intarzii 5 minute la lucru, daca ai parcat masina astfel incat pui in pericol viata altor persoane. Link to comment
closchkutza Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Daca tot mi-ai citat postul ar fi trebuit sa-l citesti mai cu atentie. Nu am adus in discutie cazul in care masina este parcata in mijlocul drumului. Vezi ca am dat si un exemplu acolo. Cu ce poate pune in pericol viata unor persoane exemplul dat de mine? Si daca este cum zici tu, ca interesul public primeaza si nimeni nu respunde de nimic atat timp ca protejeaza interesul public, de ce mai angajeaza firme sa le ridice, de ce sa nu le dea foc direct, asa s-ar reduce si numarul masinilor din bucuresti si pana la urma s-ar ajunge la un numar echivalent cu numarul locurilor de parcare si capacitatea drumurilor. Link to comment
Tommy Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Pai...in primul rand te afli pe un domeniu public...asta ar trebui sa spuna totul.In al doilea rand cred ca intereseul public primeaza fata de interesul privat.Adica...degeaba te grabesti tu sa nu intarzii 5 minute la lucru, daca ai parcat masina astfel incat pui in pericol viata altor persoane. Nu intelegi bre ca-i manevra intre negoitza, prigoana, pd si care or mai fi? Ai idee cum se fac licitatiile in romania? Ai vazut vreodata un dosar? Link to comment
zeneseu Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 (edited) @closchkutza- Am citit cu atentie ce ai scris. Am mai spus si repet ca sunt de acord cu ridicatul masinilor doar daca se impune aceasta masura. In exemplul dat de tine normal ca nu se impune aceasta masura.daca s-a intamplat acest lucru inseamna ca politistul a facut un exces de zel. Nu contest faptul ca cei care dau dispozitiile de ridicare pot fi subiectivi in aceasta privinta. Eu m-am referit strict la pasajul "...Faza cu ridicatul mi se pare abuziva. In primul rand, cine plateste eventualele daune provocate masinii la ridicare? In al doilea rand: au ordin judecatoresc ca sa faca asta? Pana la urma este bunul meu, este ca si cum ar intra la mine in casa sa-mi ia nu stiu ce de pe acolo. ...." si am incercat sa argumentez ceea ce spun. @Tommy - Eu in locul tau nu as vorbi asa. Nu am facut deloc referire la modul in care se tin licitatiile in Romania (cunos asta) si nu vad legatura intre ce am spus eu si afirmatia asta. Te rog sa imi arati tu un oras care nu are in centru aproape toate institutiile publice (primarie, judecatorie, inspectorate...etc) , magazine de tot felul si birouri la parterul cladirilor si are numai locuinte. Spune-mi tu ce firma care se respecta nu vaneaza un spatiu in centru pentru motivul ca deh...este vad comercial foarte bun. Poate am exagerat cu procentul de 99% dar te rog sa imi spui daca ce am spus mai sus nu este adevarat. Inainte sa spui ca vorbesc ...fara sens te rog sa te gandesti de cate ori ai injurat soferii ca parcheaza aiurea si blocheaza circulatia, sau ca s-a bagat vreunu fortat in fata masinii tale si ai franat brusc din aceleasi cauze. Sau tamponarile din aceleasi cauze. Te-ai pus vreodata in locul unui pieton care face jaloane printre masini sa poate trece strada prin locurile special marcate, ai fost in situatia sa nu poti trece pe trotuar cu copilul in carucior si sa fii nevoit sa mergi pe carosabil existand posibilitatea sa vina un tampit sa te loveasca-nu ti se pare ca este ceva pericol aici??? Sau ti se pare normal ca o ambulanta sa nu ajunga la timp la pacient sau cu pacientul la spital din cauza soferilor care isi parcheaza masinile aiurea? Hai sa fim seriosi , mai mult de atat realisti. Repet inca odata ca nu in toate cazurile se justifica ridicarea si nu toate opririle neregulamentare pot produce pericole. Toate aceste lucruri tin de bunul simt si nu de licitatiile organizate de catre institutiile publice. Din pacate licitatiile vor merge tot asa muult timp de aici inainte. Edited March 21, 2007 by BH ZNS Link to comment
Tommy Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Mi-au ridicat-o de unde parchez de vreo 4 ani, eu sau alti vecini si niciodata nu s-a pus o amenda macar. Brusc totul a devenit teribil de ilegal si se incaseaza 7 mil + amenda 2 puncte + 2 puncte penalizare. Afla ca acum cateva luni s-a hotarat sa nu se mai blocheze roata in B, ca fiind ilegal, dar acum in sectorul 3 a devenit legala ridicarea. Link to comment
vijelie Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Tommy: locul de unde ti-au ridicat masina era marcat cumva astfel sa se inteleaga ca NU era voie sa stationezi? Link to comment
Tommy Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Nu-i nevoie. Orice nu-i legal e ilegal prin definitie So.. legea zice clar ca nu ai voie la XX25 de metri de intersectie, deci nu-i nevoie sa mai puna si semn de parcare interzisa. Link to comment
vijelie Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Ultimul lucru la care ma gandeam era faza asta cu aia "X" metri de intersectie... Link to comment
Recommended Posts