Jump to content

Cate Amenzi Ati Primit Pana Acum?

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Astea cu sau fara veioze? :D

Cu tot cu veioze. 2 au fost dovedite, ambele pe judetul Braila. Or mai fi fost si altele cand n-aveam detector. Am mai luat o "amenda" nu pentru viteza, ci pentru ca...nu aveam foaie de parcurs la masina (eram cu Matizul), dar nu prea o incadrez la amenzi pe asta, intrucat a fost o simpla japca vazand ca eu am buletin de Galati, sunt incepator si merg prin Braila. Pe PV mi-a trecut ca nu aveam centura pusa si mi-au dat avertisment dupa ce le-am dat spaga 10 ron. Aveam centura.

Daca ar fi fost pe bune, atunci jumatate din membrii forumului ar trebui sa aibe foi de parcurs la ei, intrucat au masinile in leasing.

Edited by laurentziu83

Eu am reusit sa ajung la ametitoarea suma de 12 puncte luate(sau date nici nu stiu) si implicit amenzile aferente numai de cand s-a bagat sistemul cu puncte ca restu' numai vorbesc! Vreau sa spun ca nu am scapat niciodata numai cu puncte fara amenda!

• 2 weeks later...

Am un sfat pentru toti conducatorii auto: NU RIDICATI NICI O SCRISOARE RECOMANDATA TRIMISA DE UN OP (oficiu postal). Singur e amenda de la un radar fix. Eu am facut prostia sa o ridic si acum a trebuit sa dau datelele soferul - i le-am dat pe ale sotiei :P . Motivul - am circulat cu 83 km/h in loc Cotorca jud. Ialomita (E 85). Acum astept pv si Judecatoria Urziceni scrie pe mine. Daca nu o ridicam, pe 4 martie 2009 se prescria. :(

Am o întrebare pentru ce-i ce au contestat pv pe baza "veiozelor". Ati avut câstig de cauza? Si daca da cum?

Edited by Laurycã

Saptamana trecuta am taiat linia continua si m-a opriot politia! Dupa 10 min de caterinca in masina lor, unul din ei a lansat intrebarea magica: "Hai, pana la urma, ia zi, dai si tu acolo de un sprit?" =)) .Toti banii mei cash erau 30 ron . =)) I-am dat 20 si am scapat fara amenda si fara 6 puncte! :D

Unde naiba ii gasiti voi pe fomistii astia? La noi nu pun botu' , si pe de o parte asa ar fi si corect...ai gresit ...plateste. Eu unu acu 2 zile am luat o amenda pt ca am intrat pe interzis. Nu aveam nici centura. Mi-au dat 120lei amenda (60 in 48 ore) + 2 puncte penalizare + avertisment pt centura. Am semnat si am recunoscut.

Anul trecut am avut o amenda groasa (300RON) pt viteza. Am platit 150ron in 48h la CEC dar n-am mai trimis chitanta unde ma-sa pe gheata trebuia trimisa. Acum mi-a venit acasa ca sunt restant 300RON, reprezentand "amenzi politie".

Bineinteles ca n-am mai gasit chitanta de acum 1an; am facut o cerere la CEC, unde am platit-o, sa-mi cauta si sa-mi elibereze o adeverinta cum ca am platit-o.

Sa vedem daca or sa mi-o gaseasca alea de la CEC ...

Anul trecut am avut o amenda groasa...

...Sa vedem daca or sa mi-o gaseasca alea de la CEC ...

Amenzile, de circulatie in special, este indicat sa fie platite la circa financiara de care apartii, si atunci nu mai ai probleme, chiar daca nu trimiti chitanta de plata. Daca preferi sa platesti in alta parte, si trimiti chitanta, fa-i o copie si pastreaz-o.

Poate ca CEC-ul iti va gasi inregistrarea amenzii si rezolvi problema usor.

Exceptand cazurile in care banii intra in contul consiliilor locale care au amplasate in raza lor radare fixe. Oricum in procesul verbal se specifica acest lucru.

Nici chiar plata amenzilor la circa financiara nu e foarte sigura. Se poate gresi seria/nr PV, caz in care tot cu chitanta trebuie sa mergi.

Edited by zeneseu

Am avut doua amenzi, luate in Timisoara, cred ca in 2003 si 2005, si am platit la finantele de domiciliu, am pastrat chitantele si atat. Am considerat ca este suficient. Chitantele, obligatoriu, trebuie pastrate, cel putin, doi ani.

Hopa de unde chestia cu pastratul chitantei 2 ani?

Eu am platit-o la finante unde platesti impozitele. Cica au calculatoare care cica retin toate operatiile facute =))

Ideea e sa intrebi cind platesti impozitul -asta daca nu-ti zice cucoana- daca mai ai si alte datorii... deobicei la Finante te prinde se evidentiaza ca o datorie la stat...

Anul asta cind am platit impozitul - cica se mareste cu x% si pe masina si pe casa- nu aveam nici o datorie eram curat... bulangii mai baga si penalitati daca nu platesti la timp...

Hopa de unde chestia cu pastratul chitantei 2 ani?

... bulangii mai baga si penalitati daca nu platesti la timp...

Anul financiar se inchide in luna martie a anului urmator si uite... doi ani. Penalitati la amenzi e tare de tot?! Da, la impozite, se platesc penalitati.

News alert. Aseara in Macedonia, cu vreo 40 de km inaintea granitei cu Grecia, baietii stateau cu pistolul radar. Viteza pe pistol-128 km/h. Amenda 140 de euro. Tras deoparte, plans putin pe romaneste, rezolvat cu 25 de euroi la baietii cu ochi albastrii. Deci se poarta si la altii. :)

Nu tre' sa astepti hirtii de la birocrati. pindesti cind e mai liber pe la kktul ala de sectie a primariei in cartier si platesti la ghiseu. Cel putin in Iasi au aparut calculatoarele si la primarie si culmea functioneaza si stiu sa le utilizeze =))

La fel cu impozitul pe casa-apartament etc + ca mai ai parte si de ceva reduceri daca te duci acum.

Myq - eu unul mai trec de 2-3 ori pe an pe la financiar sa intreb de datorii...si deobicei se opereaza destul de repede in sensul ca daca ai platit azi miine nu mai figurezi cu datorii la ei...

Cred ca amenda are ca punct terminus financiarul care te asteapta la cotitura ... nu cred ca e cu feed back spre politie etc " fii antena ca x sau y nu a platit amenda de 3 ani...

Nu stiu sigur de penalitati la amenzi dar in Romania totul e posibil... e datorie ? nu ai platit-o? PENALITATI tovarasi =))

Edited by lascarica
Nu tre' sa astepti hirtii de la birocrati. pindesti cind e mai liber pe la kktul ala de sectie a primariei in cartier si platesti la ghiseu. Cel putin in Iasi au aparut calculatoarele si la primarie si culmea functioneaza si stiu sa le utilizeze =))

Woooooow @-) Pe bune?

Cred ca amenda are ca punct terminus financiarul care te asteapta la cotitura ... nu cred ca e cu feed back spre politie etc " fii antena ca x sau y nu a platit amenda de 3 ani...

Nu stiu sigur de penalitati la amenzi dar in Romania totul e posibil... e datorie ? nu ai platit-o? PENALITATI tovarasi =))

Amenzile neachitate si necontestate se trimit spre executare silita la administratia financiara in raza careia are domiciliul contravenientul.

In prima faza se impun acestuia. In urmatoarea faza se procedeaza la executarea silita.

Amenzile nu sunt purtatoare de penalitati. Tot ce se poate plati in plus sunt cheltuielile de executare silita. Asta in Romania.

Tocmai mi-am luat 2 puncte amenda si zero penalizare aseara pentru numar murdar pe fata. Ce s-a scumpit punctul asta de amenda :D . Era discutabila faza insa n-am avut chef de harta, omul avea dreptate insa... hai frate pentru un nr partial murdar ma opreste el? :P Daca faceam ceva mai ziceam, macar pentru centura nepusa. La naiba doar a nins ieri dimineata cum se astepta sa fie numarul? :D . Se aproie sf lunii, plan, de' astea.

120 RON, 60 in 48 ore. Treaba s-a intamplat la Gara de Nord pe la 6 seara cand toata lumea din Bucuresti stie cum e intersectia la ora aia. Ghinionul meu ca am fost vizibil, eram primul la semafor. Cum am plecat, m-a si tras pe dreapta. Ce-i drept putea sa ma bage si la altceva dar nu a fost atent probabil :P . Banda de pe care am plecat era obligatoriu dreapta si eu am mers inainte, insa, in traficul ala nu cred ca mai conta. Asta e, n-am mai luat cam de multisor o amenda :D .

Edited by Dj_Dark
News alert. Aseara in Macedonia, cu vreo 40 de km inaintea granitei cu Grecia, baietii stateau cu pistolul radar. Viteza pe pistol-128 km/h. Amenda 140 de euro. Tras deoparte, plans putin pe romaneste, rezolvat cu 25 de euroi la baietii cu ochi albastrii. Deci se poarta si la altii. :)

De parca nu-s tot neam de balcanici si astia... > :)

De curiozitate, cam care e cuantumul spagii pentru strainii agatati in romania? As vrea sa trec drept cetatean strain, in BG cel putin sunt mai mici spagile decat amenzile la noi.

Edited by laurentziu83